Virtueel professional, maar waar zijn mijn klanten?

Tijdens de vakantie lees ik onder andere blogs over successen en van Virtueel Professionals die al aardig op dreef zijn. Succesvol. Klanten hebben. Klanten vinden. Ik schiet dan serieus in de stress. Ik wil ook succesvol virtueel professional zijn, direct! Met een onweerstaanbaar aanbod! Maar ik heb nog maar 1 opdrachtgever. Mijn Miss Perfect begint weer de boventoon te voeren. Want ik moet naar the place to be. Daar waar mijn doelgroep zich bevindt. Maar liever toch 1-op-1. Of ben ik er nog niet aan toe …? Is het voor nu voldoende of teveel wat op mijn bord ligt? En nu?

Terug kijken. Ik kijk alleen terug in de tijd om te zien hoe ver ik al ben gekomen. Dus kijk ik terug en zie het traject wat ik heb doorlopen. Van werknemer naar ondernemer. De stappen die ik heb gezet in die uitermate roerige tijd. Een zelfstandige toekomst tegemoet met een flinke dosis kennis en ervaring, opgedaan in ruim 25 jaar dienstverband.

De afkeuring door het UWV en het deels in de WIA belanden doet pijn. Ik heb reuma, een andere manier van werken is een must. En toch wil ik mijn rol en verantwoordelijkheid pakken en deel uitmaken van de maatschappij. Door een zelfstandige toekomst tegemoet te gaan, met op de achtergrond deze opleiding. Die zelfstandigheid heeft weer voordelen, de ruimte om het inderdaad te doen zover als ik kan gaan, zoveel energie als ik heb. Dus, ik kijk terug… heb ik dan progressie geleverd? JA! Hoe erg is het dan om slechts 1 opdracht te hebben? Die ook ten einde loopt? Vergeet niet die opdracht in de pijplijn. Een wachtlijst klanten heb ik niet (misschien wel na deze  blog). 😉

De zomer is als een vlieger voor dromen, laat ze op. Een mooi en eerlijk bedrijf is 1 van mijn dromen. COMM-ON+, Communicatie & Ondersteuning met een +. Die klant, die komt. Ik pak de draad weer op. Na de vakantie, module 8: Communicatie! Dat is mijn expertise! Ik ga verder. My way.

 

2 Reacties

 1. Petra Fehring

  Exact Lenie! Je hébt al een klant! Hoe gaaf is dat!? Stapsgewijs ga je verder. En idd terugkijken wat je al gedaan en bereikt hebt in pas een paar maanden tijd. Ondernemen is een werkwoord. Je blijft doen. Je blijft actief. Op jouw manier, jouw tempo.

  Antwoord
  • Lenie

   Top!

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *