Certificering Opleiding speciaal voor Virtueel Assistenten / Professionals die online marketing diensten aanbieden en zich willen specialiseren in zoekmachineoptimalisatie / SEO.

Zoekmachineoptimalisatie / SEO Specialist

Leer hoe je ondernemers helpt met met zoekmachineoptimalisatie / SEO, zodat je een betere organische vindbaarheid voor hen kunt creëren.

En benut deze expertise ook voor jouw eigen bedrijf!

Ben jij een Virtueel Assistent / Professional en
Z
​Ben jij door je werkgever of opdrachtgever gevraagd om de website bij te houden?
Z
Heb jij als opdracht te zorgen dat er meer bezoekers op de website komen zodat de website meer nieuwe klanten oplevert?
Z
Merk je dat je niet zo goed weet waar je moet beginnen?
Z
Ziet in jouw ogen de website er best goed uit en snap je niet waarom deze niet meer klanten oplevert?
Z
Kijk je naar Google Analytics en zie je dat er bezoekers komen, maar wat die precies doen is voor jou lastig te achterhalen?
Z
Wil je leren hoe te analyseren en bij te sturen om een optimaal resultaat te behalen met je inspanningen?
Z
Bied je al diensten op het vlak van online marketing en wil je jezelf verder specialiseren, zodat je je kunt onderscheiden van collega VA’s en VP’s?
Z
Wil jij vol zelfvertrouwen tegen een opdrachtgever kunnen zeggen ‘Ik ga dit voor je oppakken’ ?

Dan is de 4 maanden durende certificeringsopleiding Zoekmachineoptimalisatie echt wat voor jou!

Wat is zoekmachineoptimalisatie?

Zoekmachineoptimalisatie staat voor het optimaliseren van je website, zodat deze beter gevonden wordt in de zoekmachine (Google, Bing, Yahoo etc.) zonder dat je daarvoor aan de zoekmachine moet betalen. Dat hoger scoren noemen we ranking. Hoe beter de ranking hoe hoger je website in de zoekresultaten staat. En omdat je er niet voor betaalt heet het organisch. De afkorting SEO komt uit het Engels en staat voor Search Engine Optimization. (Wil je wel betalen voor een hogere ranking dan noemen we dat zoekmachineadverteren oftewel SEA. Dat gaat onder andere met Google Ads).

Zoekmachineoptimalisatie betekent dus dat je de vindbaarheid van de website verbetert door verschillende onderdelen van die website aan te pakken / te optimaliseren. Denk hierbij aan de teksten, de afbeeldingen, de techniek, de metaomschrijvingen, de links et cetera.

Een must voor ondernemers om via hun website ook echt klanten te werven!

In de opleiding zoekmachineoptimalisatie leer je het volgende:

 • Hoe de zoekmachine werkt
 • Welke onderdelen van een website belangrijk zijn voor de score in de zoekmachine
 • Hoe je goede titels voor de pagina’s maakt
 • Hoe je een zoekwoordonderzoek doet en hoe je deze kunt toepassen
 • Het verschil tussen longtail en shorttail zoekwoorden
 • Content gebruiken die de doelgroep aanspreekt
 • Hoe je de navigatie van de website verbetert
 • Hoe je landingspagina’s aanmaakt voor meer bezoekers
 • Hoe je Google Mijn Bedrijf inzet voor betere zichtbaarheid
 • Hoe linkbuilding werkt en wat het verschil is tussen backlinks en interne links
 • Hoe je een kennisbank opbouwt
 • Hoe je altijd onderwerpen hebt om over te bloggen
 • Hoe je sociale media kunt gebruiken voor betere vindbaarheid van de website
 • Hoe je de technische kant van de website kunt monitoren
 • Hoe je de resultaten van je SEO-inspanningen meet in Google Analytics
 • Hoe je een bestaande site kunt optimaliseren
 • Waar je op moet letten als je een nieuwe website gaat (laten) maken

 

En nog veel meer…

Laat je niet afschrikken door alle termen en de vele mogelijkheden. In deze opleiding leer je alles stap voor stap, in overzichtelijke modules. Alle lesstof staat uitgebreid in een online leeromgeving waarin je stapsgewijs alles leert, test, traint, onderzoekt, etc. om zo de kennis optimaal tot je te nemen, je plannen voor te leggen bij de trainer en met haar kunt afstemmen. Elke week wordt een nieuwe module, een nieuw onderwerp, vrijgegeven.

Naast de online leeromgeving zijn er 2 live bijeenkomsten waar dieper in wordt gegaan op de lesstof. Ook kan er gebruik worden gemaakt van online coaching met de trainer. Blended learning dus.

 

Training zoekmachineoptimalisatie met een (betaalde) praktijkopdracht

Al onze opleidingen zijn praktisch ingestoken doordat je de kennis stapsgewijs toepast bij je werkgever of (stage)opdrachtgever. Hierdoor leer je direct on-the-job hoe je dit aanpakt, hoe je met je werk- c.q. opdrachtgever kunt afstemmen en hoe je stappen kunt zetten waardoor jij echt het verschil gaat maken. Daarom ga je gedurende de opleiding aan de slag met een praktijkopdracht.

Het is voor ondernemers essentieel dat hun website gevonden wordt door de doelgroep, en het wordt steeds belangrijker. Hoe mensen zoeken naar een product of dienst verandert. Denk maar aan de opkomst van voice search en home robots zoals de Google Home en Alexa.

Zoekmachineoptimalisatie kost veel tijd. Tijd die de ondernemer vaak zelf niet heeft. Daarom is het voor hun heel interessant om met een VA / VP in opleiding bij de Academie aan de slag te gaan gedurende een afgebakende periode. De ervaring leert dat het vinden van een praktijkopdracht daarom geen probleem is.

 

Om zo’n praktijkopdracht te kunnen doen, zijn er een aantal mogelijkheden:

 • Vraag je huidige opdrachtgever of hij/zij tevreden is met het aantal nieuwe klanten dat via de website binnenkomt. Zou dit beter kunnen? Dan is hij vast geïnteresseerd om de website te laten optimaliseren. Jullie kunnen de kosten voor jouw opleiding delen.
 • Je kunt ook kiezen om je opdrachtgever extra uren af te laten nemen voor een 4 maanden project. Ons advies is 10 uur per maand (rond 40 uur totaal) tegen een tarief van 350,- excl. BTW/per maand. Dit gereduceerde tarief is voor het feit dat je nieuwe kennis opdoet en dit straks bij alle opdrachtgevers kunt inzetten.
 • Zoek een nieuwe opdrachtgever waarmee je gedurende 4 maanden een praktijkopdracht uitrolt. Wederom voor 10 uur per maand (rond 40 uur totaal) tegen een gereduceerd tarief. Natuurlijk staat het je vrij om zelf het tarief te bepalen.

Het is wel belangrijk dat je in elk geval betaald gaat worden voor je uren. Je opdrachtgever heeft tenslotte veel baat bij het werk dat jij voor hem gaat verzetten. Dus zorg dat je afspraken maakt over de vergoeding hiervan.

Werk jij in loondienst dan is het belangrijk dat je 3 uur per week vrij gespeeld wordt om aan de opdrachten te werken. Je brengt het geleerde direct in de praktijk. Je werkgever zal tijdens jouw opleiding al zien dat er meer bezoekers naar de website komen.

 

Lukt het jou niet om een opdrachtgever te vinden? Dan zijn er nog 2 opties:

 1. Alles wat je in deze opleiding leert, kun je ook voor je eigen bedrijf gebruiken. Mocht je dat interessant vinden, gebruik je eigen bedrijf dan als praktijkopdracht.
 2. Schakel ons in om een praktijkopdracht(gever) voor jou te zoeken. Je betaalt hiervoor een eenmalige bijdrage van € 397,- excl. BTW. Nadat je je aangemeld hebt voor de opleiding, kun je bij ons aangeven of je dit verzoek bij ons wilt uitzetten. Let op: dit moet wel uiterlijk 6 weken voor de start van de opleiding gedaan zijn, zodat wij de tijd hebben om dit tijdig te regelen.

Waarom is dit een certificeringsopleiding?

Iedereen kan zichzelf Virtueel Professional noemen. Kwaliteit en kennisniveau kan je aan de buitenkant niet zien. Door de mogelijkheid te bieden dat je je kunt certificeren laat je het niveau van jouw kennis zien. Dit wordt getoetst door de certificeringstesten aan het einde van de opleiding. Dat betekent dat certificering voor zoekmachineoptimalisatie waarde heeft. Je kunt dit voor profilering van jezelf gebruiken waardoor jij je onderscheidt in de markt.

De Academie en de trainers die voor de Academie werken hebben alles wat ze jou in de opleiding leren zelf getest in de markt en voor hun eigen bedrijf toegepast. Janke Papa is online marketing specialist en business coach. Ze leert professionals hoe ze, door inzet van online marketing en Personal Branding, beter zichtbaar worden. Want door zichtbaar te zijn word je gevonden door je doelgroep. Dat is goed voor je zelfvertrouwen, scheelt je veel (acquisitie) tijd en laat je omzet stijgen. Haar kennis over zoekmachineoptimalisatie is een onderdeel van haar expertise en exact wat ze jou gaat leren tijdens deze opleiding.

Wat levert deze certificeringsopleiding zoekmachineoptimalisatie jou op?

N

Kennis over zoekmachineoptimalisatie. Je kunt na deze opleiding vol zelfvertrouwen (potentiële) opdrachtgevers adviseren over hun online zichtbaarheid, waarbij je in de praktijk aan de slag gaat met de stageopdracht.

N

Tijdens de opleiding stem je regelmatig met de trainer af waardoor je continu bijschaaft en je niveau al doende groeit.

N

De kennis en vaardigheden die je tijdens de opleiding opdoet is zodanig dat je dit ook bij andere opdrachtgevers kunt inzetten. ​Het verbreedt jouw aanbod, waardoor je makkelijker nieuwe opdrachtgevers kunt vinden. Ook kun je een hoger tarief hanteren dan dat je tot nu toe gewend bent.

N

Aan het einde van de opleiding wordt getoetst of je het beoogd kennis- en ervaringsniveau gehaald hebt. Tijdens de certificeringsweek krijg je een praktijkopdracht waarvan je de uitkomst aan de trainer moet presenteren. Als je geslaagd bent (daar gaan we wel vanuit natuurlijk) ontvang de formele SEO Specialist Certificering. Het bijbehorende embleem wordt op jouw naam gemaakt en mag je gebruiken voor je eigen profilering en marketing uitingen.

N

De nieuwe kennis en het certificeringsniveau van SEO Specialist geeft je een expert status in de markt. Hierdoor onderscheid je jezelf in de markt.

De opleiding zoekmachineoptimalisatie is speciaal geschikt voor:

$

Zelfstandig werkende VA´s / VP’s (Virtueel Assistenten / Professionals) die klaar zijn om hun kennis en kunde op het gebied van online marketing te vergroten.

$

Management assistentes, secretaresses en communicatie medewerkers in loondienst die zichzelf graag verder willen ontwikkelen en doorgroeien.

$

VA´s / VP’s die zich willen specialiseren in online marketing en zoekmachineoptimalisatie aan hun expertise willen toevoegen om het aanbod te kunnen verbreden.

$

Die niet bang zijn voor cijfers.

$

Die houden van scoren.

$

Die graag op de hoogte wil blijven van nieuwe ontwikkelingen in de markt.

$

Actief mee wil denken met de werkgever/opdrachtgever en niet alleen uitvoeren wat deze bedacht heeft – jij bent tenslotte expert in marketing en hij/zij in dat wat het bedrijf doet.

$

Die tijd heeft om ca 4-6 uur per week aan deze opleiding te besteden (zowel in de opleiding zelf als in de implementatie van het geleerde bij je praktijkopdracht).

$

Die er 100% voor wil gaan en zowel persoonlijk als professioneel wil groeien.

$

Die wil samenwerken met succesvolle ondernemers die (ook) volop met ontwikkeling en groei bezig zijn.

Hierbij op een rijtje wat je krijgt als je meedoet aan de opleiding Zoekmachineoptimalisatie / SEO

E

4 maanden training & begeleiding waarin je stapsgewijs je opdrachtgever helpt met betere organische vindbaarheid om klanten te werven

E

2 dagen live training in regio Haarlem waarin we dieper ingaan op de lesstof

E

alle kennis uitgebreid in een online leeromgeving waarin je stapsgewijs alles leert, test, traint, onderzoekt, etc. om zo de kennis optimaal tot je te nemen, je ideeën voor te leggen bij de trainer en schriftelijk met haar kunt afstemmen

E
2 individuele telefonische coachgesprekken van 45 minuten om jouw eigen vraagstukken voor te leggen en te bespreken
E
toelichting met voordelen ter bespreking met een opdrachtgever zodat voor hem helder is wat een praktijkopdracht oplevert en kost
E

formele certificering voor Zoekmachineoptimalisatie / SEO Specialist wanneer beoogd kennis- en ervaringsniveau gehaald is en alle lessen gevolgd en afgerond zijn

E
online community om met andere deelnemers ervaringen te delen, elkaar feedback te geven en elkaar te stimuleren tot actie

Trainer

Janke Papa

Janke Papa

Trainer en Ontwikkelaar

Janke is online marketing specialist en business coach. In 2010 is ze haar bedrijf ‘Het Plan marketing en meer’ gestart en in 2015 kwam daar ‘Het Plan Personal Branding’ bij. Ze leert professionals hoe ze, door inzet van online marketing en Personal Branding, beter zichtbaar worden. Want door zichtbaar te zijn word je gevonden door je doelgroep. Dat is goed voor je zelfvertrouwen, scheelt je veel (acquisitie) tijd en laat je omzet stijgen.

Janke vindt het erg fijn om mensen te helpen. En vooral om zelfstandige professionals te leren hoe ze beter vindbaar worden voor hun ideale klant. Door haar jarenlange ervaring als online marketeer (eerst in loondienst en daarna als zelfstandige) in combinatie met haar bedrijfskundige achtergrond, kan ze ondernemers nieuwe stappen laten zetten met hun onderneming.

Janke gunt het iedereen om zichzelf als merk in de markt te zetten, zodat ze beter herkend worden door hun doelgroep, leukere klanten krijgen en meer werkplezier. En als je als VP jezelf zichtbaar maakt dan ga je leuke klanten aantrekken voor wie je ook hun online zichtbaarheid mag regelen. Dus het mes snijdt aan 2 kanten.

Janke heeft de Zoekmachineoptimalisatie / SEO opleiding ontwikkeld en alle trainingslessen met de bijbehorende video’s opgenomen. Tevens begeleidt en coacht zij jou in de online leeromgeving.

Je investering

Bij betaling in 1 keer bedraagt de investering voor deze 4 maanden durende opleiding € 1.997,- exclusief 21% BTW. Aangezien dit een nieuwe opleiding is krijgen deelnemers aan de eerste groep die in april 2021 start 10% korting waardoor de opleiding € 1.797,30 exclusief 21% BTW kost. 

Dit bedrag is exclusief de arrangementskosten en het lesmateriaal van € 165,- exclusief 21% BTW. De totale investering voor deze opleiding is in april € 1962,30 (vanaf september € 2.162,-) exclusief 21% BTW*

Betaling in gedeeltes: Het is ook mogelijk om in 3 gedeeltes te betalen. Je betaalt dan in 3-maandelijkse termijnen van € 695,77 exclusief 21% BTW. Het totaalbedrag is dan € 2.087,30 exclusief 21% BTW*. Dit bedrag is inclusief de arrangementskosten en het lesmateriaal. Je ontvangt hiervoor iedere maand een factuur met betaallink en binnen 14 dagen dien je de betaling te voldoen.

*Op aankoop van deze opleiding zijn de Algemene voorwaarden voor Academie voor Virtueel Professionals van toepassing.

NB: tussentijds opzeggen van de opleiding ontslaat je niet van je betalingsverplichting tot en met het einde.

 

Startdatum

Belangrijke data voor de eerstvolgende groep:

 • Startdatum online leeromgeving 6 september 2021
 • Live trainingsdagen op 20 september en 8 november 2021
 • Startdatum met de praktijkopdracht/de overeenkomst met de opdrachtgever is direct vanaf 6 september 2021 (je start met inventarisatie van de wensen zodra de leeromgeving geopend is).
 • Locatie is De Zoete Inval in Haarlemmerliede waar je – indien gewenst – ook kunt overnachten

 

Uiterlijke inschrijfdatum

Je kunt je uiterlijk t/m vrijdag 20 augustus 2021 inschrijven.

 

Aantal beschikbare plaatsen

Er is plek voor maximaal 8 deelnemers

Dit omdat we zodanig willen werken dat tijdens de live trainingsdagen genoeg tijd beschikbaar is dat iedereen vragen kan stellen. We kunnen inzoomen op jouw praktijkopdracht en inhoudelijk advies geven. Hierdoor leer je ook van de praktijkopdrachten waar de andere deelnemers mee aan de slag zijn. Daarnaast is het prettig om een groep van gelijkgestemden te creëren met wie je kunt afstemmen of snel een vraag kunt stellen. De ervaring leert dat deelnemers aan een opleiding bij de Academie voor VP’s samen veel contact onderhouden, waardoor je het gevoel krijgt dat je collega’s hebt. Je hoeft het tenslotte niet alleen te doen, samen weten we meer en staan we sterker.

Meld je aan voor de opleiding

Ben jij geïnteresseerd in deze opleiding? Plan dan een adviesgesprek met ons in, zodat we kunnen afstemmen of deze opleiding bij jou past. Via onderstaande button meld je je hiervoor aan, waarna je direct een afspraak in onze agenda kunt plannen.

 

Wij helpen je graag verder met het succesvol ontwikkelen van jouw unieke expertise en zien je aanmelding met plezier tegemoet!

Petra_sign