Tegeltjeswijsheden

Deze week hebben we weer een online vragen uurtje gehad met Petra en een aantal medecursisten. Het is wel fijn om van elkaar te horen (en elkaar daarbij ook te zien) dat we allemaal ongeveer tegen dezelfde dingen aanlopen. Een inkoppertje was het tijdgebrek, maar ook het vinden van potentiële klanten is voor bijna iedereen een struggle. Gaat het ons lukken opdrachtgevers te vinden? De ondernemersgesprekken zijn erg leuk, maar met alleen gesprekken kom je niet heel ver. Op de netwerkbijeenkomst  kregen wij van heel veel VA’s en VP’s te horen dat ze allemaal nagenoeg vol zitten, het moet ons dus ook lukken. Ik ben er zelf echt wel van overtuigd dat ik ondernemers kan helpen, maar nu nog de juiste ondernemers zien te overtuigen!

Wat ook erg herkenbaar was dat zodra je bezig bent met de opleiding en jij je meer gaat verdiepen in het werken als VA/VP, je overspoeld wordt met informatie. Je kunt echt tig verschillende webinars volgen, gratis en betaalde informatie downloaden. Waar je dan overal wel je emailadres moet achterlaten en vervolgens loopt je inbox vol met mailtjes. Je ziet door de bomen het bos niet meer, maar je vind alles interessant. Hoe graag je het ook zou willen, je kunt je niet overal tegelijk in verdiepen. De tip van Petra: Hou het bij de zaken waar je op dit moment iets aan hebt, wat je direct kunt toepassen. In een later stadium kun jij jezelf weer in iets nieuws verdiepen, zodra je weet welke richting je op wilt.

Uiteraard lees ik op social media ook artikelen en blogs van, in mijn ogen, interessante mensen. Dit zijn oa. VA’s, VP’s maar ook andere ondernemers. Zo volg ik sinds een tijdje ook Michael Pilarczyk als Life & Business Coach, zijn artikelen zijn soms wel eye-openers. Vanochtend las ik het artikel ‘Tegeltjeswijsheid werkt alleen als je er iets mee doet’. Om eerlijk te zijn ben ikzelf niet echt van de ‘tegeltjeswijsheden’, maar er zijn wel quotes waar je over na gaat denken. In de reacties onder het artikel van Michael Pilarczyk kwam ik een quote tegen die echt bij mijn blog past en ik hoop dat mijn medecursisten deze in gedachten houden zodra ze hun twijfels hebben.

WINNERS are not those who never fail, but those who NEVER QUIT!

 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *