Studeren en bloggen vanuit mijn achtertuin

Ik start deze blog in klad met pen, want dat is de beste methode. Er zit geen backspace knop op. Strepen en krassen is prima, mijn gedachten worden woorden, tekeningetjes en zinnen op papier. Studeren en bloggen lekker vanuit mijn achtertuin, met zicht op Boeddha. Ook ga ik verder met de opleiding Lopend VP Bedrijf, module 8: Communicatie!

Als je niet weet hoe je bijvoorbeeld een eerste gesprek met een potentiële opdrachtgever moet beginnen, begin dan lekker met jezelf. Ik bedoel niet óver jezelf, nee, wees jezelf. Wees authentiek en straal! Non-verbale communicatie zegt zoveel meer dan duizend woorden.

Met goede communicatie bereik je gestelde doelen. Je kunt nog zulke mooie resultaten hebben, maar als de communicatie niet op orde is komt de boodschap niet over. Goede opzet van communicatie is essentieel voor het slagen van projecten, opdrachten enzovoorts. Toen ik nog werkte bij de Rijksoverheid heb ik een projectteam begeleid bij de communicatie van hun resultaten binnen de organisatie. Ik wist ze te overtuigen dat je met communicatie op het juiste moment, via het juiste medium en met een passende boodschap wel je doelen haalt. Ik luister, analyseer, maak een planning en evalueer. En dat zijn juist de dingen waarom ik het communicatie vak zo mooi vind!

Ondertussen heb ik wel wat achterstand opgelopen door de heerlijke vakantie aan het Comomeer. En dus stoom ik door naar module 9, de mindset. Van denken als een werknemer naar het ‘gewoon doen’ van de zelfstandige. Proactief zijn voor zowel je eigen business als die van de potentiële OG. Die actiestand staat op AAN. Het is een boeiend onderwerp over intrinsieke motivatie. Het ontwikkelproces waarin ik nu zit versterkt mijn motivatie om de ZZP-er en MKB ondersteuning aan te bieden in het speelveld van communicatie, zodat zij meer aandacht hebben voor hun onderneming. Doen waarvoor ze ooit als 1-pitter zijn gestart. En dat doe ik nu ook!

Heb je vragen over wat ik je kan bieden? Ik maak graag een afspraak!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *