Samen staan we sterk

Vorige week donderdag 10 oktober vond het eerste Event van de Branchevereniging Virtueel Support Professional (VSP) plaats. Deze branchevereniging bestaat sinds 1 juli en is een platform voor Virtueel Support Professionals in Nederland en België. Het netwerk is opgericht om collega’s voor te lichten hoe je met én van elkaar kunt leren je vakmanschap te versterken en te vernieuwen.

Thema
Het thema van deze eerste bijeenkomst was ‘Samen staan we sterker’. Dat begon die dag al goed  want ik had met VA-collega Brenda afgesproken om te gaan carpoolen. Samen op weg naar het event van de branchevereniging. Tijdens de ruim een uur durende autorit is het niet stil geweest. Brenda volgt nu de opleiding Virtueel Succes Marketing & Sales. Een mooie gelegenheid om tijdens de rit onze ervaringen en zaken waar wij tegen aanlopen te delen. Voor we er erg in hadden waren we al op de plaats van bestemming.

Interessant programma
Het programma bestond uit een plenaire sessie, verschillende workshops en een netwerkborrel. De eerste spreker was de directeur van MKB Nederland, Leendert-Jan Visser. Hij gaf aan dat de Mkb’ers in ons land nog een hele slag moeten maken wat betreft het digitaliseren van hun bedrijven. Dit is ook de rode draad in de presentatie van de KvK. Wij als VA’s herkennen dit probleem. Velen van ons regelen de digitalisering in de bedrijven waarvoor wij werken. Alleen moeten wij er meer voor zorgen dat de ondernemers met ons beroep bekend raken en weten wat wij voor ze kunnen betekenen. Daarom is het ook zo mooi dat er nu een branchevereniging is en je met verschillende partijen, zoals de KvK en MKB Nederland, aan tafel kunt zitten en uitleggen wat ons vak inhoudt en wat wij kunnen regelen. Kortom: Samen staan we sterk!

Workshops
Je kon uit verschillende workshops kiezen. Zelf ben ik naar de workshop Spraakherkenning en Office 365 geweest. Hier draait ook alles weer om digitalisering. Het gaat allemaal zo snel en er zijn zoveel mogelijkheden om je bedrijf efficiënter in te richten. Ondernemers kunnen nog veel meer tijd besparen. Tijdens de plenaire sessie werd dit ook gedeeld door een ondernemer die een VA had ingehuurd om processen te verbeteren en efficiënt in te richten. Mooi om tijdens zo’n bijeenkomst een succesverhaal te delen. Ik ging met heel veel nieuwe kennis en energie weer naar huis. Voor mij was deze eerste bijeenkomst van de branchevereniging VSP bijzonder geslaagd.

Laatste blog
Dit is mijn laatste blog voor de Academie. Ik ben in april begonnen aan mijn blogavontuur. Inmiddels ben ik 24 blogs en 1 vlog verder. De ene keer kwam het onderwerp en de tekst wat gemakkelijker op ‘papier’ dan de andere keer. Ik heb ervan genoten en ik hoop jullie ook. Bedankt voor het lezen van mijn blogs.

Voor degene die mij wil blijven volgen: ik ben te vinden op LinkedIn, Facebook en Instagram of via www.irmawuite.nl!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *