Wie zit er nou op mij te wachten?

Ken je dat gevoel? Je droomt over hoe je je leven het liefst zou willen inrichten. Hoe het ideale plaatje er voor jou zou uitzien. Je zoekt naar mogelijkheden om dat te realiseren. Wat zou je kunnen doen? Hoe kan je het vormgeven? Wat spreekt je aan?

En ineens plop: de oplossing! Je ziet het voor je. Er bestaat blijkbaar een manier waarop je je ideeën vorm kunt geven. Je raakt geïnspireerd. Zoekt het hele internet af op zoek naar informatie om je idee meer handen en voeten te geven. Je enthousiasme groeit met de dag.

Je gaat het doen. Je stapt uit je comfortzone en durft aan iets nieuws te beginnen. Het enthousiasme groeit nog meer. Het liefst zit je dag en nacht aan je project te werken. Familieleden en vrienden vragen zich af waar jij nou zo druk mee bent. Jij niet. Jij geniet!

En weer ineens komt er een enorm gevoel omhoog:

 

Wie zit er nou op mij te wachten?

Het gevoel is overdonderend. Hoe belangrijk ben jij eigenlijk? Wie zegt dat jij kunt waarmaken wat je belooft? Je bent eigenlijk niemand ten opzichte van zoveel anderen. Je kijkt naar de anderen en ziet wat zij hebben staan. Hoe goed ze het voor elkaar hebben. En je voelt jezelf heel klein worden…

HO STOP!

Wacht even. Waar ben je mee bezig? Hoezo klein worden? Hoezo je hebt niets te brengen? Hoe denk je dat anderen bereikt hebben wat ze nu hebben? Juist ja, door te doen. Niet 1x maar iedere dag weer. Doorzetten heet dat. Volhouden. Niemand werd op een dag wakker en had direct een succesvol bedrijf. Of de baan van haar dromen. Nee, daar moet je eerst wat voor doen.

OK, wake up call. Maar wat nu? Hoe zorg je dat je weer in het goede spoor belandt? Dat je gevoel van onzekerheid verdwijnt. Dat je weer leuk vindt wat je doet. Dat je je weer geïnspireerd voelt.

Daarvoor heb ik 3 belangrijke tips:

 

Tip 1 – Laat je begeleiden en coachen

De reden dat er zoveel coaches en trainers in het land zijn, is dat niemand alles weet. Niemand kan het echt alleen. De mens is niet gemaakt om alleen te zijn. We zijn op ons best als we het samen doen. Dus zorg dat je – passend bij de fase waar je nu in zit – een coach, trainer, adviseur inschakelt die je helpt bij de stappen die je aan het zetten bent.

Waarom? Allereerst vanwege de kennis van die persoon. Daarnaast helpt deze persoon je bij je voortgang. Die volgende stap zetten. Afstemmen of je op de goede weg zit. Een stok achter de deur zijn. Meekijken en –denken naar de volgende fase. Waarbij jij als mens niet uit het oog verloren wordt. Het gaat uiteindelijk om jou.

 

Tip 2 – Sluit je aan bij een netwerk met gelijkgestemden

Een netwerk is aanvullend aan de trainer/coach. Het netwerk bestaat uit een groep mensen die in een gelijksoortige situatie verkeren. Of die hetzelfde doen als jij. Mensen die volledig begrijpen wat je doet en je daarbij kunnen steunen. Door te luisteren. Door mee te denken. Door tips te geven. En mogelijk zelfs nog meer.

 

Tip 3 – Heb compassie met jezelf

Je weet diep van binnen dat je dit graag wilt. Je weet ook, als je nuchter redeneert, dat je absoluut kwaliteiten hebt. Kennis en kunde die menigeen niet heeft. Dat je die kwaliteiten juist moet koesteren en benutten bij alles wat je aan het doen bent. En dat een gevoel van onzekerheid er absoluut bij hoort. Dat dat prima is.

Het enige waar je voor moet waken is dat je in een negatief spiraal belandt. Dus onzekerheid prima. Dat mag je voelen en je een dag in wentelen. Maar daarna ga je op zoek naar de manier voor jou om daar weer snel uit te komen. En vaak zijn dat anderen die je daarbij helpen: je netwerk, je coach, je trainer.

Hou je droom voor ogen. Hou vast aan wat je graag wilt bereiken. Zet iedere dag weer een kleine stap. En zo kom je, net als alle anderen, steeds dichterbij jouw ideale leven.

Ben heel benieuwd naar jouw reactie op deze blog. Vertel het hieronder!

Deel met je netwerk:

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *