Persoonlijke ontwikkeling

Vorig jaar september ben ik gestart met de opleiding ‘Binnen 10 weken een lopend VP bedrijf’. Dit was de eerste stap naar ondernemerschap en een grote persoonlijke ontwikkeling.

Wat is persoonlijk ontwikkeling nu eigenlijk? Persoonlijke ontwikkeling is alles rondom de ontwikkeling van het zelfbewustzijn, de identiteit, het eigen talent en potentieel, het vergroten van de kwaliteit van het leven en het realiseren van je dromen. Het mooie van persoonlijke ontwikkeling is: het vindt je hele leven plaats. (Wikipedia)

Realiseren van je dromen
Mijn droom is een juiste balans te vinden tussen werk en privé. De vrijheid om zelf beslissingen te nemen over mijn eigen ontwikkeling. Dingen doen die ik écht wil en genieten van het leven!  En als ik vrij ben wil ik er zijn voor mijn gezin! Leuke dingen ondernemen en van elkaar genieten! Dit kan een dagje weg zijn maar ook lekker relaxed thuis.

Inzet talent en potentieel
Ik wil een Virtueel Assistent zijn die de werkdruk wegneemt bij de ondernemer waardoor zijn/haar expertise beter tot zijn recht komt en het bedrijf ten gevolge daarvan doorgroeimogelijkheden heeft. Mijn ideale klant houdt zich bezig met zijn dienst/product, heeft de ambitie om zijn bedrijf te laten groeien en is bereid om taken uit handen te geven. De taken die ik het liefste wegneem bij mijn klant zijn: dagelijks management, financiële administratie en online marketing.

Uitdaging
Sinds ik gestart ben als Virtueel Assistent ben ik volop bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de opleiding kwam ik erachter dat ik het maken van een Plan van aanpak bijvoorbeeld superleuk vind. Dit had ik van tevoren niet verwacht. Ik merkte dat ik het fijn vond om met de ondernemer in gesprek te gaan en mee te denken over de online marketing en daarover te sparren.
Maar ook het schrijven van een blog is een persoonlijke ontwikkeling. Eerst vond ik het nog wat spannend en dat vind ik nog steeds wel een beetje; maar voor mijn gevoel gaat het iedere keer beter en ik krijg leuke positieve reacties. Dat is natuurlijk ook goed voor je zelfvertrouwen.   

Voorlopig ben ik nog niet klaar met mijn persoonlijk ontwikkeling. Dat vind ik ook zo leuk aan het ondernemerschap, elke dag weer leer je bij. Jezelf voortdurend ontwikkelen vind ik belangrijk en ik heb me voorgenomen om één keer per jaar een cursus te volgen om mijn kennis en vaardigheden uit te breiden en/of te verbeteren!

 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *