Certificering Opleiding speciaal voor Virtueel Assistenten / Professionals die zich willen specialiseren in de digitaal transformerende wereld op het gebied van online marketing en sales

Virtueel Succes

Leer hoe je ondernemers helpt met online zichtbaarheid, gerichte marketing campagnes lanceren en het online salesproces inrichten, zodat de ondernemer zich kan richten op content en de online pijplijn vult om nieuwe klanten te werven.

Ben jij een Virtueel Assistent / Professional en krijg jij steeds vaker de vraag van ondernemers om hen te helpen met online marketing? Hebben zij behoefte een ondersteuning voor social media? Blogartikelen posten en nieuwsbrieven versturen? Webinars geven? Gerichte marketing campagnes lanceren om klanten te werven? En staat het ontwikkelen van een salesfunnel ook op hun wensenlijst?

Support bij online marketing is de meeste gestelde vraag aan VA’s omdat het niet alleen een zeer intensief onderdeel binnen het bedrijf is, maar ook iets is wat continu doorgaat.

Z

Wil jij een volgende stap zetten in je bedrijf door je te specialiseren op het gebied van online marketing?

Z

Ben jij geïnteresseerd in de online marketing ontwikkelingen en de mogelijkheden op de website op dit gebied?

Z

Heb jij behoefte aan kennis op het gebied van online tools en techniek? Waar mogelijk vanaf nul de tools inrichten?

Z

Wil je leren waar te starten met de online marketing door een plan van aanpak te maken voor je opdrachtgever?

Z

Zoek je naar een manier om het adviseren en ‘naast de ondernemer staan’ concreter in te kunnen vullen?

Z

Ben jij op zoek naar succesvolle ondernemers die willen groeien en daarin ondersteund willen worden?

Z

Wil jij vol zelfvertrouwen nieuwe kennis kunnen toepassen?

Dan is dit de juiste opleiding voor jou!

Wanneer je een eigen bedrijf hebt als Virtuele Assistent of Professional start je vaak vanuit bestaande expertise en je werkervaring van de afgelopen jaren. Je merkt echter dat er steeds meer nieuwe vragen komen vanuit de markt. Vragen over het toepassen van online marketing. Het updaten van website teksten, inzetten van email marketing, webinars organiseren, social media berichten delen, een lanceringsplan maken voor een dienst. Wellicht kun je bepaalde taken wel uitvoeren, maar je mist het zelfvertrouwen om ondernemers te kunnen adviseren en zelf met een plan van aanpak te komen. Dat maakt je onzeker.

Wat jouw uitgangspunt of achtergrond ook is, het wordt hoog tijd dat jij je specialiseert!

Dat vraagt om nieuwe kennis over online marketing inzetten. Hoe fijn als jij weet hoe dit werkt. Welke keuzes slim zijn. Waarom niet alles voor elke doelgroep werkt. Hoe je het implementeren van online marketing aanpakt. Wat je nodig hebt van je opdrachtgever en wat jij zelf kunt oppakken.

Marketing is echter niet voldoende. Uiteindelijk wil iedere ondernemer groeien dus moet marketing tot sales leiden. Wat kan jij betekenen in dat proces? Hoe zorg je dat leads en prospects ook daadwerkelijk actie ondernemen en vol vertrouwen JA tegen het aanbod zeggen?

Wetende dat mobiel de toekomst is en steeds meer potentiële klanten via hun mobiele telefoon naar een passend aanbod zoeken, is het belangrijk om de website daarop aan te passen. Sterker nog, ondernemers krijgen het advies te zorgen dat ze altijd zelf snel aanpassingen kunnen doorvoeren. Hoe kan jij een rol spelen in het optimaal inrichten van de website en deze up to date houden?

Ondernemers zoeken Virtueel Professionals met kennis van online marketing en sales!

De vraag of zij online marketing moeten inzetten, speelt niet meer. Dat weten ze. Het is niet langer weg te denken in dit tijdperk. Echter, gebrek aan tijd en kennis speelt nog steeds. Ze zijn geneigd om van alles te doen. Of juist helemaal niets. Daarnaast is continuïteit in online marketing wezenlijk en dat vergt nou eenmaal heel veel tijd. Door samen te werken met een VP met online marketing kennis, kan ieder zich op haar/zijn eigen taken focussen en waarborg je dat de pijplijn gevuld wordt en blijft.

 

Ik heb voor dit programma gekozen omdat Ik me meer wilde ontwikkelen op het gebied van online marketing, werken op afstand, in the Cloud. Welke mogelijkheden zijn er en hoe pas je het toe? Zeker omdat ik nog helemaal in de beginfase van mijn bedrijf stond en nog geen klanten had.

Mijn doel was om diverse tools te leren kennen en waarbij ik ook weet wat je waar en wanneer moet/kunt inzetten. Ik wilde me bekwamen in social media, meer aan zichtbaarheid doen, de taal van de klant leren spreken. Maar ook hoe je een plan van aanpak aanmaakt, hoe processen lopen en wat er allemaal nodig is voor online marketing.

Het feit dat je het in de praktijk meteen kunt toepassen, vind ik heel zinvol. Ik heb een opdrachtgever die heel bedreven is op haar vakgebied, maar voor wie het ook helemaal nieuw was om online haar diensten te gaan aanbieden. Zij wist in het begin niet wat ze een VA allemaal kon laten doen en ik niet wat ik allemaal voor haar kon betekenen om echt concrete stappen hierin te maken. Dat gaat steeds beter en het is heel belangrijk om hier goed met de klant over te communiceren om helder te krijgen wat de klant wil en wat zijn/haar doel is.

Door het programma ben ik enorm uit mijn comfortzone gestapt, maar het hoort er allemaal bij! Ik zet stappen, ik ben in ontwikkeling, ik groei! En ik hoop mijn kennis snel bij een volgende klant in te kunnen zetten zodat ik nog meer vaardigheid en snelheid krijg.

Yvonne Smedts – @Vays

In de afrondende fase van de opleiding: Binnen 10 weken een Lopend VP Bedrijf, had ik sterk de behoefte mijn kennis op het gebied van online marketing te vergroten. De pragmatische aanpak en bevlogenheid van Petra heeft mij doen besluiten de opleiding bij de academie te volgen. Ik was net gestart als ondernemer en de opleiding bood tevens de mogelijkheid het geleerde toe te passen bij een opdrachtgever. Een vliegende start!

De combinatie van online trainingen, live sessies met de groep en 1:1 met Petra, een besloten community waarin je kunt sparren met medecursisten en een certificeringsopdracht maakt dat de opleiding klopt. Je kunt er alles uithalen wat je jezelf tot doel hebt gesteld.

Mijn leerdoelen zijn met name gericht op het maken van een vertaalslag van de kennis en ervaring die ik reeds heb opgedaan en mijn buikgevoel, naar een gestructureerde benadering, zodat ik geen stappen oversla. Heel fijn om daar met Petra over te kunnen sparren. Hierdoor is het programma echt maatwerk.

Met mijn huidige opdrachtgever (MKB) werk ik toe aan de lancering van een online kennisnetwerk. Het proces van ruw idee naar lancering geeft mij enorm veel energie. En er staan meer lanceringen op de agenda (ook na afronding van de certificeringsopdracht).

Het Virtueel Succes programma heeft mij veel geleverd. Een warm netwerk, relevante kennis en ervaring en een prachtige opdracht!

Miranda Domburg – Dantimee, MKB Office Support

Tijdens het marktonderzoek dat ik uitvoerde voordat ik mijn bedrijf startte, merkte ik dat de grootste vraag bij ondernemers lag op het gebied van online marketing. Omdat ik net de 10-weekse training bij Petra had afgerond was dit programma een perfect vervolg. Ik werkte samen met mijn eerste klant. Dus ik had nog ruimte en wilde graag meer leren.

Mijn doel was om meer inzicht te krijgen in de verschillende systemen, maar ook in de aanpak van het hele proces. Dus plan van aanpak, procesbeschrijvingen, maar zeker ook kennis van de techniek.

Het geleerde direct bij een opdrachtgever in de praktijk toepassen is de beste manier om het onder de knie te krijgen. Door aan de slag te gaan, samen een plan op te stellen en je in de systemen te verdiepen leer je het snelst. Daarvoor is de stage ideaal! Door het oefenen tijdens de theoriedagen kun je snel met de systemen in de praktijk aan de slag.

Het Virtueel Succes programma heeft mij in inzicht gegeven in wat online marketing inhoudt, kennis van systemen en techniek, maar ook inzicht in processen en het opzetten daarvan.

Daarnaast heb ik veel geleerd over de opzet van mijn eigen bedrijf. Waar sta ik, waar wil ik naar toe, en hoe wil ik dat bereiken. Zorg dat je een plan hebt en doelen stelt!

Wendy Twisk – Wendy Twisk VA

 

Ik heb besloten om het certificering programma Virtueel Succes te volgen omdat ik graag een expert wil worden als virtueel assistent.

Omdat ik na het eerste programma Binnen 10 weken een Lopend VP Bedrijf al een goede start had gemaakt, wilde ik doorpakken en leek het mij een mooi vervolg om nu ook kennis op te kunnen doen van alles wat er op online (marketing) vlak te leren is. Mijn VA bedrijf stond nog in de kinderschoenen, dat gevoel had ik, en hoe goed zou het zijn om meteen voor een certificering te gaan zodat ik mijn opdrachtgevers met alle kennis en kwaliteit kan ondersteunen.

Mijn doel was om me te (kunnen) onderscheiden en vertrouwd te raken met alles op online marketing gebied. Met name ook de vele tools en de online techniek die hierbij komt kijken. Hierin lag nog een groot stuk ontwikkeling voor mijzelf als VA.

De kans om het programma volledig met een stage te kunnen doorlopen gaf mij de doorslag. Dit vond ik echt uniek! Ik ken geen andere opleiding waarbij je direct de kans krijgt om alles in de praktijk uit te voeren. Heel erg spannend ook natuurlijk, maar ontzettend leerzaam. Je komt hierdoor meteen 1-op-1 te weten of je al het geleerde ook daadwerkelijk toe kan passen en goed begrijpt. Want alleen dan kun je je onderscheiden en die expert voor je opdrachtgever worden.

Ik had me niet in korte tijd – want de maanden vliegen om – zo kunnen ontwikkelen als volwaardig VA. ‘k Had de opleiding voor geen goud willen overslaan.

Caroline de Grood – Absolutely Fabulous VA

In deze opleiding leer je het volgende:

 • Wat online ondernemen én online marketing inhoudt en waarom we kiezen voor de diverse strategieën.
 • Hoe jij met opdrachtgevers mee kunt denken welke strategieën passend zijn bij zowel het aanbod als de doelgroep.
 • Hoe je online marketing activiteiten binnen het bedrijf kunt systematiseren; waar begin je en hoe werk je het uit.
 • Indien noodzakelijk het opzetten van de online tools die ingezet worden voor online marketing: van email marketing tot webinar tools (alles waar de opdrachtgever gebruik van wil maken).
 • Wie verantwoordelijk is voor welk onderdeel binnen online marketing activiteiten en de taken helder verdelen.
 • Doelen bepalen en vervolgens een plan van aanpak hiervoor maken met bijbehorende planning.
 • Op de website lanceringspagina’s aanmaken, online tools integreren, teksten up to date houden, blogs plaatsen, etc.
 • Het lanceren van A tot Z van een dienst, webinar, gratis download of iedere andere wens van de opdrachtgever.
 • Een salesfunnel / automation / workflow ontwikkelen die continu ingezet kan worden om de pijplijn te vullen.
 • Hoe jullie samen de continuïteit van de online marketing bewaken.

 

Vaak zie je dat ondernemers wel starten maar niet doorzetten. Nu en dan een post plaatsen, maar vervolgens geen leads naar hun website leiden. Online marketing is nou eenmaal heel intensief. De ondernemer wordt opgeslokt qua tijd om content te schrijven en te ontwikkelen. Hoe fijn zou het zijn als jij vervolgens alle content verwerkt op de diverse kanalen? Zodat niet online marketing niet alleen opgestart wordt, maar ook daadwerkelijk gaan werken voor het bedrijf. Waarbij jij een waardevolle rol speelt in een heel breed aspect.

 

Praktijkopdracht

Al onze opleidingen zijn praktisch ingestoken doordat je de kennis stapsgewijs toepast bij je opdrachtgever. Hierdoor leer je direct on-the-job hoe je dit aanpakt, hoe je met je opdrachtgever kunt afstemmen en hoe je slagen maakt waardoor jij echt het verschil gaat maken. Daarom ga je gedurende de opleiding aan de slag met een praktijkopdracht.

Opdrachtgevers zitten vaak tot over hun oren in het werk, weten dat ze online marketing moeten voeren, maar vinden content schrijven al ingewikkeld en tijdrovend. Het vervolgens verwerken van de content, heel gericht campagnes en lanceringen opstarten en uitrollen, een jaarplanning van alle online marketing opstellen, allemaal aspecten waar ze gewoonweg niet aan toekomen. Daarom vinden zij het meer dan interessant om met een VA / VP in opleiding bij de Academie aan de slag te gaan gedurende een afgebakende periode. De ervaring leert dat het vinden van een praktijkopdracht daarom geen probleem is.

Concreet gaan we met onderstaande onderwerpen aan de slag. Een lancering van een dienst, webinar o.i.d. is een verplicht onderdeel bij de praktijkopdracht. 

 

De meest gevraagde expertise in de markt is online marketing. Dat is meteen een container begrip want online marketing omvat zoveel. Denk maar aan eens aan:

 • Nieuwsbrieven sturen
 • Video inzetten
 • Blogs plaatsen
 • Social Media berichten maken/plaatsen
 • Email marketing campagne opzetten
 • Lanceringen uitvoeren
 • SEO (zoekwoorden) toepassen
 • Website als marketing kanaal laten fungeren
 • Webinars organiseren
 • Marketing/sales funnels ontwikkelen en automatiseren
 • Gratis downloads aanbieden

Daarnaast kan een opdrachtgever ook offline marketing inzetten zoals folders sturen, presentaties geven, een boek schrijven, etc. Deze offline marketing wil je in combinatie met online marketing optimaal inzetten. Doordat het zoveel is, is het belangrijk dat er eerst bedacht wordt wat de opdrachtgever exact wil doen. Wat past bij zijn bedrijf? Op welke kanalen zit zijn doelgroep? Hoe kan hij zoveel mogelijk nieuwe klanten aantrekken door een marketingmix te bedenken die voor zijn bedrijf werkt?

Vervolgens ga je aan de slag met iets specifieks lanceren in de markt en waarvoor je een email marketing campagne ontwikkelt. Lanceren betekent proactief iets in de markt profileren waarvoor je klanten zoekt zoals een:

 • training waarvoor deelnemers gezocht worden
 • webinar waarvoor je aanmeldingen wilt krijgen
 • geheel nieuwe dienst/product promoten in de markt.
 •  speciale actie om nieuwe klanten te werven.

 

Lanceringen kunnen eenmalig plaatsvinden, maar vaak worden diensten keer op keer gelanceerd om hier nieuwe klanten voor te werven. Een enorm belangrijk onderdeel van de online marketing strategie.

Marketing is echter stap 1. Daarna wil de opdrachtgever natuurlijk dat leads en prospects daadwerkelijk iets afnemen. Dat ze klant worden. Want pas dan verdient het bedrijf. Pas dan genereer je omzet en kan het bedrijf verder groeien.

Stap 2 gaat dus over het sales proces. Hoe zorg je dat prospects niet alleen een nieuwsbrief lezen maar ook actie ondernemen? Dat ze iets gaan bestellen? Of dat bestaande klanten een volgend product of dienst kopen? En hoe verloopt dat sales proces vervolgens? Bestelknop met betaallink op de website? Wordt er eerst een offerte gestuurd en vervolgens een contract getekend? Kortom: het is belangrijk om de marketing strategie en het sales proces geheel uit te werken en aan elkaar te koppelen.

 

Om zo’n praktijkopdracht te kunnen doen, zijn er een aantal mogelijkheden:

 • Vraag je huidige, drukbezette opdrachtgever hoe het voelt als hij samen met jou de online marketing onder de loep neemt en dit optimaliseert c.q. actief gaat inzetten, waarbij jullie de opleiding als een (start)project zien om slagen te maken. Jullie kunnen de kosten voor de opleiding delen.
 • Je kunt ook kiezen om je opdrachtgever extra uren af te laten nemen voor een 6 maanden project. Ons advies is 20 uur per maand tegen een tarief van 497,- excl. BTW/per maand. Dit gereduceerd tarief is voor het feit dat je nieuwe kennis opdoet en dit straks bij alle opdrachtgevers kunt inzetten.
 • Zoek een nieuwe opdrachtgever waarmee je gedurende 6 maanden een praktijkopdracht uitrolt. Wederom voor 20 uur per maand tegen een gereduceerd tarief. Natuurlijk staat het je vrij om zelf het tarief te bepalen.

Het worden hoe dan ook betaalde uren. Jij verzet enorm veel werk en je opdrachtgever heeft hier veel baat bij. Dus zorg dat je afspraken maakt over de vergoeding hiervan.

 

Lukt het jou niet om een opdrachtgever te vinden? Dan zijn er nog 2 opties:

 1. Alles wat je in deze opleiding leert, kun je ook voor je eigen bedrijf gebruiken. Mocht je dat interessant vinden, gebruik je eigen bedrijf dan als praktijkopdracht.
 2. Schakel ons in om een praktijkopdracht(gever) voor jou te zoeken. Je betaalt hiervoor een eenmalige bijdrage van € 397,- excl. BTW. Nadat je je aangemeld hebt voor de opleiding, kun je bij ons aangeven of je dit verzoek bij ons wilt uitzetten. Let op: dit moet wel uiterlijk 6 weken voor de eerste 2 live trainingsdagen van de opleiding gedaan zijn, zodat wij de tijd hebben om dit tijdig te regelen.

Waarom is dit een certificeringsopleiding?

Iedereen kan zichzelf Virtueel Professional noemen. Kwaliteit en kennisniveau kan je aan de buitenkant niet zien. Door de mogelijkheid te bieden dat je je kunt certificeren laat je het niveau van jouw kennis zien. Dit wordt getoetst door de certificeringstesten aan het einde van iedere module. Dat betekent dat certificering voor Virtueel Succes waarde heeft. Je kunt dit voor profilering van jezelf gebruiken waardoor jij je onderscheidt in de markt.

De Academie heeft alles wat je in de opleiding leert voor haar eigen bedrijf toegepast. Petra is in eerste instantie opgeleid (en gecertificeerd) als Online Business Manager waardoor zij weet hoe een online bedrijf eruit ziet en hoe dit te managen. Daarna heeft zij met de Academie voor Virtueel Professionals een eigen online bedrijf opgezet. Zelf werkt ze ook met een team. Ze weet wat een Virtueel Professional nodig heeft om succesvol te zijn en wat ondernemers zoeken en wensen als het om online ondernemen gaat.

Wat kan deze certificeringsopleiding je opleveren?

N

Je gaat gedurende 6 maanden met een opdracht aan de slag waardoor je in de praktijk leert hoe alle stappen te implementeren. Dit betreft een betaalde praktijkopdracht tegen een gereduceerd tarief. Hierdoor krijg je niet alleen nieuwe kennis, maar ook vaardigheden doordat je er concreet mee aan de slag gaat, gebaseerd op de wensen en de situatie van deze opdrachtgever. Bovendien schakel je zelf over alle stappen met je opdrachtgever, waardoor je ook zelfvertrouwen ontwikkelt in jouw kennis en kunde.

N

Tijdens de opleiding stem je regelmatig met de trainers en coaches af over het plan van aanpak en de voortgang waardoor je continu bijschaaft en je niveau al doende groeit.

N

De kennis en vaardigheden die je tijdens de opleiding opdoet is zo breed dat je dit ook bij andere opdrachtgevers kunt inzetten. Uiteindelijk heeft ieder bedrijf een andere strategie, doel, doelgroep en dienst of product.

N

Aan het einde van de opleiding wordt getoetst of je het beoogd kennis- en ervaringsniveau gehaald hebt. Tijdens de certificeringsweek krijg je 3 opdrachten uit de praktijk voorgelegd. Wanneer je hiervoor geslaagd bent, ontvang je de formele Virtueel Succes Certificering. Het bijbehorende embleem wordt op jouw naam gemaakt en mag je gebruiken voor je eigen profilering en marketing uitingen.

N

Als zelfstandig Virtueel Professional kun je je tarief verhogen door vernieuwde expertise. Daarnaast kun je diverse producten ontwikkelen passend bij jouw wensen waardoor je je eigen unieke aanbod in de markt hebt.

N

Wanneer het een tijdelijke opdracht is bij een nieuwe opdrachtgever, bestaat de mogelijkheid om deze klant na de stage te blijven ondersteunen. Dit stem je zelf met je klant af.

N

De nieuwe kennis en het certificeringsniveau van Virtueel Succes geeft je een expert status in de markt. Hierdoor onderscheid je jezelf in de markt.

Virtueel Succes is geschikt voor jou als je:

$

reeds werkzaam bent als zelfstandig Virtueel Assistent en door wilt ontwikkelen naar Virtueel Professional, OF

$

als zelfstandig Virtueel Professional nieuwe kennis en vaardigheden wilt verkrijgen, waardoor je (meer) expert wordt op het gebied van online marketing en sales.

$

het heerlijk vindt om te analyseren, te ontdekken en te testen wat werkt in de praktijk

$

alles rondom online tools en systemen interessant vindt en hier graag meer kennis over wilt krijgen

$

up to date wilt zijn over nieuwe ontwikkelingen in de markt

$

graag een proactieve rol inneemt en meedenkt met de bedrijfsgroei van jouw opdrachtgever / werkgever

$

gemiddeld 5 uur per week tijd hebt om een opdrachtgever tijdens dit programma te ondersteunen, naast de tijdsinvestering voor de opleiding zelf (ook rond 5 uur per week)

$

er 100% voor wilt gaan en zowel persoonlijk als professioneel wilt groeien

$

wilt samenwerken met succesvolle ondernemers die volop met ontwikkeling en groei bezig zijn

Hierbij op een rijtje wat je krijgt als je meedoet aan Virtueel Succes

E

6 maanden training & begeleiding waarin je stapsgewijs je opdrachtgever(s) helpt met de online marketing actief inzetten van strategie bepalen, online tools implementeren tot aan continu zichtbaar zijn in de markt, waarbij een lancering van een dienst o.i.d. een verplicht onderdeel is

E

4 dagen live training in regio Haarlem waarin we vaardigheden en tools oefenen zodat je dit direct in de praktijk kunt toepassen

E

alle kennis uitgebreid in een online trainingstool waarin je stapsgewijs alles leert, test, traint, onderzoekt, etc. om zo de kennis optimaal tot je te nemen en je tevens met de trainers/coaches schriftelijk kunt afstemmen

E

3 individuele telefonische coachgesprekken van 45 minuten om jouw eigen vraagstukken voor te leggen en te bespreken

E

toelichting met voordelen ter bespreking met een opdrachtgever zodat voor hem helder is wat een praktijkopdracht oplevert en kost

E

formele certificering voor Virtueel Succes wanneer beoogd kennis- en ervaringsniveau gehaald is en alle lessen gevolgd en afgerond zijn

E

online community om met andere deelnemers ervaringen te delen, elkaar feedback te geven en elkaar te stimuleren tot actie

E

training en begeleiding bij het ontwikkelen van je eigen aanbod, zodat je de opgedane kennis bij andere ondernemers kunt aanbieden en als expert gezien wordt in de markt

Bonussen

Naast het regulier programma krijg je de volgende bonussen:

E

Checklists, formats en sjablonen voor de diverse stappen die je gedurende de training en bij het werken met je opdrachtgever nu en in de toekomst kunt gebruiken t.w.v. € 597,-

E

Het SOM7® spel wat je helpt om samen met de opdrachtgever en eventuele teamleden te onderzoeken welke stappen je kunt zetten om het bedrijf online in de markt te profileren en welke andere onderdelen je binnen het bedrijf kunt oppakken conform de SOM7® methode. (T.w.v. € 197,-)SOM7 spel

Trainers

Petra Fehring

Petra Fehring

Trainer en Ontwikkelaar

Petra Fehring is sinds 2008 zelfstandig ondernemer waarbij ze t/m 2013 (directie)secretaresses, management assistenten, (project)ondersteuners, administratief medewerkers in het bedrijfsleven heeft gecoacht en getraind. Daarnaast heeft ze projecten uitgevoerd op het gebied van bedrijfsprocessen herstructureren.

Ze heeft diverse trainingen gevolgd over het ondernemerschap en dit succesvol in haar eigen bedrijf toegepast. In 2012 heeft zij zich in Canada en de Verenigde Staten gespecialiseerd in het online ondernemen en zich gecertificeerd als Online Business Manager. Met deze kennis is ze gaan onderzoeken waar ondernemers behoefte aan hebben. Welke vragen leven in de markt zodat ze haar aanbod hierop kon aanpassen. Uit dit onderzoek bleek dat ondernemers behoefte hebben aan ondersteuning in de brede zin.

Dat is de reden dat ze de Academie voor Virtueel Professionals in 2013 is gestart. Petra heeft haar opleidingen zelf ontwikkeld, gebaseerd op het onderzoek, de wensen van ondersteuners die de stap naar VP of VA wilden zetten en haar werkervaring met opdrachtgevers in de praktijk. Hierdoor heeft ze kunnen toetsen wat werkelijk werkt.

Het online werken, online ondernemen, digitaliseren, automatiseren en optimaal inzetten van online tools (SaaS) is de basis waarop alle operationele onderdelen binnen een bedrijf geoptimaliseerd kunnen worden. Het systematiseren van alle bedrijfsprocessen is het uiteindelijke doel waar Virtueel Professionals optimaal in kunnen helpen.

Petra heeft de opleiding Virtueel Succes ontwikkeld en de meeste online trainingslessen met de bijbehorende video’s opgenomen. Zij neemt je mee in de online lessen die in de leeromgeving gedeeld worden.

 

Janke Papa

Janke Papa

Trainer en Ontwikkelaar

Janke is online marketing specialist en business coach. In 2010 is ze haar bedrijf ‘Het Plan marketing en meer’ gestart en in 2015 kwam daar ‘Het Plan Personal Branding’ bij. Ze leert professionals hoe ze, door inzet van online marketing en Personal Branding, beter zichtbaar worden. Want door zichtbaar te zijn word je gevonden door je doelgroep. Dat is goed voor je zelfvertrouwen, scheelt je veel (acquisitie) tijd en laat je omzet stijgen.

Janke vindt het erg fijn om mensen te helpen. En vooral om zelfstandige professionals te leren hoe ze beter vindbaar worden voor hun ideale klant. Door haar jarenlange ervaring als online marketeer (eerst in loondienst en daarna als zelfstandige) in combinatie met haar bedrijfskundige achtergrond, kan ze ondernemers nieuwe stappen laten zetten met hun onderneming.

Janke gunt het iedereen om zichzelf als merk in de markt te zetten, zodat ze beter herkend worden door hun doelgroep, leukere klanten krijgen en meer werkplezier. En als je als VP jezelf zichtbaar maakt dan ga je leuke klanten aantrekken voor wie je ook hun online zichtbaarheid mag regelen. Dus het mes snijdt aan 2 kanten.

Janke verzorgt de live trainingsdagen voor Virtueel Succes en heeft een deel van de online trainingslessen met de bijbehorende video’s opgenomen. Tevens begeleidt en coacht zij jou in de online leeromgeving

Je investering

Bij betaling in 1 keer bedraagt de investering voor deze 6 maanden durende opleiding € 2.997,- exclusief 21% BTW. Dit bedrag is exclusief de arrangementskosten en het lesmateriaal van € 375,- exclusief 21% BTW. De totale investering voor deze opleiding is € 3.372,- exclusief 21% BTW*.

Betaling in gedeeltes: Het is ook mogelijk om in 6 gedeeltes te betalen. Je betaalt dan in 6-maandelijkse termijnen van € 603,67 exclusief 21% BTW. Het totaalbedrag is dan € 3.622,- exclusief 21% BTW*. Dit bedrag is inclusief de arrangementskosten en het lesmateriaal. Je ontvangt hiervoor iedere maand een factuur met betaallink en binnen 14 dagen dien je de betaling te voldoen.

*Op aankoop van deze opleiding zijn de Algemene voorwaarden voor Academie voor Virtueel Professionals van toepassing.

NB: tussentijds opzeggen van de opleiding ontslaat je niet van je betalingsverplichting tot en met het einde.

 

Startdatum

Belangrijke data voor de eerstvolgende groep:

 • Startdatum online leeromgeving 30 augustus 2021
 • Live trainingsdagen op 23 & 24 september, 5 november en 10 december 2021
 • Startdatum met de praktijkopdracht/de overeenkomst met de opdrachtgever is rond eind 1 oktober 2021 (je start met de inventarisatie van de wensen zodra de leeromgeving geopend is. De werkelijke praktijkopdracht met looptijd van 6 maanden start NA de eerste 2 live trainingsdagen)
 • Locatie is De Zoete Inval in Haarlemmerliede waar je – indien gewenst – ook kunt overnachten

 

Uiterlijke inschrijfdatum

Je kunt je uiterlijk t/m vrijdag 13 augustus 2021 inschrijven.

 

Aantal beschikbare plaatsen

Er is plek voor maximaal 8 deelnemers

Dit omdat we zodanig willen werken dat tijdens de live trainingsdagen genoeg tijd beschikbaar is dat iedereen vragen kan stellen. We kunnen inzoomen op jouw praktijkopdracht en inhoudelijk advies geven. Hierdoor leer je ook van de praktijkopdrachten waar de andere deelnemers mee aan de slag zijn. Daarnaast is het prettig om een groep van gelijkgestemden te creëren met wie je kunt afstemmen of snel een vraag kunt stellen. De ervaring leert dat deelnemers aan een opleiding bij de Academie voor VP’s samen veel contact onderhouden, waardoor je het gevoel krijgt dat je collega’s hebt. Je hoeft het tenslotte niet alleen te doen, samen weten we meer en staan we sterker.

Meld je aan voor de opleiding

Ben jij geïnteresseerd in deze opleiding? Plan dan een adviesgesprek met ons in, zodat we kunnen afstemmen of deze opleiding bij jou past. Via onderstaande button meld je je hiervoor aan, waarna je direct een afspraak in onze agenda kunt plannen.

 

 

 

Wij helpen je graag verder met het succesvol ontwikkelen van jouw unieke expertise en zien je aanmelding met plezier tegemoet!

Petra_sign