Uren maken en ervaring opdoen

De tijd vliegt. Hier eindigde ik mijn vorige blog mee. Inmiddels zijn we een week verder en ook deze week is omgevlogen. Vanuit de opleiding stond er niets op het programma, maar we zijn allemaal druk aan de slag met onze stageopdrachten. Af en toe heb ik contact met de andere deelnemers via de app. Vandaag hadden we een online live sessie waar we allemaal onze vragen konden stellen en delen waar we tegenaan lopen.

Het blijft een mooie manier van samenwerken. Allemaal vanuit ons eigen huis inloggen om samen te overleggen. Het was ook leuk om elkaar allemaal te zien en te spreken. Live is toch leuker dan via de chat. En het is mooi om te zien hoe iedereen stappen aan het maken is. Iedereen was even enthousiast over waar ze mee bezig zijn en wat er allemaal al gedaan is. Wauw, wat een verschil met vijf weken geleden. Toen zaten we bij elkaar tijdens de live trainingsdagen en was het voor de meesten allemaal nog vaag en leek het ook ingewikkeld wat we allemaal moesten gaan doen voor onze stageopdrachtgevers. En allemaal hebben we afgelopen weken werkzaamheden gedaan, die we eerder nog nooit gedaan hadden. Ook nu blijkt weer, als je er gewoon aan begint en erin duikt, dan lukt het allemaal wel.

Ik heb zelf de afgelopen maand met systemen gewerkt waar ik wel ooit van gehoord had, maar meer ook niet. Nu doe ik het gewoon! En het is nog lang niet klaar, elke keer komen er weer nieuwe werkzaamheden bij. Niet alleen voor mijn stageopdrachtgevers, deze week ben ik ook begonnen voor een nieuwe opdrachtgever met een online bedrijf. Ook daar ga ik weer met andere systemen werken. Ik zie daar niet tegenop, want ik weet nu dat het allemaal gaat lukken. Zeker omdat ook daar de tijd genomen wordt om mij een voor een alles uit te leggen door een andere VA die al langer voor deze opdrachtgever werkt. Het is ook leuk om in een team te werken en dat je (virtuele) collega’s hebt om mee te sparren. Net als bij een van mijn stageopdrachtgevers het geval is.

Ik ga lekker door met uren maken en ervaring op doen. Week na week ga ik zekerder in mijn schoenen staan en daardoor kan ik nu al concluderen dat het een goede stap voor mij is geweest om te starten met de opleiding Virtueel Succes!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *