Studeren is leuk!

Studieweek

De afgelopen week was een echte studieweek. Na een zeer drukke periode, waarbij ik twee keer naar het buitenland moest, had ik bewust mijn agenda nu zoveel mogelijk leeg gehouden. In die week wilde ik bijtanken, maar ook tijd hebben voor mijn studie bij de Academie voor Virtueel Professionals.
Ik moest nog een hoop modules doornemen, en het is best veel. Heel veel informatie die op je afkomt, en opdrachten die je moet doen. Het werd echt belangrijk om hiervoor tijd te maken. Andere zaken moesten nu even wachten.

Uitstelgedrag

Ik zag er tegenop om te starten met de modules. Hierdoor stelde ik het ook uit, en elke keer had ik wel een smoesje om iets anders te doen. Maar nu kon ik er niet meer omheen; als ik nu bleef uitstellen, dan zou ik de opleiding niet kunnen afmaken. Ik schopte mezelf onder de kont en maakte een begin. Eenmaal begonnen, was ik niet meer te stoppen!

De modules

De modules zijn heel goed opgebouwd, per onderwerp/thema is er een filmpje (mèt ondertiteling, speciaal voor mij georganiseerd. En nu ook toegankelijk voor andere mensen met een auditieve beperking ;-)). In de filmpjes wordt uitleg gegeven of informatie op een leuke manier. Niet droog, niet saai, maar echt interessant. Het is heel ontspannend om naar te kijken en te luisteren. Alsof je in de klas zit, maar wel met de geneugten van thuis erbij: verwarming aan, lekker kopje koffie met peperkoek… Zo wordt studeren heel erg leuk.

Diensten-aanbod

Naast filmpjes kijken en opdrachten maken, ben ik ook aan mijn diensten-aanbod gaan werken. Door alles nog eens goed op een rijtje te zetten, probeerde ik antwoord te vinden op volgende vragen: Waar ben ik goed in? – wat kan ik betekenen voor de ander? –  waar moet ik echt niet aan beginnen? – en hoe formuleer ik dat allemaal? En ook belangrijk: welke prijs ga ik hiervoor vragen? Dat laatste is best wel lastig, maar bij de Academie hebben we hiervoor een heel handige tarieven-sjabloon gekregen in Excel. Hierdoor kan je zelf met de tarieven stoeien en nadenken over welke prijs je wilt vragen voor je diensten-aanbod. Er zijn verschillende manieren om je aanbod te doen: via een uurtarief, via een strippenkaart maar het mooiste is natuurlijk een dienstenpakket. In dit pakket zie je dan een mooi overzicht van de producten die ik ga aanbieden en welke prijs ik ervoor vraag. Het is veel werk dus daar ben ik nog wel even zoet mee. Het begint wel langzaam vorm te krijgen, en dat motiveert des te meer.

Het begin is gemaakt, ik heb opnieuw ontdekt dat studeren leuk is…ik kan niet meer stoppen!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *