Zelf de touwtjes in handen hebben!

Vorige week hebben we de netwerkbijeenkomst met de andere VA’s gehad. Wat was het leuk om als startende VA, de succes verhalen van de ervaren VA’s te horen, maar ook waar zij tegenaan lopen. Ook erg leuk om te horen dat er zoveel mogelijk is qua werkzaamheden en ook de diversiteit aan branches.

Alleen ben ik na deze dag wel gaan twijfelen over mijn niche, waar ik uiteindelijk in mijn eerste blog nog zo zeker van was. Ook omdat ik benaderd ben door iemand die totaal niet binnen mijn niche valt, maar wat me wel ontzettend leuk lijkt. Afgelopen dagen heb ik daar veel over nagedacht. Ik vind zoveel beroepsgroepen leuk om voor te gaan werken, niet alleen de bouw en groen sector. En ja, ik wil wel onderzoeken of er vraag naar ondersteuning met VCA-administratie is, het zou leuk zijn als ik mij daarin kan onderscheiden.

Tegelijkertijd zat ik mij te bedenken, ik ben (straks) toch zelfstandig ondernemer? Dan bepaal ik toch zelf met wie ik werk en voor welke branche? Dat is juist de reden dat ik voor mezelf wil gaan beginnen, zelf de touwtjes in handen willen hebben. Ik begrijp de beredenering en het advies van Petra om een bepaalde niche te kiezen, maar dit is niet in beton gegoten!

Ik heb besloten mijn niche even los te laten, ik zie wel wat er op mijn pad komt. Wie weet ga ik mij over een tijdje alsnog richten op een bepaalde niche, maar voor nu wil ik per 1 januari as. aan de slag als VA en maakt het mij niet zoveel uit binnen welke niche dit is, zolang het voor mij maar goed voelt.

Het geeft mij nu even rust om daar niet meer mee bezig te zijn, kan ik mij weer volledig focussen op de opleiding, ondernemersgesprekken aangaan en mijn bedrijf verder opbouwen.

1 Reactie

  1. Marielle / Factor 8

    Klinkt heel bekend! Prima toch. Om je te richten op niche, maar vooral de leuke opdrachten vanuit onverwachte hoek niet laten schieten.

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *