Meld je aan voor mijn 2-wekelijkse videoblog voor inspiratie en nadere info over de opleidingen. Je krijgt tevens de bewezen aanpak hoe virtueel werken jou vrijheid geeft:

100 Diensten die je kunt bieden om ondernemers te helpen met bedrijfsgroei!

Als zelfstandig ondernemer start je je bedrijf met een droom die je graag wilt verwezenlijken. Je bent creatief, je hebt allerlei plannen en gaat vol enthousiasme aan de slag. Je onderschat echter dat er nog zoveel andere taken bijkomen waar je veelal geen tijd voor hebt, laat staan de kennis!

Ik weet precies hoe dat is en ik begrijp dat je daardoor overspoeld wordt.

Denk je echter wel eens na over het uitbesteden van taken? Je hoeft niet iemand aan te nemen maar kunt heel gericht iemand inhuren voor een paar uur per week/maand voor exact die taken die je wilt uitbesteden.

Wil jij je droom waarmaken? Wil jij je kunnen focussen op het ontwikkelen van een succesvol bedrijf en het werk doen wat je het allerliefst doet, dan zijn de volgende 3 onderdelen heel belangrijk om de groei van jouw bedrijf te stroomlijnen:

het inrichten van processen

tools toepassen en waar mogelijk automatiseren

een team opbouwen

En dat is precies waarom het inzetten van een virtueel assistent (VA) zo zinvol is! Een VA inhuren is de eerste stap om een team te vormen en zij/hij helpt met de processen en tools!

Wat is een virtuele assistent (VA)?

Een VA is een professional die op virtuele basis (vanuit haar/zijn eigen kantoor) zelfstandig ondernemers ondersteunt. De focus van de VA ligt op de uitvoering van alledaagse taken of specifieke projecten en is degene die het werk daadwerkelijk uitvoert.

De VA is verantwoordelijk voor de kwaliteit van haar/zijn eigen werk en zorgt dat de eigen taken en projecten tijdig en op een goede wijze worden uitgevoerd.

Het doel van een VA is de zelfstandig ondernemer te ontzorgen zodat hij/zij niet langer bezig is met allerlei taken waar eigenlijk helemaal geen tijd voor is. De valkuil van zelfstandig ondernemers is dat ze teveel zelf (willen) doen. Wil je echter een bloeiend bedrijf opbouwen, is het slim om tijdig een (of meerdere) VA(‘s) in te huren om de groei van je bedrijf te stroomlijnen.

 

Wat is het voordeel van het werken met een VA?

Virtueel werken betekent op afstand online werken. Vandaag de dag kunnen we bijna alle taken online uitvoeren. We kunnen via de cloud bij alle gegevens, programma’s draaien online en tools als email en Skype zijn perfecte communicatiemiddelen die bovendien vrijwel geen geld kosten.

De voordelen voor de ondernemer zijn:

  • geen extra kosten voor werkplek, computer, apparatuur, reiskosten, etc.
  • de VA heeft geen instructies over de uitvoering nodig en kan op eigen gelegenheid aan de slag
  • eenvoudig informatie zenden en taken overdragen, onafhankelijk van de aanwezigheid van de VA.

De voordelen voor de VA zijn:

  • bepaalt eigen werktijden
  • werkt vanuit huis/eigen kantoor dus geen reistijd of -kosten
  • heeft zelf beschikbaarheid over apparatuur, programma’s, tools en kan eenvoudig aan de slag.

 

Wil jij meer informatie over hoe je een VA snel en effectief inzet?

 

 

Meld je aan voor mijn 2-wekelijkse videoblog voor inspiratie en nadere info over de opleidingen. Je krijgt tevens de bewezen aanpak hoe virtueel werken jou vrijheid geeft:

100 Diensten die je kunt bieden om ondernemers te helpen met bedrijfsgroei!