Certificering Opleiding speciaal voor:
Virtueel Assistenten / Virtueel Professionals die de stap naar Virtueel Manager willen zetten en op management niveau diensten willen leveren

Strategisch Succes

Ontwikkel jouw eigen virtueel management bedrijf en leer strategische en bedrijfsmanagement vaardigheden waardoor je reeds succesvolle klanten aantrekt en helpt bij bedrijfsgroei.

Ben jij minimaal een jaar als Virtueel Assistent / Virtueel Professional aan de slag en ben je toe aan een volgende stap? Wil jij jezelf verder ontwikkelen? Zie je mogelijkheden voor je opdrachtgevers, maar weet je niet hoe je hen daarin meeneemt? Wil je van een uitvoerende rol naar een management rol waarbij je voor opdrachtgevers een strategisch sparringpartner wordt?

Z

Wil jij alleen nog maar voor opdrachtgevers werken die minimaal 2 ton omzet draaien en écht groeien?

Z

Heb je behoefte aan een grotere rol in het (online) bedrijf van je opdrachtgever?

Z

Vind je het samenwerken in een team heerlijk en wil je niet langer als enige ondersteunen?

Z

Zie je optimaliseringskansen bij opdrachtgevers maar zoek je naar vaardigheden hoe dit naar hen te onderbouwen?

Z

Heb jij behoefte aan kennis hoe opdrachtgevers te adviseren en te begeleiden bij die stap?

Z

Vraag je je af hoe jij zelf de stap van uitvoerend naar management niveau zet?

Z

Zoek je naar een manier om met jouw bedrijf ook te kunnen groeien?

Z

Wil jij werken aan je eigen persoonlijk leiderschap?

Dan is dit de opleiding en het moment voor jóuw bedrijfsgroei!

Vanuit de rol als Virtuele Assistent of Virtueel Professional heb je in de praktijk ervaren wat er allemaal komt kijken bij het virtueel runnen van een bedrijf. Je hebt zoveel geleerd en gezien, maar merkt dat op strategisch niveau meedenken toch een ander verhaal is. Je weet dat opdrachtgevers ook zoekende zijn naar de virtuele mogelijkheden. Hoe ze zichzelf nog meer uit de operatie kunnen halen terwijl alles ‘gewoon’ doorloopt. Wat online tools en een virtueel team hierin kan betekenen.

Inzicht hoe je de business bij een groeispurt kunt blijven managen en behappen, blijft voor menig ondernemer een uitdaging. Er komt nog steeds teveel op de ondernemer af. Gebrek aan tijd blijft een issue. En ondanks dat de basis nu staat, zijn er altijd nieuwe uitdagingen.

Ieder bedrijf kent 3 fases:

 1. Starten: de focus ligt op het vinden van klanten
 2. Optimaliseren: de focus ligt op systemen inrichten
 3. Opschalen: de focus ligt op uitbreiding

Iedere fase heeft andere uitdagingen. En juist bij bedrijven die van fase 2 naar fase 3 groeien, is het ondersteunen op VA / VP niveau niet langer voldoende. Dat is hét moment dat een ondernemer zoekt naar een Virtueel Manager (VM). Een rechterhand die op strategisch niveau kan onderbouwen wat slim is bij de volgende stap. En die de operationele kant van het bedrijf virtueel managet.

 

Welke stappen zetten ondernemers die groeien van fase 2 naar fase 3?

$

het inzetten van meerdere teamleden met diverse expertises in verschillende rollen

$

het systematiseren van de bedrijfsvoering

$

het automatiseren van processen waar mogelijk

$

het online ondernemen zo slim mogelijk inrichten (steeds belangrijker ook voor offline bedrijven)

$

het optimaal inzetten van online tools

$

de kosten laag houden

$

de omzet verhogen

En zo gestaag een bedrijf bouwen dat groeit en groeit. Qua aantal klanten, qua omzet, qua mogelijkheden die ze klanten bieden en zelfs uitbreiding van hun aanbod.

 

Ondernemers kunnen het niet alleen: ieder teamlid heeft waarde en expertise te bieden om samen aan het bedrijfssucces te bouwen!

Eenmaal in fase 3 beland, krijgen ondernemers steeds meer een managesrrol. Ze zijn verantwoordelijk voor het team, dat de zaken doorlopen, dat iedereen aangehaakt blijft etc. terwijl ze juist dat onderdeel in hun bedrijf niet ambiëren. Zij willen ondernemen. Met klanten bezig zijn. Nieuwe diensten of producten ontwikkelen. En niet langer in de operationele kant van hun bedrijf blijven hangen.

Daardoor ontstaat de behoefte aan een Virtueel Manager die strategisch met de ondernemer meedenkt en -werkt op het gebied van:

N

marketing processen aanscherpen o.b.v. de hoeveelheid prospects

N

statistieken analyseren

N

pijplijn met prospects vullen en warm houden

N

sales activiteiten

N

financiën mbt ROI bijhouden, analyseren en adviezen geven

N

operationeel management rondom diensten en overige taken in het bedrijf optimaliseren

N

business modellen leren kennen om nieuwe diensten te ontwikkelen

N

team aansturen

N

projectmanagement van alle nieuwe ontwikkelingen

Het niveau waarbij niet alle vraagstukken meer door de ondernemer afgehandeld moeten worden, maar dat de VM begrijpt waar de ondernemer naar toe ontwikkelt, waarom, wat de strategie daarachter is en hoe zij daarin mee kan ontwikkelen. Echt zodanig dat de ondernemer alle ideeën met de VM kan bespreken en zij de vervolgstappen kan implementeren. En op voorhand kan signaleren wat aangescherpt moet worden.

Dat is exact wat je in de opleiding Strategisch Succes leert!

Hoe ziet de opleiding er uit?

 • De doorlooptijd van de totale opleiding is 9 maanden
 • Ieder kwartaal start een nieuwe module met een specifiek thema waarmee we aan de slag gaan
 • In totaal zijn er 3 modules
 • Je gaat per module met een opdrachtgever in de praktijk aan de slag en we starten met een nulmeting zodat jullie ontdekken wat het oplevert
 • Iedere module bestaat uit 3 live trainingsdagen
 • De overige trainingen worden via een online leeromgeving gefaciliteerd, zodat je je eigen planning kunt maken m.b.t. het volgen van de opleiding, naast alle overige taken en klanten die je reeds ondersteunt
 • Je krijgt sjablonen, overzichten, coaching, online vragenuurtjes en nog veel meer…

Opdrachtgever in de praktijk

De titel van Virtueel Manager | Online Business Manager | Bedrijfsmanager oid kan iedereen zichzelf geven. Het werken als een VM is echter heel anders. Vaak zie je dat een Virtueel Assistent / Virtueel Professional wel kennis zoekt om een volgende stap te zetten, maar nog steeds dezelfde werkzaamheden blijft doen. Feitelijk zijn ze nog steeds als VA / VP werkzaam.

Ik geloof in toepassen in de praktijk! Dan ervaar, voel en merk je letterlijk wat er allemaal bij komt kijken. Dan leer je het allermeest én het snelst.

Daarom ga je tijdens de opleiding alle onderdelen die je leert in modules 2 en 3 in de praktijk toepassen. Je zoekt een opdrachtgever uit jouw eigen klantenkring of een nieuwe opdrachtgever die graag een volgende stap wil zetten en openstaat om samen met jou naar de volgende fase door te ontwikkelen. Je maakt zelf financiële afspraken voor deze werkzaamheden. Dit onderzoek en bepaal je tijdens module 1.

Certificering Opleiding

Net als bij de anderen opleidingen is dit een Certificering Opleiding. Per kwartaal krijg je een opdracht om in de praktijk mee aan de slag te gaan. Bij module 1 gaat het om je eigen bedrijf. Bij modules 2 en 3 is het een praktijkopdracht bij je opdrachtgever. Aan het einde van ieder kwartaal koppel je de resultaten van de opdrachten terug. Hierdoor toetsen we jouw kennis en kunde.

We zien wat de opdracht bij jouw opdrachtgever c.q. voor jouw bedrijf opgeleverd heeft. Hierdoor weten we dat je de kennis daadwerkelijk in de praktijk kunt toepassen. Dat maakt dat de opleiding en de certificering voor Strategisch Succes waarde heeft.

Je kunt de certificering voor profilering van jezelf gebruiken waardoor jij je onderscheidt in de markt. Bovendien onderschrijf je hiermee zowel de aanpak vanuit jouw Virtueel Management bedrijf als de tarifering die hier aan gekoppeld is.

De Strategisch Succes Certificering Opleiding omvat de volgende modules

Module 1: Ontwikkelen van je eigen Virtueel Management bedrijf

Je kiest bewust voor de volgende stap in jouw bedrijf en maakt een plan om de ontwikkeling te realiseren. Wat is jouw ideale VM rol? Er zijn meerdere mogelijkheden en je gaat op onderzoek uit waar jouw wensen liggen.

Je leert de mogelijkheden rondom jouw eigen aanbod en de wijze waarop je niet alleen met je bedrijf, maar ook met je inkomsten kunt groeien. D.m.v. online trainingen verdiep je je in de verschillende verdienmodellen en kies je de variant die bij jouw bedrijf past. Een nieuwe overeenkomst van opdracht en bijbehorende algemene voorwaarden zijn natuurlijk een onderdeel!

Je krijgt inzicht in de leidraad in je leven, wat je wilt bereiken met je bedrijf, wie je wilt zijn en wat je belangrijk vindt, zodat op basis hiervan keuzes worden gemaakt, grenzen worden bewaakt, nieuwe stappen worden gezet. Je gaat op een effectieve manier om met de belemmeringen die vooruitgang in de weg staan, zoals twijfel, uitstelgedrag, stress, faalangst, druk, perfectionisme en kritiek.

Met behulp van tijd- en energiemanagement in combinatie met jouw unieke levensleidraad creëer je balans in je bedrijf, tussen je bedrijf en je privéleven met voldoende ruimte voor je eigen ontwikkeling, fitheid en gezondheid.

Module 2: Het strategisch plan opstellen

Je gaat een strategisch plan opstellen waar je bij de opdrachtgever mee aan de slag gaat. Het strategisch plan bevat alle onderdelen die bijdragen aan het doel van de ondernemer. Je gaat dus met een gericht plan aan de slag.

Je leert optimaal systematiseren van de diensten en processen in het bedrijf zodat de gehele operatie soepel verloopt. Dit is op een hoger niveau dan de opleiding Operationeel Succes omdat we dienstenaanbod en business modellen behandelen, zodat we kunnen bepalen waar qua aanbod nog mogelijkheden liggen. De organisatorische aspecten rondom eventuele nieuwe diensten ga jij managen.

Een ander onderdeel is inzicht krijgen in de cijfers zodat er een strategisch prijsbeleid gevoerd wordt. Waar kan op bezuinigd worden? Welke systemen helpen daarbij? Of zegt dat iets over budgettering, is de tariefstelling niet correct, etc.

Daarnaast leer je hoe je krachtig, met zelfvertrouwen en onderbouwd de opdrachtgever adviseert, in beweging krijgt en houdt, zodat de gekozen strategie wordt gevolgd, de bijbehorende acties worden uitgevoerd en dat (sub)doelen worden bepaald en gehaald.

Module 3: Het bouwen van een team

Het managen en coördineren van het team is een wezenlijk onderdeel. Aan de hand van het organigram van het bedrijf worden de rollen ingevuld door teamleden of derden die een inhoudelijke rol hebben in het leveren van de diensten.

Jij ontdekt hoe je een team samenstelt, werft, leidt, coacht, managet en inzet en zo de gewenste en overeengekomen resultaten behaalt. Ook interessant als je een eigen team vanuit jouw eigen bedrijf om je heen wilt bouwen.

Wat kan deze certificering opleiding je opleveren?

 

 • Je gaat met een of meerdere (eigen) klant(en) gedurende 6 maanden aan de slag waardoor je in de praktijk leert hoe alle stappen te implementeren. Op voorhand wordt een nulmeting gehouden en een doel bepaald. Je gaat zelf het gesprek met de opdrachtgever aan.
 • Tijdens de opleiding stem je regelmatig met de trainer af over de voortgang waardoor je continu bijschaaft en je al doende groeit.
 • Persoonlijk leiderschap is een wezenlijk onderdeel wat gedurende de hele opleiding behandeld wordt.
 • Aan het einde van de opleiding blijkt uit de aangeleverde moduleopdrachten en evaluatie met zowel de opdrachtgever als de trainer of je het beoogd kennis- en ervaringsniveau gehaald hebt waarna je de formele Strategisch Succes Certificering ontvangt. Het bijbehorende embleem wordt op jouw naam gemaakt en mag je gebruiken voor al je marketing uitingen.
 • Je verhoogt je tarief en gaat op de nieuwe wijze je diensten leveren door vernieuwde expertise, gebaseerd op de uitwerkingen van je plannen in module 1.
 • De nieuwe kennis en het Certificeringsniveau van Strategisch Succes geeft je een expert status in de markt. Hierdoor onderscheid je jezelf als strategisch en bedrijfsmanagement specialist.

Externe adviseur

Naast de vaste trainers werken we met Nicole Frant van Helder Juridisch Advies. Zij is als juriste aangehaakt en heeft de (nieuwe) overeenkomsten van opdracht en algemene voorwaarden ontwikkeld behorend bij de verschillende VM verdienmodellen. Je ontvangt alle juridische documenten zodat je de nieuwe contractafspraken kunt vastleggen. Tevens biedt zij een coach afspraak om jou persoonlijk nader te begeleiden en te informeren.

Strategisch Succes is geschikt voor jou als je:

N

minimaal 1 jaar werkt als Virtueel Assistent / Professional / Ondernemer en ervaring hebt op het gebied van online ondernemen

N

reeds opdrachtgevers hebt voor minimaal 40 uur per maand

N

een HBO werk- en denkniveau hebt

N

overall binnen een bedrijf verbanden kunt leggen

N

kennis en ervaring met online marketing hebt of bereid bent om deze kennis zelf eigen te maken c.q. een plan van aanpak kunt maken waarin de online marketing aanpak verwerkt is

N

bereid bent om een motivatie aan te leveren waarom je graag aan deze opleiding wilt deelnemen; dit omdat we alleen met zeer gemotiveerde en gedreven professionals aan de slag willen

N

bereid bent om tijd en energie te investeren om aan de slag te gaan met de leerstof in de praktijk

N

er 100% voor wilt gaan en zowel persoonlijk als professioneel wilt groeien

N

wilt samenwerken met succesvolle ondernemers die volop met ontwikkeling en groei bezig zijn

Je krijgt van tevoren het verzoek om een motivatie aan te leveren waarna je een intakegesprek met Petra plant, zodat we samen kunnen bepalen of dit echt bij jou past.

Hierbij nogmaals op een rijtje wat je krijgt als je meedoet aan deze Certificering Opleiding:

E

9 Maanden training & begeleiding

E

3 Dagen live training per module (omgeving midden Nederland)

E

Diverse online trainingen per onderdeel per module

E

2 Online vragenuurtjes per module met alle deelnemers en de trainer

E

6 Individuele telefonische advies- of coachgesprekken met de trainer van 45 minuten om jouw eigen vraagstukken te bespreken

E

Formele Certificering voor Strategisch Succes wanneer beoogd kennis- en ervaringsniveau gehaald is

E

Besloten online community met andere deelnemers om ervaringen te delen, elkaar feedback te geven en elkaar te stimuleren tot actie

E

Opnames van alle online trainingen zodat je alles rustig kunt bekijken op je eigen tempo

E

Checklists, formats en sjablonen voor de diverse stappen die je gedurende de opleiding en bij het werken met je klanten nu en in de toekomst kunt gebruiken

E

(Nieuwe) Overeenkomsten van opdracht en algemene voorwaarden behorende bij de verdienmodellen vanuit de nieuwe rol als VM voor het vastleggen van de afspraken met opdrachtgevers én teamleden die je zelf wilt inhuren.

Bonussen

Naast het regulier programma krijg je:

E

Het SOM7® spel gebaseerd op de SOM7-methode die in alle opleidingen vanuit de Academie toegepast wordt. Het spel geeft je de mogelijkheid om met opdrachtgevers (en teams) aan de slag te gaan en te ontdekken welke operationele taken ze in hun bedrijf kunnen optimaliseren en uitbesteden aan derden. Een prachtige tool t.w.v. € 197,- waarmee je de waarde vanuit jouw rol als VM visueel maakt.

Trainers

Petra Fehring

Petra Fehring

Trainer en ontwikkelaar

Petra Fehring is sinds 2008 zelfstandig ondernemer waarbij ze t/m 2013 (directie)secretaresses, management assistenten, (project)ondersteuners, administratief medewerkers in het bedrijfsleven heeft gecoacht en getraind. Daarnaast heeft ze projecten uitgevoerd op het gebied van bedrijfsprocessen herstructureren.

Ze heeft diverse trainingen gevolgd over het ondernemerschap en dit succesvol in haar eigen bedrijf toegepast. In 2012 heeft zij zich in Canada en de Verenigde Staten gespecialiseerd in het online ondernemen en zich gecertificeerd als Online Business Manager. Met deze kennis is ze gaan onderzoeken waar ondernemers behoefte aan hebben. Welke vragen leven in de markt zodat ze haar aanbod hierop kon aanpassen. Uit dit onderzoek bleek dat ondernemers behoefte hebben aan ondersteuning in de brede zin.

Dat is de reden dat ze de Academie voor Virtueel Professionals in 2013 is gestart. Petra heeft haar opleidingen zelf ontwikkeld, gebaseerd op het onderzoek, de wensen van ondersteuners die de stap naar VA, VP of VM wilden zetten en haar werkervaring met opdrachtgevers in de praktijk. Hierdoor heeft ze kunnen toetsen wat werkelijk werkt.

Petra heeft de opleiding Strategisch Succes ontwikkeld en een deel van de online trainingslessen met de bijbehorende video’s opgenomen. Zij neemt je deels mee in de online lessen die in de leeromgeving gedeeld worden.

 

Angelique van der Meyden

Angelique van der Meyden

Trainer en ontwikkelaar

Je vak uitoefenen is één, maar je bedrijf runnen is een vak apart. Jarenlang heeft Angelique in de corporate wereld alles meegekregen over bedrijfsmanagement. Toen zij het ondernemerschap omarmde, merkte zij dat de bedrijfsvoering bij de (zelfstandig) ondernemer een ondergeschoven kindje is. En daar moest verandering in komen. Iedere ondernemer heeft recht op plezier in het ondernemen en te genieten van het leven. In je eentje rond blijven rennen is dan geen optie. Om een succesvol bedrijf te bouwen heb je anderen nodig.

Gestart als Virtueel Assistent om de online wereld van A tot Z te ontdekken, heeft zij veel geleerd van deze ervaringen in de praktijk. Online ondernemen vraagt namelijk om andere skills. Angelique heeft alle trainingen binnen de Academie van Virtueel Professionals gevolgd om haar eigen bedrijf te bouwen en door te groeien naar Online Business Manager.

Zij werkt nu samen met ambitieuze succesvolle online ondernemers, adviseert hen op strategisch niveau en helpt hen te groeien met hun bedrijf. Zij stuurt haar eigen team van Virtueel Professionals aan. Daarnaast coacht zij ondernemers en leert zij hen een winstgevend bedrijf te bouwen dat draait als een geoliede machine.

Zij is een bouwer met doorzettingsvermogen, leesfreak over alles wat met het ondernemerschap te maken heeft en blijft zich persoonlijk en vakinhoudelijk ontwikkelen.

Angelique verzorgt de live trainingsdagen voor Strategisch Succes en heeft een deel van de opleiding doorontwikkeld n.a.v. haar ervaring als VM in de praktijk. Daarnaast heeft zij – naast Petra – een deel van de bijbehorende online trainingslessen gemaakt en de video’s opgenomen. Zij begeleidt en coacht jou ook in de online leeromgeving

Je investering

Bij betaling in 1 keer bedraagt de investering voor deze 9 maanden durende opleiding € 3.997,- exclusief 21% BTW. Dit bedrag is exclusief de arrangementskosten en het lesmateriaal van € 675,- exclusief 21% BTW. De totale investering voor deze opleiding is € 4.672,- exclusief 21% BTW*.

Betaling in gedeeltes: Het is ook mogelijk om in 9 gedeeltes te betalen. Je betaalt dan in 9-maandelijkse termijnen van € 560,78 exclusief 21% BTW. Het totaalbedrag is dan € 5.047,- exclusief 21% BTW*. Dit bedrag is inclusief de arrangementskosten en het lesmateriaal. Je ontvangt hiervoor iedere maand een factuur met betaallink en binnen 14 dagen dien je de betaling te voldoen.

Op aankoop van deze opleiding zijn de algemene voorwaarden van de Academie voor Virtueel Professionals van toepassing.

NB: tussentijds opzeggen van de opleiding ontslaat je niet van je betalingsverplichting tot en met het einde.

 

Voorwaarden voor aanmelding

 • je bent als Virtueel Assistent / Professional / zelfstandig ondernemer werkzaam
 • je hebt HBO werk- en denkniveau
 • je bent gewend om zelfstandig en proactief op niveau te werken
 • Je bent bekend met het online ondernemen en online marketing specifiek
 • je bent bereid om tijd en energie in de opleiding te steken zodat je zowel persoonlijk als professioneel groeit
 • je schrijft een motivatie waarom je aan de opleiding wilt deelnemen
 • je plant een intakegesprek om alles met Petra vooraf door te spreken voordat je een definitieve keuze maakt
 • na de intake ontvang je het inschrijfformulier en maak je je inschrijving definitief

Startdatum

Deze opleiding start 3x per kalenderjaar. Mocht je interesse hebben kun je ten alle tijden vast een gesprek met ons inplannen om af te stemmen of de opleiding bij je past.

 • 1e kwartaal
 • 2e kwartaal
 • 4e kwartaal

Belangrijke data voor de eerstvolgende groep:

 • Startdatum online leeromgeving 5 april 2021
 • Live trainingsdagen op 22 & 23 april en 2 juli 2021 voor het eerste onderdeel: Ontwikkel jouw Virtueel Management Bedrijf
 • Locatie is Midden Nederland. Mogelijkheden om te overnachten worden aangeboden.

 

Uiterlijke inschrijfdatum

Ik zie je aanmelding voor een intakegesprek graag tegemoet!

Petra_sign

 

 

Ja, ik meld me aanIk ga akkoord dat ik meer informatie over de opleiding Strategisch Succes ontvang. Hiervoor kan ik me op ieder moment afmelden.

Verwerking persoonsgegevens conform onze privacy statement. Lees hier ons privacyreglement

Aanmelding geslaagd Bedankt voor je aanmelding!