Petra Fehring | 13 juni 2023

Samen staan we sterk!

Zelfstandig zijn betekent soms ook eenzaam zijn

Een van de meest belangrijke reden waarom geïnteresseerden virtueel assistent willen worden is toch wel de vrijheid om zelf je tijd in te delen. Niet afhankelijk zijn van werktijden, iedere dag in de file naar het kantoor waar je naar toe moet, je leidinggevende die vertelt dat thuiswerken toch echt niet voor jouw functie kan.

Vrijheid in het streven!

Vrijheid in tijd, in welke dagen je werkt, het soort taken dat je uitvoert, in de keuze van klanten en opdrachten. Maar vrijheid wil niet zeggen dat je altijd alles alleen wilt doen. Zelfstandig zijn, betekent soms ook eenzaam zijn.  

Hoeveel je ook online kunt vinden en halen, het hebben van een netwerk helpt je met je eigen ontwikkeling. Met de groei die je voor ogen hebt. Je kunt niet alles alleen. Daar geloof ik heilig in. We zijn allemaal schakels in het groter geheel.

Precies daarom huurt een ondernemer een virtuele professional in: omdat ook hij of zij het niet alleen kan!

We hebben elkaar nodig. En dan doel ik op gelijkgestemden die jou écht willen helpen. Die begrijpen waar je staat en waar je mee bezig bent.  

Want helaas zijn er ook altijd mensen in je omgeving die je zullen afraden om VP te worden. Die niet begrijpen waarom je niet vasthoudt aan het vertrouwde, aan veiligheid en zekerheid. Dat is heel begrijpelijk omdat zij deze keuze niet durven te maken.

Het is echter belangrijk om positieve geluiden te horen. Mensen die jou stimuleren en adviseren. Die jou net zoveel succes en geluk wensen en weten hoe het werkt. Die dezelfde keuze hebben gemaakt.

Maar er is meer; samen staan we sterk! 

Wat als je het niet alleen redt? Denk aan topdrukte, vakantie, ziekte etc. Hoe fijn is het dat je een collega VA kunt inschakelen om jou uit te helpen? Iemand die je heel gericht kunt vragen omdat je elkaar kent!

Of wat als jouw klant een specifiek verzoek heeft, waar je echt geen kaas van hebt gegeten maar een collega VP wel? Hoe fijn is het als je haar kunt inschakelen om jouw klant te helpen? Je hebt altijd de keuze om zelf je dienstenpakket met expertises uit te breiden. Soms is het echter niet wat je wilt. Maar ‘nee’ zeggen wil je ook niet en dat hoef je op deze manier ook niet.

Met het Projectbureau Virtueel Professionals zorg ik dat je samen aan een geweldige toekomst werkt waarin jij je eigen keuzes maakt en doet waar jij gelukkig van wordt. Waarbij het netwerk een basis vormt waar je op terug kunt vallen. Waardoor je niet eenzaam hoeft te zijn.

Samen staan we sterk en zijn we elkaars vraagbaak en vertrouwde haven waar je terecht kan.

Sluit je aan bij dit netwerk als dit je aanspreekt. Naast online spreken we in ieder geval ook twee keer per jaar live af. Om elkaar te helpen, maar ook andere ondernemers die onze hulp zo goed kunnen gebruiken.

Voel jij je wel eens eenzaam in het vak? Vraag je je af wat je als VP nog meer kunt doen? Waar loop jij tegenaan?