What’s in a name?

Het bedenken van een goede bedrijfsnaam vond ik nog een hele klus. Ik wilde graag een naam waaruit (in elk geval enigszins) zou blijken wat ik ga doen: werken als VA/VP. Dus het kon iets zijn met ondersteuning/hulp/tijdwinst/… Iets waar een ondernemer blij van zou worden. Daarnaast vond ik het mooi als er een link zou zijn met taal/tekst/woorden, omdat dat hetgeen is wat ik het liefst doe.

Hoewel ik het niet moeilijk vind om iets in tekst te vatten, vind ik het juist weer heel lastig om er met één woord of slogan in te knallen. Ik kwam er helemaal niet uit en daardoor stelde ik het inschrijven bij de KvK ook uit. Ik wilde me inschrijven met een naam waar ik -althans op dit moment- achter zou staan en niet met een naam die ik over een paar weken weer zou gaan veranderen. Wil natuurlijk niet zeggen dat ik mijn bedrijfsnaam nooit meer kan aanpassen, maar ‘Sabine Averdonk VA’ was het niet voor mij.

Mijn zus dacht al mee en kwam zeker met heel mooie namen, maar een kijkje in het register van de KvK maakte duidelijk dat ook andere mensen al op die namen waren gekomen. Grrrr…. Op aanraden van eén van mijn beste vriendinnen schakelde ik ook de hulp in van een vriend en hij had flink wat mogelijke namen bedacht. Ook van dat lijstje was een aantal geweldige namen al ‘bezet’, maar toch stond mijn naam ertussen. Wat een goede om hem ook mee te laten denken!

Mijn onderneming gaat heten: VAtotZ.

VA is het beroep dat ik ga uitoefenen en het leek me toch handig dat die term erin zou zitten. En of ik het nou later VA of VP ga noemen, maakt me niet zoveel uit. De term VA begint net een beetje in opkomst te raken, dus daar houd ik het nu bij. Verder kun je er natuurlijk ‘van A tot Z’ uithalen. De letters van het alfabet zijn mijn belangrijkste tool als ik aan het schrijven ben. Daarnaast wil ik de ondernemer waar ik mee samenwerk graag iets van A tot Z uit handen nemen, zodat hij (of zij natuurlijk) daar niet meer over na hoeft te denken.

Prima: het beroep, de taal, mijn doel, alles zat erin. Ik was alleen nog een beetje bang dat mensen het als [vaatots] zouden gaan uitspreken. Daar maakte mijn zus korte metten mee: ‘Mensen die vaatots zeggen, zijn dus niet jouw ideale klant. Kom op hé, je wilt toch werken voor mensen met een béétje fantasie?!’ Tja. Ook weer waar. VAtotZ it is!

1 Reactie

  1. Annelies

    Rake opmerking van je zus, fantasie, de mogelijkheid je dromen te visualiseren…. En die zet jij weer om in tekst. Klip, klaar, klontje 🤓

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *