Waarom afstand nemen helpt voor de ontwikkeling van je bedrijf

Wanneer vakantie en feestdagen zich aankondigen gaan we ons vanzelf moe voelen. Merken we pas hoeveel we de afgelopen tijd gedaan hebben. Hoe vol ons hoofd is. Voelen we de energie uit ons lijf stromen.

Het harde werken – wat we eigenlijk heel normaal vinden – eist zijn tol. Vooral dat hoofd wat overuren maakt, wordt zwaar. Je ziet het niet meer. Je merkt dat je fouten maakt. Je hebt geen inspiratie meer. Het huilen staat je soms nader dan het lachen.

Allemaal tekenen dat je afstand nodig hebt. Want anders loop je vast met je bedrijf. En dat kun je al helemaal niet gebruiken. Uit eigen ervaring wil ik je uitleggen:

 

Waarom afstand nemen helpt voor de ontwikkeling van je bedrijf. 

 

Geloof me, afstand nemen is meer dan noodzakelijk. Want we kunnen niet constant scherp zijn. We zijn niet onuitputtelijk. Inspiratie komt pas wanneer je ruimte hebt in je hoofd. Energie ontstaat door inspiratie. En energie krijg je wanneer je rust in je lijf hebt.

 

Dus als je rust in je lijf hebt,

krijg je ruimte in je hoofd

en voel je de inspiratie,

daardoor stroomt de energie,

zodat je weer volop aan de slag kunt met de ontwikkeling van je bedrijf!

 

We zijn echter vaak te veeleisend voor onszelf. We willen continu onze klanten tot dienst zijn. Helpen staat bij de Virtueel Professional hoog in het vaandel. Zorgen voor onszelf niet. Met als gevaar dat we te lang doorgaan. Teveel van onszelf eisen. En dat eist op een gegeven moment zijn tol.

Zelf merk ik het ondertussen al 1,5 jaar. Ik heb de eerste 3,5 jaar van de Academie keihard gebuffeld. Gemiddeld 6 dagen per week 10-12 uur per dag gedraaid. In het begin zelf nog als VP gewerkt. De eerste 2 jaar wekelijks twee (!) blogs geschreven en gefilmd. Presentaties in het land gegeven. Diverse opleidingen ontwikkeld. Een boek geschreven. Een spel ontwikkeld. Mijn methodiek beschreven en vastgelegd. Enorm veel content gemaakt; van checklists tot e-books tot sjablonen voor de opleidingen. Op beurzen gestaan. Webinars gegeven.

En oh ja, daarnaast ook alle trainingen gegeven en de deelnemers gecoacht.

Na die 3,5 jaar stond mijn eerste verhuizing (van vier in totaal) voor de deur. En toen merkte ik dat het op was. Dat ik geen energie meer had. Ik sliep overigens al 2 jaar op basis van een homeopathisch slaapmiddel omdat mijn hoofd overuren maakte. Ik kon mijn gedachten niet meer stilzetten. En ging alleen maar door, door en door…

Waarom? Omdat ik een droom voor ogen had. Ik wilde het vak van Virtueel Professional in NL en BE op de kaart zetten. En ik wilde zorgen dat ik kwalitatief goede opleidingen ontwikkelde waardoor ondernemers met de VP’s uit de Academie zouden gaan werken.

Waarom vertel ik dit? 

Omdat ik weet dat jij ook een droom voor ogen hebt. Omdat jij keihard werkt om een succes van jouw bedrijf te maken. Je weet dat je veel moet leren. Zowel zakelijk als persoonlijk. Je zult je eigen aanpak moeten ontwikkelen en continu bijschaven. Je wilt klanten vinden en deze natuurlijk naar tevredenheid helpen. Naast alle andere wensen die je hebt voor je bedrijf.

 

Dit alles lukt je echter alleen als je regelmatig afstand neemt. Je laptop dichtgooit. Je kantoor sluit. Je hoofd op ‘uit’ zet. En even geniet van alle andere mooie dingen die het leven biedt. Pas dan zorg je voor jezelf. En pas dan kun je ook 100% geven om je bedrijf verder te ontwikkelen.

Kijk eens naar het ritme dat scholen hanteren: om de 6 weken gemiddeld een week (of 2) vrij. Dat is een goede basis om continu op te laden. Om te zorgen dat ook jij weer zin hebt om met je bedrijf verder te gaan. Zodat jij er een succes van maakt en het succes behoudt.

Ondertussen ben ik al 1,5 jaar bezig om al mijn energie weer terug te krijgen. En dat lukt stapje bij beetje. Door nog maar 5 dagen te werken en 8 uur per dag. Want door te lang zo hard doorwerken, kost het veel tijd om het gebrek aan energie weer te herstellen.

Ik wens je veel rust, ruimte, energie én succes!

Ben heel benieuwd naar jouw reactie op deze blog. Vertel het hieronder!

Deel met je netwerk:

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *