Vraag maar raak!

Het leven als ondernemer is bruisend en zeker nooit saai. Toch kan het soms wat eenzaam zijn. Er zijn ook momenten dat ik zelfs even wanhopig ben… Maar ik weet dat ik een groot netwerk aan kennis achter me heb staan via de Academie. Mensen die antwoorden hebben op vragen waar ik zelf even geen antwoord op heb. Het enige wat ik moet doen is vragen om hulp als ik er zelf niet uit kom… Vraag maar raak!

Hulp vragen vind ik lastig, dat zit in mijn aard. Maar wat kan het toch opluchten om het wel te doen. Helemaal als ik merk dat ik slecht slaap door een probleem dat ik maar niet opgelost krijg. Mijn tip van de week is: blijf niet te lang rondlopen met een issue waar je niet zelf uitkomt. 

Het probleem…

Een tijdje geleden kwam ik erachter dat de Facebookpagina van mijn opdrachtgever niet in eigen beheer stond. Daar kwam ik achter op Facebook via instellingen => paginarollen. Daar stond de naam van het bedrijf dat zijn website heeft ontwikkeld. Doordat hij niet zelf beheerder was op FB kon hij ook geen aanpassingen maken. Hier kwamen we afgelopen zomer achter. Ik heb een poging gedaan om het op te lossen, zonder resultaat. Dat was irritant, maar op dat moment niet het einde van de wereld. Los van het feit dat de opdrachtgever uiteraard zelf zijn FB wil kunnen beheren was er op dat moment geen man over boord. Hij was op dat moment niet mega actief op FB, behalve voor het plaatsen van posts. En dat ging gelukkig prima. 

Tijdens de eerste livedag van module 3 kwamen we tot de conclusie dat adverteren op FB vele voordelen biedt. Ik voelde de bui al hangen; mijn opdrachtgever wil starten met adverteren op FB. Dat is natuurlijk heel leuk, maar voor hem was het technisch heel lastig om dat zelf te regelen, aangezien hij niet de beheerder is van zijn eigen pagina… 

Ik heb van alles geprobeerd om de rollen juist te krijgen bij de instellingen op FB. Blogs gelezen, hulp gevraagd aan collega’s en FB experts. Ik heb ook contact gezocht met het bedrijf dat toentertijd zelf de fout heeft gemaakt de beheerdersrol op zich te nemen. Het gekke was dat hij ook geen aanpassingen kon maken. We zaten in een loop. 

Ook mijn eigen technische tweede lijn die altijd overal een oplossing voor weet stond voor een raadsel. En rechtstreeks in contact komen met FB gaat niet. Ik heb het probleem gerapporteerd aan FB, maar daar heb ik niets meer van gehoord. 

En toen gebeurde het…

Afgelopen woensdag had ik de oplossing gevonden. Het voelde als een aaaaaaaahhhhh moment, een grote opluchting! Ik was er zo op gebrand om het voor elkaar te krijgen dat ik bleef zoeken naar de oplossing. En je moet weten dat als ik lichtelijk in paniek raak omdat iets écht niet wil lukken, dan zie ik geen details meer omdat ik de rust niet kan bewaren in mijn hoofd. Het begint het gewoon te knetteren.

Maar nu was het anders. Ik bleef gefocust zoeken naar de oplossing. En daar was ‘ie! In FB Bedrijfsmanager stond een schuifje ‘uit’ achter zijn naam. Ik klikt op het schuifje, ging terug naar FB om te checken en hallelujaaaaaaa! Mijn opdrachtgever was beheerder en kon meteen die andere partij verwijderen als beheerder. Dat hebben we echt gevierd aan de telefoon. We waren zo blij! Nu kan hij starten met adverteren. 

Saillant detail: er diende zich vrijwel meteen een nieuwe uitdaging aan, maar die hebben we kunnen tackelen. En zo leer ik iedere week zo ongelofelijk veel nieuwe dingen. Ondernemen is gewoonweg heel erg leuk. En het groeien dat daarbij hoort is stiekem een beetje verslavend!

Fijn weekend allemaal!

2 Reacties

 1. Petra Fehring

  Geweldig Nelleke! De volhouder winst. Zo herkenbaar dat je denkt ‘dit moet toch op te lossen zijn…’ en ineens poppen er inzichten op. Of zoals in jouw voorbeeld: je blijft zoeken, kijkt naar de 101 opties die een online tool biedt en ineens zie je iets waarbij je denkt ‘dit zou zomaar eens hetgeen kunnen zijn waar ik naar zocht…’

  De aanhouder wint! Cool.

  Antwoord
  • Nelleke

   Ja zo is het zeker. Het geeft zoveel voldoening als het antwoord ineens op het scherm verschijnt. Dat geeft ook meteen moed voor de volgende uitdaging. Dan weet ik dat als ik goed blijf zoeken er zeker een oplossing komt.

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *