Petra Fehring | 8 december 2021

Waarom kiezen voor een eigen bedrijf als Virtueel Assistent?

Waarom kiezen voor een eigen bedrijf als virtueel assistent

Te mooi om waar te zijn?

Het klinkt te mooi om waar te zijn: je eigen bedrijf hebben, aan huis werken, je eigen tijd indelen. Alleen voor leuke klanten werken. Is het werkelijk mogelijk dat je je werkzame leven zo kan inrichten?  

Ja, dat kan!

Kijk, het gaat niet vanzelf. Jij moet zelf implementeren. Klanten werven. Je diensten leveren. En naast voor je klanten werken, ook je eigen bedrijf runnen. Je hebt eigen verantwoordelijkheid, draagt zelf belasting af. En nee geen WW, AOV, Ziektewet uitkering en meer van dit soort vangnetten.

Dus waarom zou je kiezen voor een eigen bedrijf als Virtueel Assistent?

Wat wil jij bereiken?

Naar de Kamer van Koophandel gaan voor je registratie is niet ingewikkeld. Dat kan iedereen. Dus ondernemer worden is makkelijk. Ondernemer zijn, dat is een ander verhaal.

Voordat je deze stap zet, moet je eerst onderzoeken of het werken als VA bij jou past. Daar heb ik al eerder en blog over geschreven: wanneer weet je of werken als VA bij jou past?

De volgende stap is dat je weet waar je in de toekomst naar toe wilt groeien. Waar wil je aan werken? Wat heeft jouw interesse? Hoe wil jij je ontwikkelen? Vind je het wel prima zoals je carrière er nu uitziet? Of zoek je een nieuwe uitdaging?

Als jij overweegt om als VA te gaan werken en je vraagt je af of dit een wijs besluit is, lees dan de 2 redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een eigen VA bedrijf.

2. Ben je toe aan een nieuwe stap in je carrière?

Lijkt een inkoppertje, maar alles is nieuw. Wat je meeneemt uit je werkverleden is vooral kennis, expertise, kwaliteiten en vaardigheden waar je tot nu toe gebruik van hebt gemaakt. Dat gaat je natuurlijk enorm helpen in je nieuwe carrière. Maar er is meer.

Klanten worden heel gelukkig van een VA die een ondernemersmindset heeft. Die begrijpt wat het inhoudt. Die weet wat een lastig aspect in het ondernemerschap is en wat je moet doen om dit op te lossen.

Afwachten totdat een opdrachtgever met een vraag komt, is definitief verleden tijd. Als je echter houdt van proactief zijn, meedenken, adviseren, sparringpartner zijn, dan is een rol als ondernemend VA of VP werkelijk heel interessant en geeft je een enorme boost aan energie!

Dat betekent nieuwe kennis en vaardigheden leren om als zelfstandig ondernemer een eigen bedrijf op te zetten en te runnen.Waarbij je de online vaardigheden in je eigen bedrijf implementeert, zodat je daarover mee kunt denken met je opdrachtgevers.

Wil jij daar alles over leren? Kijk dan eens bij naar de opleiding Binnen 10 Weken een Lopend VP  Bedrijf. Tijdens deze opleiding help je stap voor stap met je eigen bedrijf opzetten en virtueel aan de slag te gaan.