ONZE METHODIEK

SOM7® methode

Ambitieuze ondernemers hebben een doel voor ogen. Ze zijn gestart met hun bedrijf omdat ze kansen en mogelijkheden zien. Ze koesteren de vrijheid van ondernemer zijn. Willen creatief bezig zijn en doen waar ze gelukkig van worden.

Wanneer diensten of producten aanslaan, ze tevreden klanten hebben en een goede omzet draaien, merken ze dat ze steeds meer vrijheid verliezen. Ze zijn 24/7 aan het werk en weten niet hoe uit deze vicieuze cirkel te ontsnappen. De SOM7® methode helpt ze om dit te veranderen!

De Som7-methode

SOM7 METHODE

Hoezo minder werken als succesvol ondernemer? Het wordt alleen maar meer!

Het probleem is tijdgebrek, waardoor de bedrijfsgroei stagneert. Ondernemers begrijpen dat je moet optimaliseren om rust en ruimte te creëren voor die volgende stap.

Optimaliseren is niet iets waar hun hart sneller van gaat kloppen. Het moet anders, maar hoe? Dé manier om tijd te besparen en efficiënter te werken, is het bouwen van een solide fundering zodat ze klaar zijn om te kunnen groeien op basis van de SOM7® methode.

Dat hoeven ze niet alleen te doen, hiervoor kunnen ze hulp vragen aan een zelfstandig Virtueel Assistent of Virtueel Professional.

Andere optie is het opleiden van een van de medewerkers bij de Academie zodat je de benodigde expertise in huis haalt. De medewerker krijgt dan dezelfde kennis die een zelfstandig VA of VP heeft.

Kwartetten met het SOM7 Spel

SOM7 METHODE

Wat betekent SOM7®

SOM7 staat voor Systeem Operationeel Management dat uit 7 systemen bestaat; de onderdelen die samen de fundering onder een bedrijf vormen.

  1. Dagelijks Management
  2. Financiën
  3. Online Marketing
  4. Statistieken
  5. Communicatie
  6. Sales
  7. Leveren van diensten/producten

De SOM7® methode helpt ondernemers om een solide fundering onder hun bedrijf te bouwen zodat ze klaar zijn om werkelijk te groeien. Groei betekent voor de een meer taken overdragen aan derden, zodat hij zelf minder uren hoeft te werken. Voor de ander geldt dat hij grootse plannen heeft en veel meer impact wil hebben met zijn bedrijf.

Wat het doel ook is, de fundering helpt ondernemers om los te komen van alle operationele taken in hun bedrijf. Je gaat tijd creëren voor die zaken waarmee je echt bezig wilt zijn. Doen wat je werkelijk leuk vindt. Dat betekent dat anderen operationele taken of marketing activiteiten overnemen.

Om dit betaalbaar te maken, ontwikkel je systemen. Deze systemen zorgen ervoor dat je niet langer het wiel hoeft uit te vinden. De meeste taken in het bedrijf zijn terugkerend en kunnen veel slimmer uitgevoerd en vaak ook geautomatiseerd worden. Waardoor de ondernemer zichzelf kan vrijspelen.

Daarnaast verdien je niet op de operationele taken of de marketing activiteiten. Je verdient op het leveren van je diensten of producten. Dus je wilt zoveel mogelijk tijd besteden aan je klanten. De operationele taken en marketing activiteiten zijn feitelijk overheadkosten. Hoe minder tijd hieraan besteed wordt, door jou of derden, des te meer winst kun je maken.

Het ontwikkelen van systemen wordt door een Virtueel Assistent of Virtueel Professional opgepakt.

De Som7-methode bestaat uit 7 onderdelen

ZOEK JE HULP?

Waar vind je een VA of VP die weet wat systematiseren inhoudt?

Alle opleidingen bij de Academie voor Virtueel Professionals zijn ontwikkeld op basis van de SOM7® methode. Wij beschikken daarom over een database met allemaal experts op diverse gebieden.

TAKEN UITBESTEDEN

Wat is een Virtueel Assistent?

Een Virtuele Assistent (VA) is een support professional die als zelfstandig ondernemer met haar eigen expertise diensten aanbiedt in de markt.

Zij werkt locatieonafhankelijk -virtueel- vanuit haar eigen (thuis)kantoor of zo nu en dan op locatie. Zij ondersteunt diverse ondernemers. De focus van de VA ligt op de uitvoering van alledaagse, terugkerende taken of specifieke projecten. De VA is degene die het werk daadwerkelijk doet. Ondernemers kunnen een VA heel gericht voor specifieke werkzaamheden inhuren, vanaf een paar uur per week.

Ben jij op zoek naar een VA met een specifieke expertise die je kunt inhuren?

Kijk naar de diverse mogelijkheden om met een VA te starten. Wij helpen je graag bij het werven van de juiste persoon.

Bij mij ging het knopje om bij het bespreken van SOM7®. Toen werd mij duidelijk met welke werkzaamheden een ondernemer te maken heeft en op welk vlak ik iets voor hem zou kunnen betekenen.

— Joyce Baas, TopVA.nl

PROJECTEN UITBESTEDEN

Wat is een Virtueel Professional?

De Virtueel Professionals (VP) zijn de specialisten onder de VA’s. Zij werken ook als zelfstandig ondernemer, maar hebben gekozen om veel inhoudelijke kennis te verkrijgen op een specifiek gebied.

Dat kan op een vakinhoudelijk gebied zijn zoals wij in de Academie voor Virtueel Professionals opleiden vanuit de SOM7® methode. Net als de VA werkt ook een VP locatieonafhankelijk of deels op locatie. Ook zij zijn voor een vast aantal uren per week inzetbaar c.q. om eenmalig een project uit te rollen.

Laagdrempelig starten met een VP in opleiding kan ook door een ‘stageplaats’ aan te bieden.

De VP voert werkzaamheden gedurende een afgebakende periode voor je uit tegen een gereduceerd tarief. Meer informatie over de mogelijkheden vind je op de pagina Stageplaats aanbieden.