Wekelijkse blogs over werken als Virtueel Professional

Werken als Virtueel Professional of Virtueel Assistent is een heel nieuw beroep. Veel professionals uit ondersteunende beroepen zetten deze stap omdat dit hen nieuwe kansen biedt op de veranderende arbeidsmarkt. Zowel in loondienst als vanuit zelfstandig ondernemerschap.

Diverse schrijvers

Om jou nader te inspireren over de mogelijkheden, hoe het is om een opleiding aan de Academie te volgen, wat het oplevert wanneer je een opleiding volgt én welke kansen er in de markt zijn, worden er blogs geschreven door verschillende mensen.

De schrijvers hebben diverse achtergronden en volgen diverse opleidingen. Bekijk welke schrijver(s) jij interessant vindt om te volgen en abonneer je op hun eigen pagina om nieuwe updates te ontvangen.

Of meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief en ontvang de nieuwste videoblog van Petra.

 

 

Petra Fehring

Petra is oprichtster van de Academie voor Virtueel Professionals en deelt tweewekelijks een videoblog waarin ze actuele onderwerpen en vraagstukken bespreekt over de kansen en mogelijkheden die support professionals kunnen aangrijpen om zichzelf verder te ontwikkelen.

Linda den Hartog

Linda den Hartog is in september 2019 gestart met de opleiding Virtueel Succes, Module 1 Online Marketing & Sales. Deze module duurt 6 maanden, waarbij de theorie meteen toegepast wordt in de praktijk met een opdracht voor een stageopdrachtgever. Gedurende deze 6 maanden zal Linda haar ervaringen delen.

Linda: “En door! Even twijfelde ik of ik nu al aan de opleiding Virtueel Succes zou beginnen of het nog een half jaartje uit zou stellen. Ik had namelijk nog maar net de opleiding ‘Binnen 10 weken een succesvol VP-bedrijf’ afgerond en nog niet als VP gewerkt. Moet ik niet eerst gewoon aan de slag? Meters maken? Wennen aan het ondernemerschap? Maar ik vind online marketing zo interessant! En er valt nog zoveel in te leren. Hoe handig is het dat je bij deze opleiding de opgedane kennis direct bij een stage-opdrachtgever kunt toepassen. Laagdrempeliger kan bijna niet. Daar heb ik die meters helemaal niet voor nodig. Mijn twijfel was maar van korte duur. Toen ik op LinkedIn een oproepje zag dat er nog een plek over was voor de opleiding, die op het punt van beginnen stond, schreef ik me direct in.

De komende tijd neem ik jullie mee in al mijn hoogte- en dieptepunten als Virtueel Professional. Twijfels, angsten, hilarische gebeurtenissen, feestelijke momenten, het zal ongetwijfeld voorbijkomen. Lezen jullie mee?”

Nelleke Boer

Nelleke Boer is in september 2019 gestart met de derde module in de opleiding Virtueel Succes. Deze module richt zich op de Financiën en Statistieken. Ook tijdens deze module wordt de kennis en theorie meteen in de praktijk gebracht tijdens een stage. Tijdens de drie maanden van deze module vertelt Nelleke over wat zij leert en meemaakt.

Nelleke: “Ik was helemaal in de wolken toen ik het bericht kreeg dat ik voor de Academie mag bloggen. Dat ook ik eindelijk start met bloggen wordt wel tijd. In september 2018 heb ik mij ingeschreven bij de KvK en sindsdien zijn er nog helemaal geen online ontwikkelingen rondom mijn bedrijf C9 Agency! Dat terwijl ik de afgelopen maanden bij iedere nieuwe klant uitleg wat het belang van bloggen is. Dat online zichtbaarheid erg gunstig is voor je omzetgroei etc. Typisch verhaal van de schilder die thuis ook wel eens aan de slag mag!”

Mariska Eeftink

Mariska Eeftink is in september 2019 gestart met Virtueel Succes, Module 2 Dagelijks Management, Communicatie & Diensten Leveren. Deze module duurt 3 maanden, waarbij de theorie meteen toegepast wordt in de praktijk met een opdracht voor een stageopdrachtgever. Gedurende deze 3 maanden vertelt Mariska over de stappen die zij zet.

Mariska: “En weer ‘out of my comfort zone’. Ik kan de keren niet meer tellen dat ik het afgelopen jaar uit mijn comfort zone ben gestapt. En hoe eng het ook elke keer is, het levert zo ontzettend veel op! En nu dus bloggen! Om met Pipi Langkous én een klant van mij te spreken: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. Al 2x keer eerder kon ik me aanmelden om te gaan bloggen voor de opleiding van Petra, maar ik durfde niet. En nu dan toch de stoute schoenen maar aangetrokken en het gewoon gedaan. Ik hoop dat ik jullie kan inspireren en meenemen in mijn reis door een deel van de opleiding Virtueel Succes.”

Judith Elissen

Judith Elissen heeft in september 2019 de training Meer klanten door een Onweerstaanbaar VP Aanbod gevolgd. Deze training is een onderdeel van de opleiding Binnen 10 weken een Lopend VP Bedrijf maar je kunt de training ook los volgen, wat Judith heeft gedaan. Gedurende 3 maanden zal Judith haar ervaringen delen over de gevolgde training en ons meenemen in de vervolgstappen daarna.

Judith: “Ik ben vanaf januari bezig met het opstarten van mijn eigen VA bedrijf naast mijn baan in loondienst. Het is een geweldig leuk proces en ik heb al veel geleerd, maar op een gegeven moment merkte ik dat ik vastliep en een helpende hand nodig had om me even een duwtje vooruit te geven.  Deze training heeft me de handvatten gegeven die ik echt nodig had om verder te kunnen. Ik neem jullie graag mee op mijn ondernemersreis, volg mijn blogs!”

Wil je meer blogs lezen?

Diverse bloggers zijn de bovenstaande voorgegaan en zij hebben de opleiding afgerond. Wil je ook deze blogs lezen, kijk dan verder via onderstaande links en laat je nog meer inspireren.