Trouwe fan

Er is een water te kort, de lucht is strakblauw, het is komkommertijd, de zomer in je bol, je wilt je batterij opladen; kortom Nederland wordt langzaamaan op zakelijk gebied rustig. En ik heb ook rust gevonden, de eerste opdracht is binnen!

Dat betekent uiteraard niet dat ik ‘rustig’ achterover kan gaan hangen, maar de rust gevonden dat ik nu mijn tanden in deze opdracht ga zetten. Door nu op een andere manier bezig te zijn merk ik ook dat ik mijn administratie/kantoor/papierwinkel wel heel strak en geordend heb ingericht maar nog niet tevreden ben want het werkt nog niet als een geoliede machine. Nu zet ik mijzelf wel onder zware druk want ‘somebody got to do the dirty job’ en tegelijktijdig zeg ik tegen mijzelf ‘don’t shoot the messenger’. Heel overzichtelijk dus…

En in deze tijd dat ik mijzelf allerlei duidelijke en strakke regimes opleg, is er nog iemand die dat doet. Dit is niet mijn Opdrachtgever voor alle duidelijkheid! Nee, dit is iets anders, vanaf het moment van inschrijving bij de KvK kreeg ik, wat toen leek op, fanmail. Een prachtige brief dat er kennis was genomen van mijn inschrijving en mijn start als zelfstandige. Nou dat is toch leuk wanneer je nog niet zo bekend bent en dan al op de radar verschijnt!

En ook daarna kreeg ik bijna wekelijks een brief dat ik werd gevolgd, nou ik kan daar nog van leren zo consequent daar zit vast een goede marketingstrategie achter! Al begon ik wel een beetje achterdochtig te worden, want een fan is leuk maar het hoeft niet te fanatiek te worden.

En zo ook afgelopen week verscheen er wederom een brief, nu dwingender dat ik iets moest doen. Nou, dat is precies de reden om destijds te besluiten om mijzelf te beginnen, dat ik zelf kan bepalen wat wel en niet moet. Wat kan er ook zo belangrijk zijn in deze komkommertijd en met de start van de zomervakantie in zicht? Is de marketingmachine dan zo doorgeslagen en gunt deze fan mij dan geen zomerreces aan het strand met een strakblauwe lucht? Het enige wat het nog een beetje zomers maakt is de blauwe envelop, daar hebben ze dan wel goed over nagedacht……

1 Reactie

  1. Petra Fehring

    Hahaha…. geweldig! Misschien moet je hen deze blog sturen? Voor het geval dat zij zich vervelen deze zomer…

    Veel plezier met en succes bij je opdrachtgever! Ben benieuwd.

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *