Waarom is het belangrijk om de problemen van de ondernemer naar boven te halen?

Een belangrijk onderdeel in mijn programma Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf gaat over intakegesprekken voeren. Je zult natuurlijk met potentiële klanten het gesprek moeten voeren. Ontdekken of jij iets voor hen kunt betekenen. En vervolgens jouw diensten aanbieden.

Aan de deelnemers van mijn programma vraag ik vervolgens:

Waarom is het belangrijk om de problemen van de ondernemer naar boven te halen?

Steevast krijg ik eenzelfde antwoord, maar dat is niet waarom het zo belangrijk is…

Het antwoord dat ik van de deelnemers krijg is:

Dan is helder waar de ondernemer behoefte aan heeft en wat ik als Virtueel Assistent / Virtueel Professional kan aanbieden.

Dat klopt natuurlijk wel. Alleen ben je dan al een fase verder. Als jij al weet welke diensten je kunt aanbieden, ga je er vanuit dat de ondernemer ook al zo ver is. Dat hij al openstaat voor jouw aanbod. Dat hij al wil weten wat jij voor zijn bedrijf kunt doen.

Maar is dat zo?

Nee, meestal niet. Vaak ben je veel te snel met het aanbieden van je diensten. Jij weet al wat je kunt doen, dat is helder. Maar de ondernemer die je spreekt voelt nog helemaal geen noodzaak om samen te werken.

Laat ik het anders zeggen. Waarom zou een ondernemer investeren in het afnemen van jouw diensten. Wat levert dat hem op? En in hoeverre is dat de investering waard? Heeft hij dat werkelijk nodig?

Of als je naar jouw eigen bedrijf kijkt: huur jij iemand anders in om jou te helpen met jouw bedrijf? Zo ja, waarom dan? Wat levert het jou op? In hoeverre kan jij met je bedrijf verder of snel(ler) groeien door het inhuren van een expert? Wil jij daar voor betalen?

Ik durf er om te wedden dat je hooguit een boekhouder inhuurt maar verder niemand anders. Toch?

Waarom niet? Wat maakt dat jij dit niet nodig hebt maar iedere andere ondernemer volgens jou wel. Hoe kan je je diensten verkopen als je zelf niet voelt waarom en wanneer het noodzakelijk is om daadwerkelijk iemand in te huren?

Wanneer zou jij wel een expert inhuren? Als je werkelijk een probleem hebt. Als je vastloopt en niet weet hoe nu verder. Klopt?

waarom is het belangrijk om de problemen van de ondernemer naar boven te halen

Kom ik weer terug op mijn vraag:

 

Waarom is het belangrijk om de problemen van de ondernemer naar boven te halen?

Omdat de ondernemer pas de noodzaak voelt om met een ander te gaan samenwerken als hij daadwerkelijk een probleem ervaart. Als hij merkt dat hij volledig vastloopt in zijn bedrijf of met de groei van zijn bedrijf als hij niet heel snel iets verandert.

De noodzaak, het probleem, de worsteling moet groot genoeg zijn om geld te willen betalen om het probleem om te lossen. Heel simpel. Als er geen urgentie is om iets op te lossen, gaat de ondernemer hier niet in investeren.

Dat probleem kan heel verschillend zijn. Daarom zijn er ook zoveel verschillende Virtuele Professionals. Omdat iedereen een andere expertise heeft. Een andere aanpak, achtergrond, etc. En iedereen kan een ander probleem oplossen.

Als jij wilt weten of jij de juiste expert bent en jouw aanbod passend is, moet je eerst de problemen van de ondernemer naar bovenhalen. En zodanig dat de ondernemer het voelt. En zodanig dat hij met een smachtende blik naar je kijkt als hij vraagt: hoe kan jij mij helpen…?

Lukt het jou niet om klanten te werven? Dan heb je nu de oplossing in handen.

Ben heel benieuwd naar jouw reactie op deze blog. Vertel het hieronder!

Deel met je netwerk:

2 Reacties

 1. Ilonka

  Als antwoord op jouw vraag: Ik durf er om te wedden dat je hooguit een boekhouder inhuurt maar verder niemand anders. Toch?

  Je vergeet jezelf Petra 😉

  Hoeveel VA’s en VP’s hebben jou al ingehuurd?

  Antwoord
  • Petra Fehring

   Goed punt Ilonka! Dat is inderdaad precies hetzelfde: VA’s en VP’s die worstelen door gebrek aan expertise / kennis en die hiervoor mij / de Academie inschakelen zodat dit ‘probleem’ ook snel opgelost wordt. Dat bedoel ik nou 🙂

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *