Janke Papa | 1 juni 2022

Vraag jij je af of je interessantere opdrachten als VA kunt doen?

Vraag jij je af of je interessantere opdrachten als VA kunt doen?

Meer afwisseling in je werk?

Ben jij Virtueel Assistent en wil je af van allerlei kleine klusjes voor heel veel klanten uitvoeren? Wil je meer rust in je week? Meer afwisselende werkzaamheden doen voor dezelfde opdrachtgever, zodat je met minder opdrachtgevers meer uren kunt maken? Dat kan als je gaat specialiseren!

Online marketing is belangrijker en populairder dan ooit tevoren. Door de hele covid-situatie ziet bijna elke ondernemer hoe belangrijk het is om online goed zichtbaar te zijn. Ook en vooral als de offline wereld gesloten is.

Het aantal vragen naar hulp in de online marketing zie je nog steeds stijgen. Kijk maar eens op LinkedIn of via andere sociale media.

Dat er aan marketing moet worden gedaan is zo klaar als een klontje voor de ondernemer. Het probleem is tijd en kennis. Hoe ga ik dit op een goede manier doen en waar haal ik de tijd vandaan? Ook ik krijg veel vaker vragen van ondernemers die op zoek zijn naar hulp voor het continueren van de online zichtbaarheid. Ze zijn op zoek naar een gespecialiseerde Virtueel Professional in de online marketing.

Als adviseur op continu basis voor klanten werken

Onze ervaring is dat een opdrachtgever zelf niet altijd weet wat online marketing allemaal behelst. Wat ze wel weten is dat ze beter online zichtbaar moeten worden om zo te zorgen dat ze continu nieuwe aanmeldingen / klanten / omzet hebben. Tevens is dit een onderdeel in hun bedrijf wat altijd maar door blijft gaan. Je kunt nooit stoppen met je marketing acties.

Virtueel Professionals die gespecialiseerd zijn in online marketing kunnen hun opdrachtgever daarmee helpen. Ze staan echt naast de opdrachtgever als adviseur en voeren vervolgens de plannen ook uit.

Het begint met het doornemen van de website en sociale media van je opdrachtgever. Tijdens het gesprek worden veel vragen gesteld, zoals:

  • wat is het doel van je website
  • wie is je doelgroep
  • wat is je aanbod
  • wat wil je precies bereiken

Vervolgens komen ze samen tot een plan van aanpak. Hierin staan alle activiteiten die zowel de VP als de opdrachtgever moeten doen. De Virtueel Professional zorgt ervoor dat alles loopt, die ontzorgt, plant en regelt alles. En doordat deze activiteiten nooit stoppen, werken de VP’s op continu basis voor hun opdrachtgevers waarbij ze samen steeds beter weten en aanscherpen om te zorgen dat de online marketing acties voor het bedrijf succesvol zijn!