ACADEMIE VOOR VIRTUEEL PROFESSIONALS

Snel en effectief aan de slag

Behoefte aan je eigen stappenplan voor een efficiencyslag, bepalen van je prioriteit en twee profielen van geschikte VP’s? Bestel dan dit complete pakket.

Breng het geleerde in de praktijk tijdens de praktijkopdracht

Persoonlijkheid en expertise

Jouw eigen stappenplan met VP!

Veel (zelfstandig) ondernemers willen niets liever dan taken overdragen aan een VP met kennis van zaken. Niet iedereen heeft ervaring in het werken met een eigen ondersteuner of assistent. Het gevaar is dat je teveel tegelijk of de verkeerde taken uitbesteedt, waardoor je nog meer werk op je hals haalt. Nog even los van het feit dat je geld investeert zonder het gewenste resultaat te bereiken.

Sta je te trappelen om taken over te dragen, maar heb je geen idee waar te beginnen en hoe je dat het beste aanpakt?

Speciaal voor ambitieuze ondernemers die niet langer willen worstelen met tijdgebrek en zich willen focussen op een succesvolle ontwikkeling van hun bedrijf hebben wij het programma ‘Snel en Effectief met een Virtueel Professional aan de Slag’ ontwikkeld.

Gedurende één dagdeel werk je 1-op-1 met een van onze teamleden en krijg je stap voor stap begeleiding bij het maken van je eigen plan. Dit plan is gericht op het uitbesteden van de juiste taken op het juiste moment aan de juiste persoon. Waarbij jij optimaal aangehaakt blijft over de stand van zaken. Hierdoor neemt een VP niet alleen taken uit handen, maar helpt je ook bij het inrichten/verbeteren van bedrijfsprocessen zodat jullie samen aan de groei van jouw bedrijf werken.

Op basis van jouw plan starten wij vervolgens het werving- & selectieproces. Na maximaal 2 weken heb jij de voor jou beste VP geselecteerd en kan je met haar of hem direct aan de slag! Door het plan zetten jullie heel gerichte stappen en gaan voortvarend aan de slag.

Praktijkervaring

Petra begrijpt waar ik mijzelf vastzet om te kunnen groeien

Lianne voelt nu de rust en ruimte om beter rendement te halen binnen haar bedrijf; empowered om zichzelf samen met VA's als groeier te zien.

VP DATABASE

Hoe werkt het?

Jij plant zelf een afspraak (via beeldbellen) in op een voor jou geschikt moment. Wij sturen je 2 voorbereidende opdrachten toe

 1. Bepaal je prioriteiten – waarin je kritisch en gemotiveerd onderzoekt welke taken je zelf wilt blijven doen en welke overgedragen kunnen worden.
 2. SOM7® checklist – waarin je ontdekt welke systemen je nodig hebt om focus te houden, acties te implementeren en continuïteit te borgen. Alles gebaseerd op de SOM7®-methode.

Gedurende de afspraak behandelen we de 5 inhoudelijke stappen en verwerken we die in het stappenplan. Hiervoor werken we met een vragenlijst. De bijbehorende template kun je naderhand op kantoor gebruiken.

 1. Prioritering in taken bepalen
 2. De werkwijze binnen jouw bedrijf
 3. Jouw persoonlijke planning
 4. Informatie overdracht en terugkoppeling
 5. De juiste VP kiezen

Resultaat is een stappenplan waarmee je direct aan de slag kunt. Het plan bevat:

 • Het soort ondersteuning dat je nodig hebben waardoor je gericht kunt werven
 • De wijze waarop je de samenwerking start
 • Welke taken je uitbesteedt
 • Welke taken je zelf blijft doen
 • Hoe je zorgt dat er effectief gewerkt wordt

Op basis van jouw plan start het Werving- en Selectieproces en zoeken wij 2 geschikte Professionals. Binnen 1 week stellen wij deze VP’s aan jou voor waarbij wij een persoonlijke noot over de VP schrijven en zij zelf motiveren waarom ze deze opdracht graag aannemen.

Jij hebt een live of online een kennismakingsgesprek met beide Professionals om een goed beeld te krijgen naar welke VP jouw voorkeur uitgaat. Je kunt zelf afspraken inplannen of wij regelen dit voor jou.

Na terugkoppeling en overleg met ons maak je de keuze met welke Professional je wilt samenwerken.

Je sluit rechtstreeks een Overeenkomst van Opdracht met de Professional. Waarbij je altijd start met een proefperiode van 3 maanden om wederzijds te ontdekken of er een perfect team gevormd wordt dat door samenwerking de gewenste doelen kan bereiken. De Academie zit er niet contractueel of financieel tussen.

Na ongeveer een maand nemen wij contact met jou op om af te stemmen hoe de samenwerking loopt. Bij specifieke punten/vragen nemen wij het initiatief richting de Professional om hierover kort te sluiten en de aandachtspunten te verbeteren.

Mocht na 8 weken blijken dat de samenwerking niet prettig loopt of tegenvalt, stellen we 2 nieuwe Professionals aan je voor zodat je tijdig kunt switchen en niet zonder ondersteuning zit.

Praktijkervaring

Door inzet van de VA is de omzet gegroeid

De VA's uit de Academie sluiten precies aan op hoe ik werk. We zijn veel professioneler en werken aan ons bedrijf! Ik kan weer coachen en trainen en de VA levert kwaliteit.