Petra Fehring | 1 juni 2023

Wat is de marketing mindset die jij als VA nodig hebt?

om zo je klant te helpen met groeien

Nummer 1 van alle redenen waarom ondernemers een virtueel assistent inhuren, is het feit dat ze hulp nodig hebben bij het laten groeien van hun bedrijf. Klinkt misschien logisch. Iedereen wil zijn bedrijf laten groeien, toch? Meer klanten, meer omzet, meer vrijheid. Dan is het nodig dat je als virtuele assistent weet hoe je daarbij kunt helpen. Wat is de marketing mindset die jij als VA nodig hebt?   

Als virtueel assistent is het al belangrijk dat jij een ondernemers mindset hebt. Dat je weet en begrijpt wat het is om te ondernemen. Welke aspecten daarbij komen kijken. En een marketing mindset is daar een onderdeel van.  Want marketing is het systeem dat we inzetten om klanten aan te trekken.

Het inhuren van externen op een continu basis is de hoogste kostenpost voor een zelfstandig ondernemer!

Dus als je jezelf wilt waarmaken, als je echt interessant voor een ondernemer wilt zijn, moet je kunnen helpen met groei. En dus is een marketing mindset ontwikkelen heel belangrijk! Want je wilt aantonen dat je meer doet dan uitvoeren!! 

Wat is de marketing mindset die jij als VA nodig hebt? Er zijn een paar punten die je continu in je achterhoofd kunt houden. Waar je de hele tijd op focust zodat je actief meewerkt aan de ontwikkeling en groei van het bedrijf van je klant:

  • Denk altijd 3 stappen vooruit op je klant
  • Help met taken afronden, dingen voor elkaar krijgen, zorg dat alles tijdig klaar is
  • Werk mee aan hoe meer geld te verdienen
  • Zoek naar mogelijkheden om taken beter en efficiënter in te regelen door te automatiseren
  • Kijk bij alles wat je doet met een kritisch oog: hoe helpt dit bij het bereiken van het uiteindelijke doel?

Start sowieso bij het inzichtelijk maken van hoe het bedrijfsmodel van je klant in elkaar zit!

Ben heel benieuwd of jij een marketing mindset hebt. Help jij al actief mee aan de groei? Laat het me weten en als je tips nodig hebt ook! Dan kom ik er bij je op terug.