Soms lopen dingen anders

Met mijn werk voor verschillende opdrachtgevers wil ik graag dat alles goed gaat. Dat geldt natuurlijk voor iedereen. Soms lopen dingen echter anders dan je wil of gepland hebt en dan moet je even schakelen.

Begin deze week heb ik de samenwerking met een opdrachtgever beëindigd. Dat was niet leuk en ook zeker niet wat ik gedacht had toen ik aan deze samenwerking begon. Maar je hebt met verschillende mensen te maken en in de praktijk blijkt dat niet iedereen hetzelfde denkt of werkt en in mijn geval bleek het geen goede match te zijn. Ik ga er verder inhoudelijk niet op in, maar voor mij was het beter om te stoppen. De rest van de week heb ik daar best wel last van gehad, want het doet iets met me wat ik een plek moet geven en wat tijd nodig heeft. Dat hoort bij het ondernemerschap en hier leer ik weer van. Het gaat mij in de toekomst helpen om andere keuzes te maken. Maar het is even niet zo fijn.

Ik neem er ook de tijd voor en richt me op mijn andere opdrachtgevers en het werk dat ik leuk vind om te doen. Daar krijg ik energie van. Dinsdag begon ik enthousiast aan het werk aan de website voor mijn stageopdrachtgever 2, maar toen ik net aan de slag was stond de monteur van Ziggo aan de deur. Ik had zakelijk internet besteld, omdat mijn internet dan sneller wordt en er snellere service geboden wordt als er iets niet werkt. Voor mij belangrijk, want voor mijn werk ben ik afhankelijk van het internet. Er moest een nieuw kastje aangesloten worden en dat zou zo gebeurd zijn. Echter, er kwam geen signaal en de monteur is er de hele ochtend mee aan de slag geweest. Ik heb daardoor de hele ochtend niet kunnen werken omdat ik geen internet had. De rest van de dinsdag en woensdag had ik ingepland voor en met andere klanten, dus ik kon ook niets schuiven. Lastig, maar niets aan te doen. Ik besloot om me er verder niet druk om te maken.

Donderdag was Hemelvaart en ik wilde graag wat vrije tijd voor mezelf, ipv weer aan het werk te gaan. De klus had geen haast en die maak ik volgende week wel af. Deze opdrachtgever doet daar gelukkig ook niet moeilijk over. Wel heb ik die dag tijd besteed aan de online training voor Virtueel Succes. Daar liepen we wat mee achter. Omdat Petra met een nieuwe trainingsomgeving werkt, zijn wij de eerste groep die de training in deze vorm krijgt aangeboden. Er moeten allemaal nieuwe filmpjes gemaakt worden. Petra is de laatste tijd druk geweest rondom de documentatie over de AVG-wet en kwam daardoor tijd tekort. Wij hebben daar alle begrip voor, want we vinden het ook fijn dat we via de VP-club voorzien worden van de juiste informatie en documentatie. Maar daarom liep het nu ook met de online trainingen niet helemaal volgens planning en daar moest ik dus ook in schakelen. Niet erg hoor, het hoort erbij. En het is dan juist fijn dat ik mijn leermomenten kan  pakken wanneer het mij zelf uitkomt.

Vandaag heb ik de week afgesloten met een live sessie online, waar we onze vragen konden stellen. Het is elke keer weer fijn om met de andere kandidaten te sparren en ook te bespreken waar je tegenaan loopt in je bedrijf, ook al heeft dat niet direct iets met de training te maken. Je bent met gelijkgestemden en die weten waar je het over hebt. Ik vind dat heel waardevol en het helpt mij zeker om het vervelende begin van mijn week een plek te geven. Volgende week een nieuwe week!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *