Slice the elephant

Verschillende opdrachtgevers en projecten, netwerken, marathontraining, gezin en opleiding, het leven lijkt soms overweldigend. Afgelopen maandag heb ik uitvoerig met Petra Fehring gesproken over timemanagement. Beter grenzen aangeven, managen van verwachtingen, soms ook nee zeggen, ik weet het allemaal wel.

Ik ben een expert in dingen groot maken, zoveel werk wat gedaan moet worden. Mijn vriend zegt altijd: “slice the elephant”.  Maar hoe doe je dat dan, wat kan ik structureel doen om mezelf meer rust te geven? In de onlinetraining van Virtueel Succes kreeg ik weer waardevolle tips, deze heb ik direct toegepast. Praktische tools inzetten om mezelf weer controle te geven over mijn tijd en werkzaamheden. Ik moet zeggen dit geeft enorm veel rust in mijn hoofd. Wat ik heb gedaan wil ik graag met je delen, want ik weet zeker dat het jou ook kan helpen.

Tips:

  • Maak blokken in je agenda voor opdrachtgever/ project. Zodat je op de geplande tijden alleen voor de betreffende opdrachtgever/project aan de slag gaat.
  • Lees je mail op vaste tijden. Anders ben je constant afgeleid.
  • Gebruik een takenlijst, zelf werk ik met Todoist, maar het kan natuurlijk ook een andere tool zijn. In deze takenlijst kun je taken per opdrachtgever/project clusteren en plannen, zodat je precies weet wanneer de deadlines zijn. Geen losse notities of een vol hoofd, je kunt niets meer vergeten. Ook kun je met anderen samenwerken in deze online tool.
  • Voor de tijdregistratie ben ik gestart met Toggle, eerst hield ik mijn urenregistratie in Excel bij maar dat kost veel meer tijd en is vrij omslachtig. Bij Toggle is het een druk op de knop en geeft inzicht in je dagelijkse bezigheden.

Er zijn natuurlijk heel veel tools op de markt en ik heb geen enkel belang in deze bedrijven, ik heb deze tools gekozen omdat ze voor mij werken. Op deze manier breng ik structuur aan in mijn werkzaamheden en kan ik doelgericht en efficiënt werken.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *