Virtueel werken hoeft niet altijd

Virtueel werken hoeft niet altijd

Het is soms best prettig om even bij elkaar te komen, je hoeft niet altijd virtueel te werken. Vorige week had ik met een van mijn opdrachtgevers afgesproken om een paar uur gezamenlijk te gaan werken. Mijn opdrachtgever werkt regelmatig in Pand Raak in Schagen. Hier komen ondernemers om een flexplek, kantoor of vergaderruimte te huren. Een bijzonder inspirerende omgeving.

Even een keer niet virtueel maar gewoon samen aan een bureau. Brainstormen, planning maken en verder werken aan de groei van haar bedrijf. Vooral als er veel moet gebeuren is het gewoon prettig om bij elkaar te zitten. De uren hebben we efficiënt ingedeeld: samen nieuwe ideeën uitgestippeld en beiden met een stapel werk naar huis. Aan het einde van de werkuren maak ik altijd een korte samenvatting van wat er nog gedaan moet worden. Dit doe ik ook altijd na de telefonische overleggen.

Virtueel werken hoofdzaak
Virtueel werken betekent dat ik voornamelijk op afstand werk. Maar als de behoefte er is om live met elkaar af te spreken is dat natuurlijk geen enkel probleem. Het merendeel van mijn tijd werk ik echter virtueel. Je kunt gemakkelijk online bestanden uitwisselen via Dropbox of Google Drive. Er zijn verschillende tools om met elkaar te communiceren, zoals skype, telefoon, trello, of wunderlist. De opdrachtgever kan de Virtueel Assistent als extra gebruiker toevoegen, bijvoorbeeld bij MailBlue, Hootsuite, mailbox, social media accounts etc. waardoor online werken heel eenvoudig wordt.

Voordelen Virtueel Assistent
Ik zorg voor mijn eigen apparatuur, zoals laptop en telefoon. De opdrachtgever hoeft geen werkplek in te richten. Je betaalt voor de afgesproken werkzaamheden. Omdat een VA niet op de loonlijst staat betaal je als opdrachtgever geen personeelskosten als verzekeringen of pensioen. Een VA ontwikkelt zichzelf en zorgt dat ze op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen. Omdat ze zelf ondernemer is begrijpt ze als geen ander wat het ondernemen inhoudt. Ze is dus geen medewerker maar een echte sparringpartner. 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *