1 Dagdeel Programma

Speciaal voor ondernemers die zichzelf willen vrijspelen om hun bedrijf verder te laten groeien.

Snel & Effectief met een Virtueel Professional aan de Slag

Je eigen stappenplan voor het effectief inzetten van een Virtueel Professional, zodat je direct taken van jouw actielijst kunt schrappen.

 

Ben jij het zat dat je je tijd verspilt aan de ‘verkeerde’ zaken en wil je:

Z

je eindelijk kunnen focussen op het werk dat je het allerliefst doet?

Z

jouw tijd zo effectief mogelijk benutten door taken uit te besteden?

Z

een goede basis voor bedrijfsprocessen neerzetten waarop je kunt voortborduren?

Z

meer tijd hebben om meer klanten te dienen en dus meer omzet te genereren?

Dat kan! Het enige wat je nodig hebt is een Virtueel Professional (VP) en een plan hoe je direct taken van je bord kunt halen!

 

Veel (zelfstandig) ondernemers willen niets liever dan taken overdragen aan een VP. De meesten hebben echter geen ervaring in het werken met een eigen ondersteuner of assistent. Het gevaar is dat je teveel tegelijk of de verkeerde taken uitbesteedt, waardoor je nog meer werk op je hals haalt. Nog even los van het feit dat je geld investeert zonder het gewenste resultaat te bereiken.

Sta je te trappelen om taken over te dragen, maar heb je geen idee waar te beginnen en hoe je dat het beste aanpakt?

Speciaal voor ambitieuze ondernemers die niet langer willen worstelen met tijdgebrek en zich willen focussen op een succesvolle ontwikkeling van hun bedrijf heb ik het programmaSnel en Effectief met een Virtueel Professional aan de Slag’ gecreëerd.

Gedurende één dagdeel werk je 1-op-1 met een van mijn teamleden en krijg je stap voor stap begeleiding bij het maken van je eigen plan. Dit plan is gericht op het uitbesteden van de juiste taken op het juiste moment aan de juiste persoon. Waarbij jij optimaal aangehaakt blijft over de stand van zaken. Hierdoor neemt een VP niet alleen taken uit handen, maar helpt je ook bij het inrichten/verbeteren van bedrijfsprocessen zodat jullie samen aan de groei van jouw bedrijf werken.

Inhoud

Gedurende dit dagdeel behandelen we de onderstaande onderwerpen. Doordat je persoonlijke begeleiding van ons krijgt, kunnen we heel gericht inzoomen op jouw bedrijf en een maatwerk stappenplan maken.

N

Prioritering in taken bepalen

N

De werkwijze binnen jouw bedrijf

N

Jouw persoonlijke planning

N

Informatie overdracht en terugkoppeling

N

De juiste VP kiezen

Aangezien veel ondernemers worstelen door de hoeveelheid taken, het gebrek aan tijd om alles in goede banen te leiden EN concreet stappen te zetten m.b.t. de ontwikkeling van hun bedrijf, is het hebben van een goed plan met de juiste ondersteuner/assistent essentieel.

 

Zonder goede ondersteuning van een VP en een goed stappenplan duurt het veel langer voordat je bedrijf een wezenlijke groei doormaakt

Doelstelling

Tijdens dit 1-op-1 programma werken wij samen met jou aan jouw stappenplan. Het doel is een heel praktisch plan te maken waarin zowel de acties als een planning worden opgenomen.

Werkwijze

Ter voorbereiding ontvang je een 2-tal opdrachten:

  • Bepaal je prioriteiten – waarin je kritisch en gemotiveerd onderzoekt welke taken je zelf wilt blijven doen en welke overgedragen kunnen worden.
  • SOM7® checklist – waarin je ontdekt welke systemen je nodig hebt om focus te houden, acties te implementeren en continuïteit te borgen. Alles gebaseerd op de door mij ontwikkelde SOM7®-methode.

Gedurende het dagdeel zelf behandelen we de 5 inhoudelijke stappen en verwerken we die in het stappenplan. Hiervoor werken we met een vragenlijst. De bijbehorende template kun je naderhand op kantoor gebruiken.

De reden dat ik voor het programma Snel en Effectief met een VP aan de slag’ had gekozen, was het feit dat ik niet helemaal gelukkig was met de manier waarop ik samenwerkte met mijn Virtueel Assistent. Enerzijds had ik behoefte aan ondersteuning. Anderzijds vond ik het moeilijk om te bepalen welke taken ik het beste aan mijn VA kon overdragen en hoe we tot een effectieve en efficiënte samenwerking zouden kunnen komen.

De voorbereidingsopdrachten voor de middag met Petra gaven mij al inzicht in taken waarvoor ik mijn VA zoal kon inzetten. En van wat mij ervan weerhoudt om taken af te staan. Tijdens de middag zelf heb ik veel goede tips en adviezen van Petra gekregen. Een en ander resulterend in een stappenplan voor mijn samenwerking met mijn VA.

Het was voor mij heel zinvol en lucratief om van Petra’s expertise gebruik te mogen maken. Haar adviezen helpen mij om stappen voorwaarts te zetten en samen met mijn VA ben ik al volop bezig met systematiseren en automatiseren van systemen en processen in mijn bedrijf. In korte tijd zijn er al heel wat stappen gezet en ik pluk volop de vruchten daarvan.   

Daarnaast weet ik nu wat ik van mijn VA kan verwachten en hoe wij beter kunnen afstemmen en elkaar kunnen aanvullen. Op advies van Petra heb ik nu tweewekelijks contact met mijn VA via Skype om lopende zaken te bespreken. Ook houdt mijn VA mij door middel van een wekelijks urenoverzicht op de hoogte van de tijd die zij, aan de door mij aan haar gedelegeerde taken, besteedt. Dat geeft mij inzicht en helderheid in bestede uren.

Wie weet, misschien is een follow-up middag met Petra op termijn een goed idee.

Marlène Langbroek

LifeWork Design

Sinds 2012 ben ik zelfstandig ondernemer. Ik realiseer talentsystemen voor managers die wakker liggen van de continuïteit in hun onderneming. Mijn talentsystemen zorgen ervoor dat 80% van de vacatures intern vervuld kunnen worden en dat levert per vacature een besparing op van ten minste een ton.

Waar iedere collega ondernemer zich in kan herkennen, geldt voor mij ook: ik ben een duizendpoot, leergierig en nieuwsgierig en heb daarmee de overtuiging dat ik het allemaal zelf (beter) kan. Petra heeft me enorm op weg geholpen om de bedrijfsactiviteiten waarbij ik hulp zou kunnen inroepen goed in kaart te brengen. En dat in één middag training en twee goede voorbereidingsopdrachten. Efficiënt én rendabel. Top!

De uitkomst waar ik het meest tevreden over ben, is hoe duidelijk Petra mijn vervolgstappen heeft geschetst. Ik heb een heldere focus bepaald voor mijn aankomende Virtueel Assistent, informatie om daar een proces voor te gaan schrijven en advies voor de tools die ik erbij zou kunnen gebruiken.

Overigens ben ik meer dan gelukkig met mijn VA die Petra geselecteerd heeft en met wie ik enorme slagen maak.

Evert Pruis

ROI on Talent

Resultaat

 

Aan het einde van het dagdeel heb je een stappenplan in handen waarmee je gelijk mee aan de slag kunt. Dit plan bevat:

$

het soort ondersteuning dat je nodig hebt waardoor je gericht kunt werven

$

de wijze waarop je de samenwerking start

$

welke taken je uitbesteedt

$

welke taken je zelf blijft doen

$

hoe je zorgt dat er effectief gewerkt wordt

Op basis van jouw plan starten wij het Werving- & Selectieproces. Na maximaal 2 weken heb jij de voor jou beste VP geselecteerd en kan je met haar of hem direct aan de slag! Door het plan zetten jullie heel gerichte stappen en gaan voortvarend aan de slag.

 

Naast het plan zelf levert het werken met een VP ook de volgende voordelen op:

$

je werkt aan het efficiënter inrichten van de bedrijfsprocessen zodat je tijd bespaart

$

je focus blijft helder doordat je meer tijd hebt om je te richten op je core business

$

het feit dat je met iemand samenwerkt, dwingt je om te werken met actielijsten, planningen, deadlines, en helpt je op je pad te blijven om je doelen te halen

Als eenmansbedrijf heb ik de afgelopen 20 jaar alles zelf gedaan met uitzondering van het maken van de jaarrekening. Dit kon ook omdat ik mijn advies- en opleidingsactiviteiten beperkt hield. Toen ik Topvrouw startte, wist ik dat ik ondersteuning nodig zou hebben. Ik wist alleen niet wat voor ondersteuning en waar ik deze vandaan moest halen.

Ik heb ondersteuning aan Petra gevraagd. Zij heeft mij huiswerk gegeven en daarmee werd helder dat er verschillende gebieden zijn, waarop je je kunt laten ondersteunen. Binnen één dagdeel met Petra werd me duidelijk welke ondersteuning nu adequaat is in de periode van de start van Topvrouw.nl.

Dit betrof ondersteuning bij:

  • de online marketingactiviteiten
  • het zoeken naar een VA

Petra heeft in een helder actieplan alle stappen weergegeven. Door haar ondersteuning heb ik stappen gezet, die ik anders niet gezet zou hebben omdat ik niet wist wat ik wilde. Haar dienst heb ik als deskundig, adequaat en zeer ondersteunend ervaren.

Margreet van Rixtel

Topvrouw.nl

Petra heeft voor mij in een middag de wereld geopend van de vele mogelijkheden van ondersteuning door een VA!

Fijn aan Petra is dat ze zelf ondernemer is en daardoor precies begrijpt wat belangrijk voor me is om te kunnen groeien. Met haar bergen kennis en ervaring heeft ze naast het geven van praktische tips (over het ordenen van mijn mailbox bijvoorbeeld) ook samen met mij m’n prioriteiten voor het uit handen geven van werkzaamheden bepaald.

Wordt vervolgd!

PS: ondertussen ben ik volop met een VA van Petra aan de slag!

Vanja Mol

Jump! coaching & training

Bonus

  • Een verslag van het besprokene waarin we zowel de diverse onderdelen toelichten als tool tips geven die voor jouw bedrijf slim zijn om in te zetten (t.w.v. € 397,-)
  • Document met Toelichting over de inzet van een VP (t.w.v. € 97,-)
  • Toelichting processen beschrijven (t.w.v.€ 197,-)
  • Boek Experttips Samenwerken met een VA (t.w.v. € 17,50)

Investering

De investering voor dit programma* is € 1.297,- excl. BTW.

*Op deze dienst is de algemene voorwaarden voor Opdrachtgevers van de Academie voor Virtueel Professionals van toepassing.

Locatie

Het programma vindt in Haarlem plaats. Mocht dat niet schikken, kunnen we er ook een Skypeafspraak van maken. Zodra je het programma besteld hebt, ontvang je een bevestigingsmail en plan je zelf een voor jou geschikt moment in.

Wil jij een eigen stappenplan hebben waardoor je Snel en Effectief met een Virtueel Professional aan de slag kunt?

 

Bestel dan nu het programma en plan direct daarna een afspraak in: 

 

Garantie

Ik sta garant voor de kwaliteit van mijn dienstverlening. Als tijdens het eindevaluatiegesprek aan het einde van het dagdeel blijkt dat het programma niet opgeleverd heeft wat ik beloofd heb, krijg je je geld weer terug! Je loopt dus geen risico. Dit geldt onder voorwaarde dat je de 2 voorbereidingsopdrachten hebt gemaakt, dat het programma tot het einde wordt afmaakt en alle bijbehorende activiteiten worden uitgevoerd.

Mocht je ontevreden zijn dan dien je dit uiterlijk tijdens het eindevaluatiegesprek kenbaar te maken en toe te lichten.

 

Vragen?

Heb je vragen over dit programma? Stuur mij dan een mailtje, ik beantwoord graag alle vragen die bij jou leven.

Wij hopen je gauw te ontmoeten!

Petra_sign

Meld je aan voor mijn 2-wekelijkse videoblog voor inspiratie en nadere info over de opleidingen. Je krijgt tevens de bewezen aanpak hoe virtueel werken jou vrijheid geeft:

100 Diensten die je kunt bieden om ondernemers te helpen met bedrijfsgroei!