Terugblik

Wow, wat is de tijd voorbij gevlogen! De 3 maanden van module 2 van Virtueel Succes zijn alweer achter de rug. De certificeringsweek is afgerond, het evaluatieverslag is ingeleverd en mijn laatste blog voor de Academie wordt as we speak geschreven.

Ik kijk terug op een ontzettend leerzame periode. Zowel op het gebied van het leren en toepassen in de praktijk van hetgeen in module 2 wordt aangeboden, maar ook het schrijven van een blog.

Dat schrijven zal vast niet precies zo gaan als dat het volgens de regeltjes zou moeten, maar hey, ik heb het toch maar mooi gedaan. En het is me zo ontzettend mee gevallen. Ik blijk het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk te vinden om mijn gedachtes en gevoelens op papier te zetten. Ik heb hierin ook geleerd dat wanneer ik het dichtst bij mezelf blijf, dat ik dan de beste schrijfsels aflever.

En dat (dichtbij mezelf blijven) is iets wat niet alleen voor het schrijven van blogs geldt, maar eigenlijk met alles in het leven, zowel zakelijk als privé. Ik heb deze week ook een knoop doorgehakt in mijn zakelijk leven. Ik heb een samenwerking met een klant beëindigd, omdat het simpelweg niet goed voelde. En had je me dit een jaar geleden verteld, dan had ik echt gezegd dat diegene (ikzelf dus in dit geval) knettergek was. Je gaat toch niet omzet laten lopen omdat het niet ‘goed voelt’? Maar dus wel! En ja, ik kan echt die omzet wel goed gebruiken, maar ik ben niet (meer) bereid om dan met tegenzin/lood in de schoenen aan het werk te gaan. Dus gewoon een prima keuze en het voelt echt enorm lekker! En waar er een deur sluit, gaat er een andere open. Dat is iets waar ik heilig van overtuigd ben.

Ook hierin is het een kwestie van zelf positief in de wedstrijd zitten. Niet bij de pakken neer gaan zitten, maar je eigen geluk creëren. Afgelopen week ben ik naar de 100% Inspiratieshow van Thijs Lindhout geweest. Wat mij betreft een ontzettend inspirerende avond, waarin duidelijk wordt dat je heel veel in je leven kan bereiken met de juiste mix van mindset en positiviteit. Maar ook tevreden en dankbaar zijn met wat je nu al hebt bereikt. En dat ben ik! Ik ben al zo ver gekomen in dit ene jaar! Zowel op kennisgebied als VA, maar misschien nog wel belangrijker, nog meer als mens. Verder gekomen in het in mezelf geloven – en nog veel belangrijker – in het positiever in het leven staan!

En dat wens ik jullie ook allemaal toe. Bedankt dat ik de afgelopen 3 maanden mijn hersenspinsels tegen jullie aan mocht houden.

Alvast een mooi, inspirerend en positief 2020 gewenst!

4 Reacties

 1. Petra

  Dank je wel voor al je blogs. Je schrijft inspirerend en heel toegankelijk, leuk om je ontwikkelingen mee te lezen. Ik wens je al het succes met je bedrijf. Stoer dat je kiest voor wat voor jou goed voelt. Daar bereik je het meeste mee!

  Antwoord
  • Mariska Eeftink

   Dank je wel Petra. Ik vond het ook erg leuk om te doen en heb er ook ontzettend veel van geleerd!

   Antwoord
 2. Linda

  Mooie blog weer. Bedankt voor het delen van jouw hersenspinsels, ik heb ze met veel plezier gelezen!

  Antwoord
  • Mariska Eeftink

   Dank je wel Linda.

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *