Door Petra Fehring | 9 dec 2020

Wat wordt jouw concrete aanbod?

Blog

Wat wordt jouw concrete aanbod waardoor je makkelijker klanten werft?

Klanten werven is het meest lastige aspect voor Virtueel Assistenten. Voor sommigen geldt dat het vinden van potentiële klanten al lastig is, zeker in deze tijd waarin er maar weinig live netwerkbijeenkomsten zijn. Anderen spreken wel regelmatig ondernemers, maar krijgen hun aanbod niet ‘verkocht’.

Deze VA’s bieden niet de juiste diensten aan voor dit soort ondernemers. Of zij spreken niet de juiste ondernemers die wél geïnteresseerd in hun aanbod zijn.

Belangrijke vragen zijn dus vooral:

Welke ondernemers zoek je precies?

EN

Wat wordt jouw concrete aanbod waardoor je makkelijker klanten werft?

Je begint je eigen bedrijf vaak vanuit de expertise die je al in huis hebt. Jouw jarenlange werkervaring in loondienst. Dat is slim want dat ken je al. Je weet exact waar je over praat en kunt heel makkelijk aan ondernemers uitleggen hoe je je werkt uitvoert en wat dat oplevert.

Betekent dat je op zoek gaat naar ondernemers die behoefte hebben aan deze diensten. Dat is mega belangrijk!

Je moet dus weten wie die ondernemer is. Wat doet hij? Hoe werkt hij? Hoe biedt hij zijn aanbod aan? Wie is zijn doelgroep? En wat vindt hij enorm lastig, arbeidsintensief of ingewikkeld, waardoor hij heel graag met een VA wil werken die dat uit handen kan nemen?

Als je eenmaal bezig bent met je eigen bedrijf kom je tevens op het pad van nieuwe zaken en vragen. In feite zien we 2 belangrijke onderdelen waar ondernemers support bij zoeken:

  1. Online Marketing & Sales: hoe krijg ik meer klanten?
  2. Operationele Processen: hoe kan ik alle uitvoerende en klantgerichte taken beter organiseren en vereenvoudigen?

Nu zijn dat nog steeds hele grote onderwerpen en daar valt enorm veel onder, maar het is slim om voor jezelf eerst te bepalen welke richting jou aanspreekt. Wat past bij jou? Wat vind je interessant? Wat zou jij daarin kunnen en willen betekenen?

De komende blogs ga ik nader in op de diverse mogelijkheden vanuit deze 2 onderdelen. Vandaag starten we met het hoofdthema Online Marketing & Sales