Petra Fehring | 23 november 2021

Wanneer weet je of werken als VA of VP bij jou past?

Wanneer weet je of werken als VA bij jou past

Het idee om als Virtueel Assistent of Professional vanuit huis te werken, je eigen tijd indelen en werken voor diverse opdrachtgevers trekt menigeen aan. Tegelijkertijd klinkt het ook heel spannend. Je wordt nl. zelfstandig ondernemer.

Daarom krijg ik vaak de vraag: ‘Kan ik het wel?’

Een hele legitieme vraag, want zelfstandig ondernemer worden doe je niet zomaar. Er komt een hele grote verantwoordelijkheid bij kijken. Bovendien is het geen hobby: je moet er weloverwogen voor kiezen.

Wanneer weet je of werken als VA bij jou past?

1. Zelfstandigheid

Het begint pas echt als je gaat bepalen:

  • Welke diensten je levert
  • Welk tarief je aan deze diensten hangt
  • Hoe klanten jou weten te vinden
  • Hoe je klanten werft
  • Hoe je zorgt dat je voldoende inkomsten genereert
  • Hoe je weet hoeveel inkomsten je nodig hebt om hiervan te kunnen leven

Allemaal onderdelen die in de opleiding Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf aan bod komen.

Maar hoe weet je of het bij jou past? Welke kwaliteiten moet je in huis hebben? Waar moet je rekening mee houden? De volgende 3 aspecten zijn een voorwaarde om een succes van je bedrijf te maken.

1. Zelfstandigheid

Het lijkt misschien een inkoppertje als je een zelfstandig ondernemer wordt, maar besef dat je écht zelfstandig moet zijn. Jij bepaalt zelf het wat, hoe, waar, wanneer en wie. Van financiën tot klanten werven. Van marketing tot kwaliteit leveren van je diensten. Alles ligt bij jou.

Je eigen bedrijf bestaat uit jou alleen. En natuurlijk zijn er collega VA’s en VP’s aan wie je advies kunt vragen. Wij hebben zelfs een heel netwerk waar je op terug kunt vallen. Maar je moet het uiteindelijk allemaal zelfstandig doen. Letterlijk je eigen toko runnen.

3. Kwaliteit leveren

Kwaliteit leveren en je opdrachtgevers daadwerkelijk goed helpen is de allerbeste marketing ‘tool’ want tevreden klanten worden ambassadeur van jou en jouw diensten. En dan gaat het vinden van nieuwe klanten eens zo snel.

Dat betekent dat je heel goed moet weten wat je doet. Je verdiepen in details. Secuur werken. En echt snappen waar je mee bezig bent.

Je zou zeggen dat dit een hele logische is, maar geloof me, ik zie nog heel veel zaken fout gaan omdat er niet in detail onderzocht wordt of je wel de juiste dingen aan het doen bent. Mijn advies:

  • Check, check, dubbel check
  • Duik in details en zie de logische stappen voor je hoe van A naar B te komen
  • Controleer bij alles wat je gedaan hebt of het klopt

Wanneer weet je of werken als VA bij jou past? Als je de bovengenoemde 3 aspecten kunt waarmaken. Dan heb jij het in je om een succesvol VA bedrijf te runnen.