Wat een geweldige leerzame praktijkgerichte opleiding! Wow!

Lotte Riezebosch van Hupz! vertelt over haar gevoel na het afronden van een volledig leerjaar bij de Academie voor Virtueel Professionals.

Lotte Riezebosch Academie voor Virtueel Professionals

Hoe het allemaal begon

Ik zat nog in loondienst toen het allemaal begon te spelen. Mijn man had destijds al een eigen zonweringbedrijf, “Intershades” (inclusief een bijbehorende webshop), wat behoorlijk aan het groeien was. Als partner was ik nauw betrokken bij de hele opzet en uitvoering van het bedrijf en zodoende al behoorlijk ervaren in het ondernemerschap en alles wat er bij verkoop van een product komt kijken.

Al een geruime tijd zat ik te denken hoe ik mijn kennis kon uitbreiden op het gebied van online marketing & sales, statistieken, maar ook hoe ik online tools beter kon inzetten om processen binnen het ondernemerschap te vergemakkelijken. Eigenlijk was ik zoekende naar kennis waarvan ik geen weet had dat het bestond.

Kortom: ik wilde erachter komen wat ik nog meer kon leren en hoe ik zaken op een – waar mogelijk – betere en efficiëntere manier kon inrichten.

Bij toeval scrolde ik langs een bericht over de Academie op social media van een connectie waarin zij eigenlijk precies omschreef wat ik zocht; kennis van online marketing en sales, systematisering van processen, ontzorgen van een ondernemer, inzetten van tools, financieel inzicht en het onderhouden van de statistieken en daarop sturen. Nooit gedacht dat er voor dat volledig ondernemende pakket een opleiding zou zijn, dat wilde ik ook gaan doen!

Diezelfde week heb ik mij nog ingeschreven bij de Academie voor Virtueel Professionals. En enkele dagen later had ik al een afspraak met Petra Fehring voor een uitvoerig en persoonlijk intakegesprek. Ik kon direct van start met de opleiding en ik werd goed voorbereid op de online leeromgeving en de structuur van de opleiding. Op mijn verzoek ging de Academie een stageopdracht zoeken in de markt en deze was snel gevonden. Ik kon dan ook direct aan de slag!

Waarom ik de Academie aanraadt

Twijfel jij nog of je met de Academie aan de slag wilt? Ik zou het aanraden en wel om het volgende:

 • Een erg persoonlijke opleiding met veel aandacht voor jou.
 • Je krijgt enorm veel kennis en informatie in de online leeromgeving.
 • Je zet alle kennis direct om in de praktijk door aan de slag te gaan met een ‘stage’opdracht bij een lopende onderneming.
 • Je bent onderdeel van een kleine groep mede “studenten”, hierdoor is er veel ruimte en tijd voor jou en jouw stageopdracht.
 •  Tijdens live dagen krijg je samen met jouw groep extra informatie en werk je aan opdrachten om jouw stageopdracht verder uit te werken.
 • Worstel je met je opdracht of heb je vragen dan kun je een coachgesprekken inplannen.
 • Er zijn vragenuurtjes waarin je met je groep kan inbellen, zodat al je vragen worden beantwoord.
 • Je leert in de praktijkopdracht goed te communiceren en te werken volgens een bepaalde structuur met je opdrachtgever, hierbij komt bijvoorbeeld een overeenkomst, verwerkersovereenkomst, plan van aanpak en tussentijdse evaluatiemomenten aan bod.
 • Je wordt tevens begeleid in jouw leerdoelen en jouw persoonlijke ontwikkelingsdoelen.
 • Je kan alle kennis ook direct toepassen en testen in je eigen bedrijf.
 • Het is een certificeringsopleiding, er hoort dus ook een certificaat bij. Kortom dat is weer top voor je eigen portfolio en uiteraard ook voor je marketing!

Kortom, ik ben dan ook nog steeds erg blij met mijn keuze om een opleiding te volgen bij de Academie voor Virtueel Professionals. Inmiddels heb ik mijn dienstverband bij mijn werkgever opgezegd en ben ik mijn eigen bedrijf Hupz! gestart, waarin ik naast ons zonweringsbedrijf ook andere ondernemers ga helpen met alles wat er bij het ondernemerschap komt kijken.

Ik ga de toekomst met vertrouwen tegemoet en ik ben de Academie ontzettend dankbaar voor dit waanzinnig leuke leerzame jaar!*