Wil jij Virtueel Assistent worden?

Deze week werd ik voor de derde keer benaderd door iemand die ook overweegt om een carrièreswitch te maken naar Virtueel Assistent. Ze had mij gevonden via de blogs die ik schrijf. En ze bleek mij te kennen van vroeger. Ik had bij haar broertje in de klas gezeten op de lagere school.

Zo zie je maar dat bloggen werkt. In dit geval is het geen potentiële klant, maar ik vind het wel een eer dat mijn ook blogs inspirerend kunnen zijn voor toekomstige Virtueel Assistentes. Binnenkort spreek ik met haar af en kan ze mij het hemd van het lijf vragen!

Zelf ben ik indertijd ook naar een VA gegaan om te horen hoe het nu allemaal in zijn werk gaat en wat je staat te wachten. Door haar raakte ik alleen maar enthousiaster en dacht meteen: ‘dit is wat ik wil’. Tijdens dat gesprek vielen alle puzzelstukjes op zijn plek. Dit was eigenlijk de start van mijn bedrijf in juni 2018.

Opleiding
In september 2018 ben ik met de opleiding ‘Binnen 10 weken een lopend VP bedrijf’ begonnen. Dit kan ik startende VA’s echt aanraden. En in november ben ik aan de slag gegaan met mijn eerste klant. Vervolgens in april 2019 gestart met de opleiding Virtueel Succes Module online marketing en sales.

En geloof me, het gaat echt niet zonder slag of stoot. Het is heel hard­ −en vaak met plezier− werken. Steeds weer nieuwe dingen leren en inzichten krijgen, maar ook fouten maken. Daar kun je echter weer je leermoment uithalen. Ik ben superblij dat ik deze weg ben ingeslagen!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *