Vakantie: ben je dan offline?

Vakantie, wat een heerlijk vooruitzicht. De meeste mensen in Nederland gaan op vakantie of hebben die in het vooruitzicht. Maar hebben wij tegenwoordig eigenlijk nog wel vakantie? We leven tenslotte in een 24-uurs economie en als je internet tot je beschikking hebt kun je gewoon aan het werk.

Het is dus heel makkelijk om tóch nog even de mail te checken of er geen aanvragen zijn binnengekomen of vragen van klanten.  Als ondernemer ben je eigenlijk nooit helemaal klaar! Dus wat doe je tijdens de vakantie? Ben je offline of toch liever af en toe online?

Rust nemen is belangrijk
Toch is het heel belangrijk om vakantie te nemen en jezelf wat rust te gunnen. Om je batterij weer op te laden. Juist omdat je relaxed en in een andere omgeving bent — uiteraard met een lekker drankje in de zon aan het zwembad — ontstaan soms de beste ideeën.
Er wordt vaak gezegd dat je twee weken op vakantie moet gaan om volledig te kunnen ontspannen. De eerste week heb je wat ontwenningsverschijnselen; je lichaam is nog niet gewend aan de rustmodus. De tweede week ben je helemaal ontspannen. Daarna heb je weer genoeg energie om na de vakantie opnieuw keihard aan het werk te gaan!

Wat doe ik tijdens de vakantie?
Eerlijk. Ik was van plan om mijn laptop mee te nemen. Tot ik Petra sprak tijdens een coachsessie en ze me zei dat ik dat écht niet moest doen. ‘Gewoon lekker vakantie nemen, dan kun je er daarna weer tegenaan. Jij hebt ook recht op je rust en tijd met je gezin’. En zo is het ook!

Van tevoren heb ik duidelijk gecommuniceerd naar mijn opdrachtgevers wanneer ik vakantie heb en ook daadwerkelijk weg ben. Welke taken ik vóór mijn vakantie nog oppak en welke kunnen wachten tot ná mijn vakantie. Geen van mijn opdrachtgevers vond het een probleem dat ik even niet bereikbaar ben. Zij zijn zelf ook lekker met vakantie.

Schakel een VA in tijdens de vakantie
Voor twee opdrachtgevers beheer ik ook de mailbox. Tijdens hun vakanties hou ik de mailbox in de gaten zodat de klantbediening evengoed door kan gaan. Als er nieuwe aanvragen of vragen van klanten binnenkomen zorg ik ervoor dat de mail wordt beantwoord. En mijn opdrachtgevers kunnen dan ongestoord genieten van hun welverdiende vakantie.

Gaat u als ondernemer nog met vakantie en u wilt volledig ontspannen en genieten van de rust, schakel dan een VA in! Zij kan dagelijks je mail checken en je social media bijhouden.

2 Reacties

  1. Irma Wuite

    Dank je wel. Ik ben inmiddels weer terug vakantie met nieuwe energie!

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *