Waarom een planning maken belangrijk is! 

Ik ben nu een maand bezig met de opleiding en tot nu toe is het goed te doen. Maar ik merk wel dat ik ervoor moet zorgen dat ik bijblijf en me aan mijn planning houdDaar heb ik baat bij: hoe meer structuur hoe beter. Met enige ruimte mag er iets uitlopen. Daarom plan ik ook elke week in wanneer en wat ik ga doen. Dit werkt voor mij het prettigst. Zo weet ik waar ik aan toe ben en wat mij die week te wachten staat. 

Naast mijn eigen onderneming werk ik ook nog twee dagen in loondienst. Ben ik moeder van twee jonge kinderen, partner van Hiddo en hebben wij samen een leuk, gezellig en sociaal leven. Uiteraard hebben wij dus ook Koningsdag gevierd! Verder heb ik nog drie klanten waarvoor ik verschillende werkzaamheden uitvoer. Vandaar dat het zo belangrijk is dat ik een strakke maar haalbare planning maak voor mijzelf. Ik werk veel ‘s avonds en elke donderdag ben ik de hele dag bezig met mijn onderneming en opleiding. Sporten staat momenteel op een laag pitje. Wel zorg ik ervoor dat ik minimaal één keer per week een rondje wandel of hardloop om mijn hoofd even leeg te maken.  

Stapje voor stapje
Als je met je bedrijf op continue basis online zichtbaar wilt zijn is het verstandig om een goede planning te maken. En dat je helder hebt wat je doel is. Deze week ben ik begonnen met het Plan van aanpak voor de marketingstrategie van mijn stageopdrachtgever. Het is geen hogere wiskunde maar je moet wel goed voor ogen hebben wat je wilt bereiken. Je begint bij het doel en dan maak je het klein. Want je doet het stapje voor stapje. Niemand bereikt in één keer de top. Het vergt discipline en je moet een lange adem hebben.  

Resultaat
Doordat je een planning maakt weet iedereen waar hij of zij aan toe is en wanneer iets af moet zijn. Zo werk je samen naar het eindresultaat. Een ondernemer wil vaak van alles en heeft het ook in zijn hoofd zitten; juist daarom is het zo belangrijk dat het wordt uitgeschreven. Het hoeft geen heel boekwerk te worden als het maar duidelijk is wie welke taak heeft en wat er van je wordt verwacht. Daarom is een goede planning zo belangrijkIk ga nu verder met het uitwerken van het Plan van aanpak!   

 

P.S.  Elke donderdag zet ik mijn blog online. Tot volgende week! 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *