Vol inspiratie het nieuwe jaar in

Ik geef het toe; ik ben de laatste tijd nogal inspiratieloos. Schrijvers noemen het ook wel een ‘writers block’. Acteurs of zangers krijgen een ‘blackout’. Weg tekst! Er komt gewoon echt even helemaal niets meer uit…..Heb jij dat ook weleens?

Mijn vingers hangen boven mijn toetsenbord om een leuke blog te schrijven. Maar waarover? Ik graaf in mijn geheugen. Waar ben ik allemaal mee bezig? Tja, met de feestdagen. Alles is alweer versierd, thuis én op kantoor. Cadeautjes zijn binnen. Ik heb kerstpakketten (voor ruim driehonderd man) geregeld. Leuk! De kerstviering is geregeld, bussen zijn besteld en de presentatie is bijna klaar. Dus alles is in kannen en kruiken. De puntjes zijn op de i gezet (ik houd van gezegdes;). Intranet is up to date, jaarplanningen zijn gemaakt, vergaderdata geprikt, locaties geboekt, vluchten en hotels zijn geboekt, kerstkaarten geschreven. Zakelijk dan, op persoonlijke vlak nog niet.

Ik verstuurde vroeger makkelijk zo’n 60 kaarten met kerst. En zoveel kreeg je er dan ook weer terug. Zo gezellig, al die kaarten in je woonkamer aan een lijntje. Best prijzig, dat wel, in deze toch al dure tijd maar je had het ervoor over! En ik hield het best lang vol, maar ik kreeg op een gegeven moment nog maar weinig respons. Dus stopte ik er ook maar mee. Je ontvangt nu een WhatsApp-je, mailtje of een E-card van vrienden en familie met een grappige kerstman of een rendier die beweegt en ‘Merry christmassss” roept. Ook leuk! En het gaat om het idee tenslotte. Maar toch….ik mis de ‘echte’ kerstkaart wel een beetje. Jij?

Waarschijnlijk heeft mijn tekort aan inspiratie te maken met de drukke kerstmaand. Iedereen is aan het hollen om alles nog voor de kerstdagen af te ronden (ik snap eigenlijk nooit zo goed waarom, want daarna gaat alles gewoon weer verder?). Net als al die boodschappen die mensen inslaan! En dat voor die luttele paar dagen. Sluiten de winkels überhaupt nog? En een hongerwinter krijgen we zeker niet. Maar gezellig is het wel, extra lekker eten met kerst. En altijd te veel. En in januari met z’n allen weer Sonjabakkeren en naar de sportschool ;).

We zijn er misschien wel een beetje klaar mee, met het afgelopen jaar. Het is tijd voor een welverdiende break en daarna weer door naar een kersvers nieuw jaar. Nieuwe doelen om na te streven, nieuwe inspirerende mensen om te ontmoeten, nieuwe dromen om na te jagen, nieuwe kansen die langskomen, nieuwe kennis opdoen, nieuwe keuzes maken, nieuwe fase ingaan. In de 2-daagse training van de academie voor virtueel professionals werd ons op het hart gedrukt altijd doelen te stellen. Zonder doelen weet je niet waar je naartoe werkt. Dan kom je nergens. Dat heb ik onthouden! Nu nog die doelen gaan bedenken voor mezelf. Weet jij al waar je naartoe wilt? Ik vind dat altijd zo knap als mensen dat goed weten.

Op 1 januari 2020 bestaat mijn VA bedrijf precies één jaar. Er is veel gebeurd het afgelopen jaar en ik ben erg benieuwd hoe het zich (en ik me) volgend jaar zal gaan ontwikkelen. Tijd voor een terugblik (wat heb ik geleerd, gedaan, bereikt) en een vooruitblik (waar wil ik naartoe, wat wil ik leren en bereiken). Soms zou ik best een glazen bol willen vasthouden, om een blik in de toekomst te kunnen werpen. Even spieken of ik goed bezig ben en waar het naartoe leidt. Maar aan de andere kant; als je alles al van tevoren weet, dan is er ook niets aan….! En iedere les geleerd, is altijd winst.

Ik eindig mijn laatste blog (toch gelukt, dus wat nou inspiratieloos? Je kunt meer dan je denkt, blijkt maar weer;) met een mooie spreuk van J.K.Rowling:

‘Je kunt onmogelijk een leven leiden waarin nooit iets misgaat, tenzij je zo voorzichtig bent dat je net zo goed niet had kunnen leven – en in dat geval is dát juist je mislukking.’

 Ik wens iedereen die dit leest hele gezellige feestdagen toe en een gelukkig, gezond en succesvol 2020!

1 Reactie

  1. Joan de Vuijst

    Inspirerend verhaal voor iemand zonder inspiratie. Leuk Judith!

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *