Wekelijkse blogs over werken als Virtueel Professional

Werken als Virtueel Professional of Virtueel Assistent is een heel nieuw beroep. Veel professionals uit ondersteunende beroepen zetten deze stap omdat dit hen nieuwe kansen biedt op de veranderende arbeidsmarkt. Zowel in loondienst als vanuit zelfstandig ondernemerschap.

Diverse schrijvers

Om jou nader te inspireren over de mogelijkheden, hoe het is om een opleiding aan de Academie te volgen, wat het oplevert wanneer je een opleiding volgt én welke kansen er in de markt zijn, worden er blogs geschreven door verschillende mensen.

De schrijvers hebben diverse achtergronden en volgen diverse opleidingen. Bekijk welke schrijver(s) jij interessant vindt om te volgen en abonneer je op hun eigen pagina om nieuwe updates te ontvangen.

Of meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief en ontvang de nieuwste videoblog van Petra.

 

 

Petra Fehring

Petra is oprichtster van de Academie voor Virtueel Professionals en deelt tweewekelijks een videoblog waarin ze actuele onderwerpen en vraagstukken bespreekt over de kansen en mogelijkheden die support professionals kunnen aangrijpen om zichzelf verder te ontwikkelen.

Mariska Eeftink

Mariska Eeftink is in september 2019 gestart met Virtueel Succes, Module 2 Dagelijks Management, Communicatie & Diensten Leveren. Deze module duurt 3 maanden, waarbij de theorie meteen toegepast wordt in de praktijk met een opdracht voor een stageopdrachtgever. Gedurende deze 3 maanden vertelt Saskia over de stappen die zij zet.

Mariska: “En weer ‘out of my comfort zone’. Ik kan de keren niet meer tellen dat ik het afgelopen jaar uit mijn comfort zone ben gestapt. En hoe eng het ook elke keer is, het levert zo ontzettend veel op! En nu dus bloggen! Om met Pipi Langkous én een klant van mij te spreken: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. Al 2x keer eerder kon ik me aanmelden om te gaan bloggen voor de opleiding van Petra, maar ik durfde niet. En nu dan toch de stoute schoenen maar aangetrokken en het gewoon gedaan. Ik hoop dat ik jullie kan inspireren en meenemen in mijn reis door een deel van de opleiding Virtueel Succes.”

Judith Elissen

Judith Elissen heeft in september 2019 de training Meer klanten door een Onweerstaanbaar VP Aanbod gevolgd. Deze training is een onderdeel van de opleiding Binnen 10 weken een Lopend VP Bedrijf maar je kunt de training ook los volgen, wat Judith heeft gedaan. Gedurende 3 maanden zal Judith haar ervaringen delen over de gevolgde training en ons meenemen in de vervolgstappen daarna.

Judith: “Ik ben vanaf januari bezig met het opstarten van mijn eigen VA bedrijf naast mijn baan in loondienst. Het is een geweldig leuk proces en ik heb al veel geleerd, maar op een gegeven moment merkte ik dat ik vastliep en een helpende hand nodig had om me even een duwtje vooruit te geven.  Deze training heeft me de handvatten gegeven die ik echt nodig had om verder te kunnen. Ik neem jullie graag mee op mijn ondernemersreis, volg mijn blogs!”

Sabine Averdonk

Sabine Averdonk is in juni 2019 gestart met de opleiding Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf.

Sabine: “Van juf naar ondernemer?! Een jaar geleden had ik je voor gek verklaard, maar nu ben ik toch aardig op weg op die route. Na vijftien jaar in het basisonderwijs werd het hoog tijd voor een nieuwe uitdaging en het mooie is, dat ik het één kan starten zonder het ander vaarwel te hoeven zeggen. Ik wil mijn leerlingen nog niet missen, daarvoor heb ik nog teveel lol met ze.
Toch kijk ik ontzettend uit naar wat ik ga leren en ervaren op dit voor mij onbekende gebied, begeleid en gesteund door de Academie. Hoe spannend ik het ook vind, ik ga er voor! Lees je mee hoe het me vergaat?”

Irma Wuite

Irma Wuite is in april 2019 gestart met de opleiding Virtueel Succes, Module 1 Online Marketing & Sales. Deze module duurt 6 maanden, waarbij de theorie meteen toegepast wordt in de praktijk met een opdracht voor een stageopdrachtgever. Gedurende deze 6 maanden zal Irma haar ervaringen delen.

Irma: “In september 2018 heb ik de opleiding binnen 10 weken een lopend VP bedrijf gevolgd bij Petra. Vanuit daar ben ik per 1 januari 2019 gestart met mijn eigen onderneming. Door de opleiding heb ik gelijk een goede start kunnen maken. Sinds 1 april 2019 ben ik gestart met de opleiding Virtueel Succes met de module online marketing en sales. Ik merk dat bij ondernemers veel vraag is naar online zichtbaarheid. Ze hebben vaak geen idee waar te beginnen of vaak geen tijd voor waardoor een strategisch plan ontbreekt. Hoe gaaf is het dat ik de ondernemer wel meer online zichtbaarheid kan geven met een gedegen plan van aan pak. Tijdens mijn blogs laat ik jullie lezen wat ik allemaal op mijn pad tegenkom. Ik heb er onwijs veel zin in!”

Amy Gille

Amy Gille is in april 2019 gestart met de opleiding Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf.

Amy: “Klets, Boem, Bam! Tijd voor een nieuwe uitdaging, tijd om mezelf professioneel verder te ontwikkelen. De voorbije 20 jaar werkte ik vol enthousiasme voor de overheid. Het was een bijzonder leerrijk en uitdagend avontuur, maar helaas blijf ik wat op mijn honger zitten. Ik ben gestart met de opleiding in de VPAcademie van Petra Fehring. Met een ruime blik sta ik open voor nieuwe opportuniteiten. Ik ben dan ook van verschillende markten thuis: creatief, technisch, administratief, gepassioneerd door de laatste trends en het steeds evoluerende online landschap, social media,.. 
Mijn meest kenmerkende (en aanstekelijke) eigenschap is mijn gedrevenheid en enthousiasme. Volg me in mijn leerproces als opstartende ondernemer. Ik kijk er alvast naar uit jou online te ontmoeten”.

Saskia Gras

Saskia Gras is in april 2019 gestart met Virtueel Succes, Module 2 Dagelijks Management, Communicatie & Diensten Leveren. Deze module duurt 3 maanden, waarbij de theorie meteen toegepast wordt in de praktijk met een opdracht voor een stageopdrachtgever. Gedurende deze 3 maanden vertelt Saskia over de stappen die zij zet. 

Saskia: “Al mijn hele leven heb ik een sterke drang naar vrijheid en zelfstandigheid. In loondienst had ik dit in zekere mate gevonden, doordat ik een zelfstandige functie had inclusief een baas die mij erg vrij liet. Nu als ondernemer ben ik mijn eigen baas en heb ik mijn eigen vrijheid: in tijd, maar ook in keuzes die ik maak voor mijn bedrijf. De vrijheid om in jezelf te investeren én de vrijheid om op een moment dat het jou past je grenzen te verleggen. En dat ga ik nu dus doen door te bloggen en online zichtbaar te worden. Een lang gekoesterde wens, maar ik heb nooit de ruimte gevoeld om het te doen. En nu is het moment aangekomen; ik ga jullie meenemen in mijn leerproces tijdens de tweede module van Virtueel Succes. En misschien stap ik ook nog uit mijn comfortzone met een videoblog :-).”

Wil je meer blogs lezen?

Diverse bloggers zijn de bovenstaande voorgegaan en zij hebben de opleiding afgerond. Wil je ook deze blogs lezen, kijk dan verder via onderstaande links en laat je nog meer inspireren.

VIRTUEEL SUCCES IN DE PRAKTIJK

Ja, vertel mij meer over de stage mogelijkheden
Ik ga akkoord dat ik meer informatie over het programma Virtueel Succes in de Praktijk ontvang. Hiervoor kan ik me op ieder moment afmelden.

Verwerking persoonsgegevens conform onze privacy statement. Lees hier ons privacy statement.

Aanmelding geslaagd Bedankt voor je aanmelding!

Ja, ik ben VA en wil meer infoIk ga akkoord dat ik meer informatie over de opleiding Virtueel Succes ontvang. Hiervoor kan ik me op ieder moment afmelden.

Ik ga akkoord met het privacyreglement. Lees hier ons privacy statement.

Aanmelding geslaagd Bedankt voor je aanmelding!

Ja, ik werk in loondienst en wil meer infoIk ga akkoord dat ik meer informatie over de opleiding Virtueel Succes ontvang. Hiervoor kan ik me op ieder moment afmelden.

Ik ga akkoord met het privacyreglement. Lees hier ons privacy statement.

Aanmelding geslaagd Bedankt voor je aanmelding!