Time Management

Het is best pittig om deze opleiding naast een drukke baan, kinderen en partner te doen. Soms is het zoeken naar tijd om de opdrachten uit te voeren, goed time management is dus wel heel belangrijk. Gelukkig is het nog steeds wel heel erg leuk om zo met mijn eigen bedrijf bezig te zijn en geeft het ook nog steeds veel energie. Op dit moment ben ik nog met de voorbereiding bezig, een goede fundering voor mijn eigen bedrijf neer te zetten.

Waar ik, voordat ik aan de opleiding begon, mijn vraagtekens bij had, wordt het nu langzaam toch allemaal duidelijk. Ik heb een bedrijfsnaam, mijn prijzen staan vast, lay-out voor verschillende documenten zijn gemaakt, urenregistratie wordt bijgehouden, mijn mappenstructuur staat in de cloud, zodat ik altijd vanaf een willekeurige locatie bij mijn documenten kan.

Inmiddels al een aantal contacten gehad met mogelijk potentiële klanten, die uit de meest onverwachtse hoek komen. Een aantal onderzoekgesprekken gevoerd met ondernemers, wat nog wel een dingetje is. In een uurtje tijd kennismaken met een ondernemer en zijn bedrijf, to the point blijven, proberen te achterhalen wat zijn struggles zijn en dan nog a la minuut een mogelijke oplossing aandragen en dan ook nog zelfverzekerd overkomen (wat op dit moment mijn grootste struggle is). Bij de ene ondernemer gaat dat een stuk makkelijker dan bij de ander.

Wat mij opvalt is dat ik nog geen ondernemer ben tegengekomen die het begrip VA/VP kent. Hier is dus echt nog wel een slag in te slaan! De meeste ondernemers staan er wel heel positief tegenover, het zou toch best weleens interessant kunnen zijn, met zo min mogelijk middelen een gestructureerde administratie krijgen. Het is nu vooral zaaien en straks hopelijk goed oogsten.

In eerste instantie is nu mijn focus mijn bedrijf zo goed mogelijk neer te zetten. En tuurlijk, iedereen kan een eigen bedrijf opstarten, maar hoe fijn is het dat je zelf het wiel niet hoeft uit te vinden. Dat je gewezen wordt op oa. belasting- en juridische zaken. Ook het contact met de mede VA’s van de opleiding is zo waardevol. We hebben bijna dagelijks contact over successen, onze struggles en geven elkaar tips. Binnenkort staat er een netwerkwerkbijeenkomst gepland met andere VA’s. Iets waar ik voor de opleiding erg tegenop zou zien om in m’n eentje heen te gaan, maar nu heb ik hier echt zin in!

Stiekem heb ik toch al heel veel stappen gezet in deze relatief korte periode!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *