Wekelijkse blogs over werken als Virtueel Professional

Werken als Virtueel Professional of Virtueel Assistent is een heel nieuw beroep. Veel professionals uit ondersteunende beroepen zetten deze stap omdat dit hen nieuwe kansen biedt op de veranderende arbeidsmarkt. Zowel in loondienst als vanuit zelfstandig ondernemerschap.

Diverse schrijvers

Om jou nader te inspireren over de mogelijkheden, hoe het is om een opleiding aan de Academie te volgen, wat het oplevert wanneer je een opleiding volgt én welke kansen er in de markt zijn, worden er blogs geschreven door verschillende mensen.

De schrijvers hebben diverse achtergronden en volgen diverse opleidingen. Bekijk welke schrijver(s) jij interessant vindt om te volgen en abonneer je op hun eigen pagina om nieuwe updates te ontvangen.

Of meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief en ontvang de nieuwste videoblog van Petra.

 

 

Petra Fehring

Petra is oprichtster van de Academie voor Virtueel Professionals en deelt tweewekelijks een videoblog waarin ze actuele onderwerpen en vraagstukken bespreekt over de kansen en mogelijkheden die support professionals kunnen aangrijpen om zichzelf verder te ontwikkelen.

Caroline Fehring

Na 10 jaar uit het arbeidsproces te zijn geweest i.v.m. een chronische medische aandoening is Caroline op 1 januari 2018 met haar bedrijf Miss VA gestart, nadat zij van september t/m december 2017 de opleiding Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf gevolgd heeft. Zij schrijft wekelijks haar updates en vertelt haar verhaal. De positieve kanten en de worstelingen.

Caroline: “Ik wil graag weer onderdeel van het arbeidsproces zijn en mijn eigen geld verdienen in plaats van afhankelijk te zijn. Ik wil graag anderen in een soortgelijke situatie inspireren.”

Gerdine Taks

Gerdine Taks is op 8 januari 2018 gestart met de opleiding Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf. Vol enthousiasme heeft zij in 10 weken tijd de benodigde stappen gezet om haar bedrijf als Virtueel Assistent te starten.

Gerdine: “Na een reorganisatie op mijn werk voelde ik dat het mijn tijd was om het roer om te gooien. Ik heb voor mezelf een ideaalschets gemaakt. Als VA zie ik een mooie balans tussen werk en privé en al mijn andere bezigheden.”

Zij nam ons gedurende deze 10 weken mee in al haar ontwikkelingen, de stappen, de vraagstukken, het ‘uit haar comfortzone treden’ en alles wat op haar pad kwam. Na het afronden van de opleiding blijft ze haar ervaringen delen hoe het daarna met haar verder gaat.

Ilonka de Graaf

Ilonka de Graaf is in januari 2018 gestart met de opleiding Virtueel Succes, module Online Marketing & Sales. Tijdens deze opleiding wordt gewerkt met een stageopdracht om het geleerde toe te passen in de praktijk waardoor ze niet alleen kennis krijgt, maar het ook direct leert toe te passen. Gedurende de zes maanden dat deze opleiding duurt deelt Ilonka hoe het met haar gaat. Over de stappen die ze zet, maar ook over haar vraagstukken en worstelingen en over de samenwerking met de opdrachtgever.

Ilonka: “Ik wil niet alleen ondernemers ondersteunen en hen taken uit handen nemen, ik wil ook een adviserende rol innemen en meedenken met de ondernemer. Ondernemers willen steeds meer doen met online marketing en missen zelf vaak de kennis hoe dat ze dat aan moeten pakken. En juist daarin wil ik meer expertise krijgen om hen daarmee te helpen. Daarom heb ik besloten om de opleiding Virtueel Succes te gaan volgen, te beginnen met module 1 Online Marketing & Sales.”

Nienke Diepering

Nienke Diepering is op 2 april 2018 gestart met de training Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf.

Nienke: “Na meerdere reorganisaties, vond ik het tijd om voor mijzelf te starten en het heft in eigen hand te nemen. Een spannende stap waarin ik bedrijven wil ondersteunen bij verbeteren van commerciële processen en verhogen van klanttevredenheid. Om alles op juridisch, commercieel en financieel gebied te organiseren, vergt de nodige inspanning en ik wilde meteen van start. Ik was enthousiast over het concept van deze training. Dat gecombineerd met gelijk geïnteresseerden die tegen dezelfde uitdagingen aanlopen en bovendien ook een kans biedt om een netwerk van collega’s te ontwikkelen waar je steun aan hebt.”

Nienke laat wekelijks weten hoe het gaat en welke uitdagingen ze tegenkomt.

Miriam Bommer

Miriam Bommer is in april 2018 gestart met de de 2e module in de opleiding Virtueel Succes, nl. Dagelijks Management, Communicatie & Diensten Leveren. Tijdens deze opleiding wordt gewerkt met een stageopdracht om het geleerde toe te passen in de praktijk waardoor ze niet alleen kennis krijgt, maar het ook direct leert toe te passen. Gedurende de drie maanden doorlooptijd van deze module vertelt Miriam over haar ervaringen en stappen.

Miriam: “Werken als VA, een baan in loondienst en het volgen van een opleiding tegelijkertijd, gecombineerd met een jong gezin, is soms best een struggle. De komende maanden neem ik je mee in mijn leertraject en laat ik je daarnaast zien hoe alles wat ik leer stiekem ook heel goed toepasbaar is op persoonlijk vlak.”

Lenie van der Zande

Lenie van der Zande (49) is na ruim 25 jaar in loondienst gestart als zelfstandig ondernemer. De bouw aan haar onderneming als virtueel professional is gestart en sinds 22 mei 2018 is haar bedrijf Comm-On+|Communicatie&Ondersteuning met een +, geregistreerd bij KvK. Zij volgt van juni tot en met september de opleiding Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf. 

In haar blogs wil Lenie je meenemen hoe het is om de opleiding te volgen, je bedrijf in 10 weken op te bouwen en ze neemt je mee in de verandering van mindset (werknemer à ondernemer). Het ondernemerschap ziet ze als een kans: “Ik kan met mijn kennis en ervaring de ondernemer helpen met communicatie & ondersteuning. Dat doe ik door gewoon mijn eigen unieke zelf te zijn, vertrouwen, doorpakken en vastbijten in waar en hoe ik dat dan het beste voor die ondernemer (klant) kan doen.”

VIRTUEEL SUCCES IN DE PRAKTIJK

Ja, vertel mij meer over de stage mogelijkheden
Ik ga akkoord dat ik meer informatie over het programma Virtueel Succes in de Praktijk ontvang. Hiervoor kan ik me op ieder moment afmelden.

Verwerking persoonsgegevens conform onze privacy statement. Lees hier ons privacy statement.

Aanmelding geslaagd Bedankt voor je aanmelding!

Ja, ik ben VA en wil meer infoIk ga akkoord dat ik meer informatie over de opleiding Virtueel Succes ontvang. Hiervoor kan ik me op ieder moment afmelden.

Ik ga akkoord met het privacyreglement. Lees hier ons privacy statement.

Aanmelding geslaagd Bedankt voor je aanmelding!

Ja, ik werk in loondienst en wil meer infoIk ga akkoord dat ik meer informatie over de opleiding Virtueel Succes ontvang. Hiervoor kan ik me op ieder moment afmelden.

Ik ga akkoord met het privacyreglement. Lees hier ons privacy statement.

Aanmelding geslaagd Bedankt voor je aanmelding!