Pakket knakworst

De afgelopen week ben ik veel bezig geweest met school en voor de Academie. Ik heb een aantal modules doorlopen en veel regelzaken gedaan. Dit kost best veel tijd, maar ik merk dat ik er veel energie van krijg. Ik vind het erg leuk om zo voor mezelf bezig te zijn en alles zó te kunnen doen als dat ik het in mijn hoofd heb. En de volgende dag daar toch weer iets aan bij te schaven, want dan heb ik er weer een nachtje over geslapen.

Vandaag had ik mijn mannen op een mannendagje gestuurd, zodat ik me niet schuldig zou hoeven voelen dat ik de godganse dag achter de computer zou zitten. Terwijl zij opkikkerden in Wassenaar, kikkerde ik op van de slag die ik kon maken (en af en toe van de leuke foto’s die ik op mijn app kreeg). Dinsdag, toen de jongens logeren waren, had ik dat ook al geprobeerd, maar die dag bleek maar weer eens hoe belangrijk internet is bij virtueel werken. Onze provider had een storing, waardoor ik vooral een slag kon maken in het huishouden. Nou ja, dat was ook wel weer een keer nodig.

Vandaag ging het echter lekker en kon ik veel losse eindjes wegwerken. Ik ben onder andere bezig geweest met het voorbereiden van onderzoeksgesprekken (ook één van de opdrachten) en met mijn pakketbeschrijving. In de opleiding wordt ons geleerd dat het handig is om met pakketten te werken, zodat jij én je opdrachtgever weten waar jullie aan toe zijn en er geen verrassingen ontstaan, zoals bij uurtje-factuurtje nog wel eens het geval kan zijn. De pakketten lopen op in uren en dus in prijs en daar moet een naam aan gegeven worden. Pakket A, B en C of 1, 2 en 3 zou je natuurlijk kunnen zeggen. Die worden misschien nog wel minder vaak gekozen dan brons, zilver en goud.

Als je wat creatiever wilt zijn, kun je altijd je kinderen nog om raad vragen. Bij het uitwisselen van onze dag vertelden zij wat ze allemaal gedaan hadden en ik natuurlijk ook. En ze dachten graag met me mee. Van minder naar meer, van klein naar groot? ‘Mam, jij houdt toch van Harry Potter? Doe Schurfie, Knikkebeen en Hedwig!’ of ‘Kwart maan, halve maan, volle maan!’ De jongste kwam met vogels, omdat we daar allebei van houden. Omdat ik het even niet meekreeg en er op terug wilde komen, herhaalde ik wat hij zei, maar in de verwarring zei ik ‘rookworst’ in plaats van ‘roodborst’. Tot grote hilariteit van mijn jongens natuurlijk. ‘Wat??? Rookworst???’ We rolden over het grote bed van het lachen.

Knakworst, fuet en rookworst! Ik ga er nog een nachtje over slapen.

2 Reacties

 1. Brigitte

  Hahah, ik vind hem wel catchy! Je grote man zal na dit weekend misschien komen met fluitje-amsterdammertje-pul ?

  Antwoord
 2. Sabine

  Ik denk dat hij na dit weekend wel even genoeg heeft van die glazen!
  🙂

  Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *