Meld je aan voor mijn 2-wekelijkse videoblog voor inspiratie en nadere info over de opleidingen. Je krijgt tevens de bewezen aanpak hoe virtueel werken jou vrijheid geeft:

100 Diensten die je kunt bieden om ondernemers te helpen met bedrijfsgroei!

Alles begint met een missie en een visie. Toen ik ontdekte waar ondernemers mee worstelen en wat de droom van veel mensen in ondersteunende beroepen is, bleek de Academie voor Virtueel Professionals een schot in de roos! Petra Fehring

Mijn achtergrond

Graag vertel ik iets meer over mijn achtergrond en de reden waarom ik met de Academie voor Virtueel Professionals (voorheen de Academie voor Virtueel Assistenten) gestart ben.

Nadere informatie over expertise Petra Fehring

 

Petra Fehring is sinds 2008 zelfstandig ondernemer waarbij ze t/m 2013 (directie)secretaresses, management assistenten, (project)ondersteuners, administratief medewerkers in het bedrijfsleven heeft gecoacht en getraind. Daarnaast heeft ze diverse projecten uitgevoerd op het gebied van bedrijfsprocessen herstructureren.

In deze periode heeft ze gemerkt hoe lastig het is om vanuit zelfstandig ondernemerschap zoveel verschillende taken zelf uit te voeren en te managen. Wat ondernemers nodig hebben is de ervaring en expertise van een support professional die taken uit handen kan nemen en hen kan ondersteunen bij de groei van hun bedrijf.

Het ondernemerschap is de mooiste uitdaging die er is en geeft enorm veel voldoening. Haar passie is om in vrijheid te werken (en te leven) waarbij ze haar eigen expertise en kwaliteiten inzet om andere ondernemers te helpen met hun bedrijf zodat ze vrij zijn om te kiezen wat ze het allerliefste doen. Dit kan ze echter niet alleen!

Door Virtuele Assistenten – Virtueel Professionals – Virtueel Managers op te leiden en te coachen, helpt ze ambitieuze assistenten, secretaresses, ondersteuners om succesvol een eigen bedrijf aan huis te bouwen. Met specifieke expertise op het gebied van zowel offline als online systemen en het managen van bedrijven, leert zij de hen hoe ze de ondernemers het beste kunnen ondersteunen in hun bedrijfsgroei.

Ze heeft diverse trainingen gevolgd over het ondernemerschap en dit succesvol in haar eigen bedrijf toegepast. In 2012 heeft zij zich in Canada en de Verenigde Staten gespecialiseerd in het online ondernemen en zich gecertificeerd als Online Business Manager. Met deze kennis is ze gaan onderzoeken waar ondernemers behoefte aan hebben. Welke vragen leven in de markt zodat ze haar aanbod hierop kon aanpassen. Uit dit onderzoek bleek dat ondernemers behoefte hebben aan ondersteuning in de brede zin.

Dat is de reden dat ze de Academie voor Virtueel Professionals in 2013 is gestart. Petra heeft haar programma’s zelf ontwikkeld, gebaseerd op het onderzoek, de wensen van ondersteuners die de stap naar VP of VA wilden zetten en haar werkervaring met opdrachtgevers in de praktijk. Hierdoor heeft ze kunnen toetsen wat werkelijk werkt.

Daarnaast heeft ze de SOM7® methode ontwikkeld wat de basis voor al haar trainingen is. Met deze methode kunnen alle operationele processen in een bedrijf zodanig opgezet en ingericht worden dat zoveel mogelijk gesystematiseerd en waar mogelijk geautomatiseerd wordt. Hierdoor gebruik je de online tools en de website optimaal en hoeven ondernemers én team zo min mogelijk tijd aan werkzaamheden te besteden.

Ondertussen werkt ze zelf met Virtueel Professionals in haar bedrijf waardoor ze ook als opdrachtgever ervaart wat belangrijk is in de samenwerking en wat je als VP moet kunnen bieden.

Wil je nader kennismaken? Neem contact op met Petra Fehring

 

Petra’s expertise en werkervaring:

 

 • Online marketing en online ondernemen expert
 • gecertificeerd Online Business Manager (2012)
 • lid van de International Association for Online Business Managers
 • internet marketing tools en strategieën
 • zelfstandig ondernemerschap (sinds 2008)
 • coaching on-the-job
 • opzetten backoffice projectmanagement
 • opzetten officemanagement
 • werkprocessen beschrijven
 • HRM activiteiten
 • werving & selectie proces
 • financiële administratie
 • evenementen organiseren
 • support Raden van Besturen / stichtingen / directies
 • werkzaam in diverse branches voor grote en kleine dienstverlenende ondernemingen

 

Meld je aan voor mijn 2-wekelijkse videoblog voor inspiratie en nadere info over de opleidingen. Je krijgt tevens de bewezen aanpak hoe virtueel werken jou vrijheid geeft:

100 Diensten die je kunt bieden om ondernemers te helpen met bedrijfsgroei!