Petra Fehring | 5 sept 2022

Wat wil je dat jouw dienst oplevert?

wat wil je dat jouw dienst oplevert

Ondernemers zoeken een sparringpartner met kennis!

Opdrachtgevers struikelen nog wel eens over de investering voor het werken met een Virtueel Assistent of Professional. Het bedrag dat ze per maand aan jou betalen is vaak niet eenmalig. Sommigen werken projectmatig, maar de meeste VA’s en VP’s werken op continu basis voor hun klanten.

Dat betekent dat je goed moet bedenken wat je wilt bieden. Lever je advies of voer je uit? Bouw je iets op of zorg je voor continuïteit. Wat doe je precies? En met welk doel? Wat wil je dat jouw dienst oplevert?

Ik coach continu assistants en professionals in mijn opleidingen. Daar hoor ik over de zaken in de praktijk waar ze tegen aanlopen. Hele concrete voorbeelden. En regelmatig hoor ik de onzekerheid die bij de VA / VP doorklinkt. Het teveel laten leiden door de ander, die opdrachtgever met zijn wensen.

Natuurlijk zijn het jouw klanten en wil je ze zo goed mogelijk dienen. Maar om dat te realiseren moet je meer gaan staan voor wie je bent en wat je doet. Veel meer je kennis en kunde tonen en het gesprek aangaan over wat mogelijk is. Wat slim is om te doen.

De andere kant is nl. dat opdrachtgevers aan mij vragen om een professional. Iemand die met hen meedenkt en ontwikkelt. Een sparringpartner die advies geeft. Die weet waar ze over praat. Daar hebben ze echt behoefte aan.

Begrijpelijk, want dat rechtvaardigt de investering. Zeker als jij jezelf als een professional met bijbehorend tarief aanbiedt.

Wat kan je dan het beste doen om te zorgen dat je serieus wordt genomen? Dat jouw onzekerheid wegvalt? Dat opdrachtgevers met interesse naar jouw inbreng luisteren en juist met jou willen werken? Omdat jij weet waar je over praat?

De volgende 3 tips helpen je daarbij.