Petra Fehring | 24 juni 2022

Waarom jouw expertise goud is als het om nieuwe ontwikkelingen gaat

Waarom jouw expertise goud is als het om nieuwe ontwikkelingen gaat

Op zoek naar een andere manier van werken?

Online Ondernemen. Digitaliseren. Automatiseren. Robotiseren. En zelfs AI (Artificial Intelligence) oftewel Kunstmatige Intelligentie.

De media staat er vol mee. Overal zijn bedrijven aan de slag. Iedere ondernemer krijgt het advies om daar op in te haken om te zorgen dat ze slimmer & sneller werken, kosten besparen, tijdig aanhaken bij de digitale ontwikkelingen om de boot niet te missen.

Leuk al die ingewikkelde kreten, maar wat kan jij daar mee?

Vooralsnog zijn er nog steeds (grote) bedrijven die personeel in ondersteunende, administratieve functies ontslaan. Banen verdwijnen. En misschien ben je juist wel helemaal klaar met het werken in loondienst. Zoek je naar een andere manier van werken. Bevalt het thuis of hybride werken je wel enorm goed…

Zou werken als zelfstandig Virtueel Assistent of Professional de oplossing zijn?

Ook al geef ik trainingen hoe je je eigen bedrijf als VA of VP binnen 10 weken bouwt en weet ik uit ervaring dat hier enorme kansen liggen, dit is niet de enige oplossing. Want ondernemerschap is niet voor iedereen weggelegd. Dus of dat jouw pad is, kunnen we altijd samen bespreken.

Wat vooral belangrijk is, is dat je beseft dat juist jij als professional in een ondersteunend beroep over enorme kwaliteiten beschikt. Jij hebt werkervaring, inzichten, kennis op jouw vakgebied.

Onderschat dat vooral niet. Want dat is wat ik veelal hoor: support professionals die zichzelf niet als professional zien. Die denken dat zij geen expert zijn. Dat ze niet onderscheidend zijn of daarin iets te bieden hebben.

Wat heeft dat met jou te maken?

Alles! Want als jij expertise krijgt op het gebied van online ondernemen, digitaliseren, automatiseren kan juist jij deze ondernemers helpen. Of dat nou vanuit zelfstandig ondernemerschap is of niet. Jij kunt een Virtueel Professional worden door nieuwe kennis. Waardoor jij die MKB ondernemer helpt met implementatie en uitvoering.

Waarom jouw expertise goud is als het om nieuwe ontwikkelingen gaat?

Omdat jij over die kwaliteiten beschikt waardoor jij optimaal in staat bent om te helpen met digitalisering en automatisering. Zodat de ondernemer veel meer online kan ondernemen en daardoor kan groeien. Het enige wat jij nodig hebt is kennis hoe je dat aanpakt. Daarvoor hebben we dan weer de opleiding Operationeel Succes.

Win-win situatie dus!

Niet overtuigd? Kijk dan eens naar filmpjes van Marcus Lemonis van The Profit. Hij was een tijd te zien op RTLZ. Daarin gaat investeerder Marcus Lemonis met MKB ondernemers aan de slag om van hun bedrijf een succes te maken. Je kunt deze filmpjes nu terug vinden op YouTube.

Kijk eens goed wat hij de ondernemers leert over People – Product – Proces. En juist dat proces gedeelte is waar jij een rol in kunt spelen. Waarbij de online mogelijkheden ongekend zijn!

Wens je veel inspiratie en nieuwe inzichten toe.