Academie voor Virtueel Professionals

Perskit

Deze perskit bevat materiaal voor mediagebruik.

Voor meer informatie over Petra Fehring en de Academie voor Virtueel Professionals kunt u contact opnemen via: contact@academievirtueelprofessionals.nl

Of bel 023-620 07 84 op werkdagen van 11.00 – 13.00 uur.

Academie voor Virtueel Professionals

Team van gemotiveerde trainers

In 2013 is de Academie voor Virtueel Professionals opgericht door Petra Fehring. Het is de eerste Academie in Nederland en België waarin opleidingen aangeboden worden om als support professional de stap naar zelfstandig ondernemerschap te zetten en als Virtueel Assistent (VA), Virtueel Professional (VP) of Virtueel Manager (VM) te gaan werken. Eerst onder de naam Academie voor Virtueel Assistenten, maar omdat VA’s meer zijn dan een assistent en het allemaal experts zijn, ieder op hun eigen vakgebied, spreken we over Virtueel Professionals.

Petra heeft haar opleidingen zelf ontwikkeld, gebaseerd op onderzoek in de markt waar ondernemers behoefte aan hebben, de wensen van ondersteuners die de stap naar VP of VA wilden zetten en haar werkervaring met opdrachtgevers in de praktijk. Hierdoor heeft ze kunnen toetsen wat werkelijk werkt. Deze ontwikkeling bleek een schot in de roos. Niet alleen de ondersteunende professionals zijn enthousiast, ook de ondernemers zijn dat!

Ondernemers willen een Virtueel Professional die door Petra is opgeleid, omdat ze merken dat de kennis die zij in haar opleidingen geeft, juist de kennis is die zij in een VP zoeken. Omdat zij nu eenmaal geen secretaresse zoeken, maar een professional die kennis heeft van hetgeen zij nodig hebben. Met een focus op de online ontwikkelingen, online marketing en online ondernemerschap.

Inmiddels is een heel team professionals en coaches/trainers binnen de Academie actief. Dit team bestaat uit gemotiveerde experts die weten wat het vak inhoudt en hoe je een virtueel bedrijf runt. Zij helpen de Virtueel Professionals in opleiding succesvol te zijn en zij helpen opdrachtgevers bij het vinden van de juiste VP.

Wat is een Virtueel Professional?

Een Virtueel Professional (VP) is een professional die op virtuele basis (vanuit zijn/haar eigen kantoor) ondernemers ondersteunt. De focus van de VP ligt op de uitvoering van alledaagse taken of specifieke projecten en is degene die het werk daadwerkelijk uitvoert.

De VP is verantwoordelijk voor de kwaliteit van zijn/haar eigen werk en zorgt dat de taken tijdig en op een goede wijze worden uitgevoerd.

Het doel van een VP is de (zelfstandig) ondernemer te ontzorgen, zodat hij/zij niet langer bezig is met allerlei taken waar eigenlijk geen tijd voor is. De valkuil van ondernemers is dat ze teveel zelf (willen) doen. Om tijd vrij te maken om aan de strategie van je bedrijf te werken, is het slim om een of meerdere VP’s in te huren. Het geeft ruimte om meer omzet te maken en dat draagt bij aan de groei van het bedrijf.

Waar ondernemers vaak vastlopen in de uitvoering, beschikken Virtueel Professionals over vaardigheden om processen in te richten, te automatiseren en systemen en tools te implementeren. Zij investeren in zichzelf door opleidingen en trainingen te volgen om te beschikken over de juiste kennis en kunde.

De aandachtsgebieden waar Virtueel Professionals een expertise in hebben, vallen onder 1 of meerdere onderdelen zoals benoemd in de SOM7® methode ontwikkeld door de Academie voor Virtueel Professionals.

  1. Dagelijks Management
  2. Financiën
  3. Online Marketing
  4. Statistieken
  5. Communicatie
  6. Sales
  7. Diensten/producten leveren