Petra Fehring | 22 maart 2023

Wat betekent vrijheid voelen voor jou?

https://youtu.be/n6BK4N4lX4w

Hoe belangrijk is vrijheid voor jou?

Virtueel Assistenten, Professionals en Managers kiezen bewust voor zelfstandig ondernemerschap omdat ze graag vrijheid willen ervaren. Naast een goede werk/privé balans. En dat is voor iedereen anders.

  • Wat betekent vrijheid voor jou?
  • Hoe wil jij jouw dag en week indelen?
  • Wat wil je doen?
  • Wat wil je vooral niet meer doen?

Allemaal vragen die alleen jij kunt beantwoorden. Dat geldt ook voor een goede werk/privé balans.

Op dit moment heb ik een privé situatie binnen onze familie die zo urgent en belangrijk is dat ik daar tijd voor wil vrijmaken. Ik wil dit kunnen doen en kan het ook doen, omdat ik niemand verantwoording schuldig ben. Omdat ik de vrijheid heb om zelf te bepalen wanneer ik wat doe. Hoe ik mijn dagen indeel.

En natuurlijk heb ik ook verplichtingen omdat ik bijvoorbeeld komende vrijdag een training geef, maar daar kan ik omheen plannen.

Ik hoef geen verlof aan mijzelf te vragen, heb ook geen gelimiteerd aantal vrije dagen… allemaal onderdelen die voor mij bijdragen aan vrijheid voelen.

Wat betekent vrijheid voor mij?

Ik neem je graag mee in een onderdeel wat voor mij vrijheid betekent, naast hoe we werken om die vrijheid ook te kunnen realiseren.

Hoe realiseer je die vrijheid?

Vrijheid willen ervaren betekent ook dat je wel iets moet doen om dit te kunnen realiseren. We hebben allemaal vaste lasten. Een dak boven ons hoofd nodig en brood op de plank.

Daar komt ondernemerschap om de hoek kijken.

Ondernemen is een werkwoord. Je moet iets doen om die eigen vrijheid te creëren. Een bedrijf opstarten is een mogelijkheid, maar klanten kloppen niet vanzelf op je deur. Daar moet je doelgericht naar toe werken. Tenzij je freelance opdrachten aanneemt en door grote bedrijven ingehuurd wordt. Maar voor velen is dat weer geen vrijheid.

De Academie bestaat dit jaar 10 jaar. Een jubileum dit najaar, joehoe!! Wij zijn de eerste opleider in Nederland en België die mensen in ondersteunende beroepen helpt om die vrijheid te creëren door een eigen bedrijf op te richten. Om doelgericht aan je plannen te werken. Om te leren hoeveel je moet verdienen om vrijheid te hebben. En hoe je dat inricht en inkleedt.

Vrijheid is voor mij geen halleluja, ik zit op het strand met mijn laptop op schoot en klus er lekker bij…

Je moet echt aan de bak. Concrete acties oppakken om jouw klanten optimaal te helpen. Weten waar je over praat. Weten wat jouw klanten zoeken en nodig hebben.

Ondernemers verwachten iets van jou! Zij verwachten dat jij weet wat jij moet doen om hun vraagstuk op te lossen. Daar betalen ze jou voor. En jij gaat hun uitleggen hoe je dat gaat doen.

Allemaal facetten van ondernemerschap. Daarom vind ik het persoonlijk ook belangrijk dat je bewust voor ondernemerschap kiest. Dat je beseft wat er bij komt kijken en dat je een weloverwogen keuze maakt. Het is niet voor iedereen weggelegd.

Mijn advies: ga hierover in gesprek met mij. Dan kunnen we samen bespreken wat jouw achtergrond is, waar jouw wensen liggen en of ik je daarbij kan helpen. Of ik kansen in de markt zie om dat te realiseren. En dan beslis je zelf of dat past bij jou. Dat heb je de mogelijkheden op tafel liggen en kun je die weloverwogen keuze maken.

Voel je vrij om een afspraak in te plannen, het is geheel vrijblijvend.

Je doet het niet alleen!

Wij werken met collega’s Virtueel Assistenten, Professionals en Managers vanuit het Projectbureau VP

Virtueel Professionals Event

Projectbureau Virtueel Professionals

Vanaf dag 1 bij de opstart van de Academie in 2013 wist ik al dat deze vrijheid ook heel eenzaam kan voelen. Zelf ben ik in 2008 als zelfstandige gestart. Een ware zoektocht om te ontdekken wat ondernemerschap nou eigenlijk inhield. Wat ik kon doen om uit het freelance concept te kunnen stappen wat, met alle respect, toch een soort loondienstgevoel geeft.

Het VA-schap, het bestaan van de Virtueel Assistent in Amerika, ontdekte ik in 2011. Toen kenden we dat in Nederland nog helemaal niet. Daar lag een kans voor mensen zoals jij en ik, wij die uit ondersteunende beroepen in loondienst komen. Daar ben ik op doorgegaan en daaruit is de Academie ontstaan.

Maar allemaal eenzame zielen die hard werken op een zolderkamer was iets wat ik niet wilde creëren. Daarom ben ik ook direct met een club binnen de Academie gestart met gelijkgestemden. Mensen die als zelfstandig VA – VP of VM werken in het land.

Vandaag de dag is dat het Projectbureau VP. Daar zetten we as we speak prachtige stappen in de onze samenwerking. Want we merken nog steeds dat er heel veel bedrijven in het land zijn die niet van ons bestaan op de hoogte zijn. En blijven we aandacht aan besteden. Met elkaar. Als een groep ondernemers die kansen zien en kansen grijpen.

Wil je daar meer over weten? Kijk dan gerust op onze website.