Petra Fehring | 11 juli 2022

Waarom online marketing een uitdaging is

Waarom online marketing een uitdaging is

Nieuwe businessmodellen vragen om nieuwe marketing acties

Als je als Virtueel Assistent echt een stap wilt zetten om je klanten te helpen met bedrijfsgroei dan is online marketing dé manier! Ondernemers die diensten verlenen, leren massaal allerlei nieuwe ontwikkelingen en technieken. Waarbij het aanbieden van online diensten er ook 1 is. Dus het onderwerp is hot. De vraag is dan: vinden ondernemers online marketing ook leuk om te doen? Waarom is dit een uitdaging voor hen?

Laat me eerst wat achtergrond uitleggen.

De traditionele wijze van diensten leveren is vooral 1-op-1. Dus een coach, adviseur, therapeut, etc. kan maar 1 klant tegelijk dienen. Dat beperkt ondernemers. Want tijd is ons meest kostbare bezit. We kunnen er niet meer van maken, er zit toch echt maar 24 uur in een dag. En dat betekent dat zij tegen grenzen aanlopen. Grenzen qua tijd, qua aantal klanten dienen en dus qua groei en omzet.

Daarom is men op zoek naar nieuwe business modellen.

Een business model is de wijze waarop je je bedrijf inricht en je diensten aanbiedt. Daarin worden heel wat trainingen gegeven. Zo volgde ik zelf ook bij de start van mijn bedrijf dit soort trainingen. Collega ondernemers doen dat ook en leren hier nieuwe business modellen en mogelijkheden. En bij al deze stappen wordt online ondernemen en online marketing meegenomen.

Want een business model bedenken is 1, ze moeten ook klanten werven dus dat is stap 2. Dat hoef ik jou niet uit te leggen 😉

Als dat heel eenvoudig zou zijn, als iedereen continu en vanzelf klanten krijgt, hoeven we er niet zoveel tijd en moeite in te steken. Maar zo werkt het helaas niet. Ook supermarkten doen continu aan marketing en verzinnen nieuwe dingen om klanten te werven. En als er iets is dat we altijd nodig hebben is het wel voedsel, dus de weg naar de supermarkt weten we toch echt te vinden.

Ondernemers zoeken VA's die het marketing proces snappen!

Begrijp je waar ik naar toe wil? Onze klanten moeten over heel veel dingen nadenken. Los van het creëren van het marketing materiaal. Dus zij willen heel erg graag hulp krijgen van VA’s die hen hierin kunnen begeleiden!

Omdat het zo veel en complex is, zoeken ze niet een VA die een berichtje op Facebook of LinkedIn kan plaatsen. Nee, ze zoeken iemand die het proces snapt! Die weet waarom online marketing zinvol is. Die weet en begrijpt (!) waarom je voor het een kiest en niet het ander. Die kritisch kan meelezen en advies kan geven.

Een VA die het leuk vindt om zich in het verhaal te verdiepen. Die wil puzzelen om het proces en de tools zo goed mogelijk in te richten.

Het gaat niet langer alleen over uitvoeren. Het gaat over professionele kennis en een basis waarop je je klanten kan adviseren en begeleiden.

Nu begrijp je waarom online marketing een uitdaging is. Voor onze klanten én voor onszelf!