Zichtbaarheid: leuk of lastig?

Onverwachts ging mijn telefoon. Of ik misschien geïnterviewd wilde worden….

Voor het regionale ondernemersmagazine en dan voor het gratis en dus niet-commerciële rubriek ‘starter’. Dit betrof hét tijdschrift ‘van en voor ondernemers’ die iedere onderneming in onze regio ontvangt en leest, klein en groot. O ja, en er zou ook een professionele fotograaf langskomen om foto’s van mij te maken. Gewoon thuis, in mijn eigen (werk)omgeving. Of ik interesse had om daaraan mee te werken?

Ik moest even slikken, want dat was best onverwachts. En zichtbaarheid is nog steeds best een dingetje. Ik vind het leuk én lastig tegelijk. Maar ik weet dat het belangrijk is om gezien (en gehoord) te worden als (startende) ondernemer en ik voelde me ook vereerd dat ze mij vroegen, er zijn tenslotte zoveel starters. Het is een mooie kans om jezelf te laten zien en te vertellen wat ik nou eigenlijk doe als online business assistent/VA. Want dat is nog steeds nodig. Er is nog teveel onwetendheid over ons beroep. Dus….ik zei ja. Natuurlijk!

Zo gezegd zo gedaan. Rudi, de interviewer, kwam de week erop al langs, dronk een kopje koffie met me en we babbelden er samen gezellig op los. Voordat ik het wist, had hij een heel a4’tje vol geschreven. Daar heeft hij later een hele mooie tekst van gemaakt. En daarna kwam Ilona, de fotograaf, een paar foto’s van mij schieten. Leuk om eens in de spotlight te staan en te ervaren hoe haar creatieve oog werkt. Geweldig! Ze heeft een paar hele mooie foto’s gemaakt (gelukkig kon ik ze overkopen voor een heel zacht prijsje, super!). Een week later stuurde de redactie mij het hele artikel toe ter controle. Wauw, dat zag er gaaf uit! Maar het is toch wel vreemd als het over jezelf gaat. Meestal check of corrigeer ik dit soort teksten en artikelen voor mijn werkgever of opdrachtgever. Ik moet er erg aan wennen maar ik vind het stiekem wel leuk.

Een week erna was de uitreiking van het blad voor iedereen die er (zijdelings) bij betrokken was. Het was dus meteen een netwerkborrelmoment. Ik heb er een uur voor gesnipperd, want natuurlijk wilde ik daarbij aanwezig zijn. De opkomst was goed, we werden ontvangen met een drankje, er volgde een presentatie en daarna serveerden ze lekkere hapjes en drankjes. Ik kwam een paar oude bekenden tegen (hé, jij ook hier? onderneem jij ook?) en ik heb een paar nieuwe handen geschud, LinkedIn connecties gemaakt en zelfs een live kennismakingsafspraak ingepland. Hoe snel dat kan gaan!

De dagen erna kreeg ik veel leuke reacties, online en offline, van mensen die mijn artikel hadden gezien en gelezen. En natuurlijk werd er flink gedeeld online, vooral door mijzelf. Wie weet komt er wel een opdracht uit voort, wie zal het zeggen? Hoedanook, ik heb mezelf weer even goed laten zien en ik hoop ook dat het nu wat duidelijker is voor ondernemers wat ik als virtueel support professional/ VA nu eigenlijk biedt aan dienstverlening. Want we mogen nog veel meer van ons laten horen, dames (en heren, die zijn er natuurlijk ook). Gelukkig is er nu een Beroepsvereniging voor Virtueel Support professionals. Zo’n media artikel is mooie PR, maar samen komen we nog veel verder. Daar ben ik van overtuigd!

PS: Ben je benieuwd naar mijn interview en het artikel? Lees het hier. 

2 Reacties

 1. Petra Fehring

  Hoe leuk dit Judith. Je bent nu 2 maanden onderweg sinds onze 2 daagse training en zie hier wat er al allemaal uitgerold is:
  – je eerste opdrachten
  – je eerste interview én fotoshoot

  en je bent volop bezig met netwerken en zichtbaar worden. Je doet het super. En je schrijft onwijs leuk. Hoop dat je er echt mee doorgaat. Past heel goed bij jou.

  Antwoord
  • Judith Elissen

   Dank je wel, Petra. Lief compliment! Het balletje rolt inderdaad mooi…:)

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *