Werk in uitvoering

Na een maand aan de slag met de stappen en stapjes van een proces in kaart brengen, kwamen de gaten tevoorschijn in het proces. En nu de gaten zo veel mogelijk opgevuld zijn, begint het zichtbare werk. Pas op voor ‘tijd over’, want het is werk in uitvoering!

Voor de makelaar die ik nu help, gaan we verder op twee sporen. Voor de korte termijnverbeteringen ga ik aan de slag om onder andere documenten aan te passen en instructies makkelijker vindbaar te maken.

Het tweede spoor noem ik het CRM-spoor. Op weg naar het ideale proces finetunen we het proces zodat op de langere termijn veel taken overgenomen kunnen worden door een CRM-systeem. Dit systeem is er niet binnen een paar weken en daarom de keuze om op zeer korte termijn toch effectief te kunnen werken.

Ook voor de trainer, mijn andere stage opdrachtgever, ben ik uit het Word document gestapt de wijde wereld in. Aan de slag om te zorgen dat eenmalige taken de huidige gaten dichten. Om daarna een sjabloon takenlijst te maken in het programma Teamwork. Zo moet het volgend jaar een makkie worden voor de opleidingsbeheerder om te zorgen voor de deelnemers!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *