Over Academie voor Virtueel Professionals

Leer van échte vakmensen die oprecht betrokken zijn

Het team bij de Academie bestaat uit gemotiveerde experts! Iedere trainer heeft tevens een eigen bedrijf en voert opdrachten op haar eigen vakgebied uit.

Onze werkwijze
Academie voor Virtueel Professionals

OPGERICHT IN 2013

Eerste opleider voor VA – VP – VM in Nederland en België

Petra Fehring is oprichtster van de Academie voor Virtueel Professionals in 2013. Hiervoor heeft zij eerst 5 jaar als zelfstandig ondernemer ondersteunende medewerkers in het bedrijfsleven gecoacht en getraind en heeft ze projecten uitgevoerd op het gebied van herstructureren van bedrijfsprocessen.

Zij heeft zich in 2012 in Canada en de Verenigde Staten gespecialiseerd in Online Ondernemen. Ze heeft zich gecertificeerd als Online Business Manager, omdat ze merkte dat online ondernemen de toekomst is:

  • Voor bedrijven om online zichtbaar te zijn en op diverse online kanalen zaken te faciliteren.
  • Voor klanten om producten en diensten online via de website aan te schaffen.
  • Voor teamleden om locatieonafhankelijk -virtueel- te kunnen werken.
  • Voor het efficiënter inrichten van bedrijfs- en klantprocessen door veel werkzaamheden te digitaliseren, systematiseren en zelfs te automatiseren.

Petra heeft in de praktijk ervaren hoe lastig het voor ondernemers is om voldoende kennis en vaardigheden te hebben over alle onderdelen binnen je bedrijf én deze zelf uit te voeren en te managen. Laat staan nieuwe kennis verkrijgen over het online ondernemen en dit implementeren. Wat ondernemers nodig hebben is de ervaring en expertise van een support professional die diverse taken uit handen kan nemen en hen kan ondersteunen bij de implementatie van alle nieuwe ontwikkelingen, stappen en wensen.

Daarom is zij de Academie voor Virtueel Professionals gestart waarin support professionals opgeleid en getraind worden in de diverse online expertises om MKB ondernemers hierbij te helpen:

  • Als Virtueel Assistent (VA) om ondersteuning op continubasis te geven.
  • Als Virtueel Professional (VP) om vanuit een specifieke expertise advies, een plan van aanpak en implementatie te bieden.
  • Als Virtueel Manager (VM) om het team te begeleiden en als strategisch sparringpartner met ondernemers groeistappen te zetten.

Het werken als VA – VP – VM kan zowel in loondienst als vanuit zelfstandig ondernemerschap gedaan worden. Je kunt zowel op locatie als op afstand werken of een combinatie hiervan.

De opleidingen, online trainingen en workshops zijn ontwikkeld en worden gegeven door diverse expert trainers. Graag stellen zij zich hieronder aan je voor.

Petra Fehring

Mijn motivatie

Naast de vakinhoudelijke opleidingen, heeft Petra tevens opleidingen ontwikkeld om vanuit je eigen bedrijf als VA, VP of VM aan de slag te gaan.

Het zelfstandig ondernemerschap biedt menig (support) professional de kans om vanuit je eigen expertise diverse opdrachtgevers te helpen. Een mooie kans waardoor je zowel persoonlijk als vakinhoudelijk enorm groeit en ontwikkelt.

In het filmpje vertelt Petra Fehring meer over haar eigen achtergrond en de reden waarom ze met de Academie voor Virtueel Professionals gestart is.

"Alles begint met een missie en een visie. Toen ik ontdekte waar ondernemers mee worstelen en wat de droom van veel mensen in ondersteunende beroepen is, bleek de Academie voor Virtueel Professionals een schot in de roos!"

— Petra Fehring, Academie voor Virtueel Professionals