Opleiding Virtueel Succes: Online Marketing en Sales

Leer hoe je ondernemers helpt met online zichtbaarheid, lijst met leads opbouwen, een lancering uitrollen en het salesproces uitwerken.

Opleiding Virtueel Succes

vraag uit de markt

Hoe zou het zijn als jij kennis van online marketing hebt?

Is het jou al opgevallen dat steeds meer ondernemers een online bedrijf willen hebben en (potentiële) klanten via de digitale wegen naar hun website willen leiden om daar producten en diensten af te nemen?

Hoe zou het zijn als jij de kennis van online marketing hebt om ondernemers hiermee te ondersteunen?

 • Dat jij als Virtueel Professional ondernemers kunt helpen om te werken aan online zichtbaarheid, e-mailmarketing in kunt zetten, de social media kanalen beheert en zo zorgt dat de pijplijn met potentiële klanten steeds gevuld blijft?
 • Of dat jij de werknemer bent die jouw werkgever hiermee kan helpen?
 • Dat je weet waar te beginnen en een plan van aanpak kunt maken?
 • Dat je weet hoe je online tools (software) optimaal inzet om het proces te ondersteunen en te faciliteren?
 • En waar mogelijk zelfs zaken automatiseert?

Met de opleiding Virtueel Succes leer je in 6 maanden stapsgewijs hoe je ondernemers helpt met online zichtbaarheid. Je leert alle aspecten die bij online marketing belangrijk zijn, zodat je optimaal met opdrachtgevers of je werkgever kunt meedenken. Je leert bijvoorbeeld om gerichte marketingcampagnes te lanceren en het online sales proces in te richten.

Je implementeert alles wat je leert direct in de praktijk omdat je gedurende de opleiding werkt aan een (betaalde) praktijkopdracht bij een ondernemer.

Stijg er bovenuit!

Vind jij online marketing interessant en wil je ondernemers kunnen adviseren en ondersteunen?

Ben jij zelfstandig Virtueel Assistent of Virtueel Professional en krijg je steeds vaker de vraag van ondernemers om hen te helpen met online marketing?

Of werk jij in loondienst en wil je je werkgever hiermee helpen?

 • Wil je een volgende stap zetten door te leren hoe je het fundament legt van online marketing bij opdrachtgevers of je werkgever?
 • Ben je geïnteresseerd in de ontwikkelingen in online marketing en de mogelijkheden die je hiervoor via de website kunt bieden?
 • Wil je meer kennis op het gebied van online tools en techniek en deze eventueel vanaf nul in kunnen richten?
 • Wil je leren hoe je een plan van aanpak moet maken zodat je weet waar je moet beginnen met nieuwe opdrachtgevers?
 • Wil je ondernemers kunnen adviseren en meer ‘naast de ondernemer staan’?
 • Wil je werken met succesvolle ondernemers die willen groeien met hun bedrijf en daarin ondersteund willen worden?
 • Wil jij vol zelfvertrouwen nieuwe kennis kunnen toepassen?

Dan is dit de juiste opleiding voor jou!

Opleiding Virtueel Succes livedag

Blended learning met praktijkopdracht

Inhoud fundament opleiding Virtueel Succes

De opleiding is een combinatie van theorie en praktijk. Je brengt het geleerde direct in de praktijk bij je opdrachtgever. Lancering van een dienst, een webinar of bijvoorbeeld een gratis weggever is een verplicht onderdeel van de praktijkopdracht. De opleiding duurt 6 maanden; de praktijkopdracht ook.

Het theoretisch deel van opleiding bestaat uit een mix van verschillende leervormen, het zogenoemde ‘Blended Learning’.

Een deel van de opleiding is online en bestaat uit modules die je zelfstandig kunt volgen. Elke maand krijg je via online video’s nieuwe kennis over online marketing en sales. Via de online leeromgeving kun je contact leggen en vragen stellen aan je trainer/coach en heb je contact met de overige deelnemers voor discussies, vragen en het delen van ervaringen.

Er zijn 4 dagen live training. Tijdens de live trainingsdagen ontmoet je de andere deelnemers die tegelijk met jou deze opleiding volgen. Het is leuk om met elkaar te sparren en bovendien bouw je meteen aan een waardevol netwerk. Tijdens de live dagen gaan we praktisch aan de slag met een aantal belangrijke onderwerpen.

Tegelijkertijd help je stapsgewijs je opdrachtgever met actief implementeren van de online marketing: van het bepalen van de strategie, het implementeren van online tools tot aan het continu zichtbaar zijn in de markt. Door onze intensieve begeleiding kun je je vraagstukken meteen voorleggen en helpen wij je verder.

Concreet gaan we gedurende de opleiding aan de slag met:

 1. Online marketing. Dat is de meest gevraagde expertise in de markt. Het omvat heel veel maar enkele voorbeelden zijn: nieuwsbrieven sturen, blogs plaatsen, berichten maken en plaatsen op sociale media, e-mailmarketing, lanceringen uitvoeren, webinars organiseren, website bijhouden, marketing- en salesfunnels ontwikkelen en automatiseren, gratis downloads aanbieden.
 2. Lanceren van een dienst. Je gaat aan de slag met iets specifieks lanceren in de markt, waarvoor je een e-mailmarketingcampagne ontwikkelt. Bijvoorbeeld een training waarvoor deelnemers gezocht worden, een webinar waarvoor je aanmeldingen wilt krijgen, een nieuwe dienst of product promoten of een speciale actie om klanten te werven.
 3. Het salesproces. Marketing is de eerste stap maar daarna wil je opdrachtgever natuurlijk dat leads en prospects daadwerkelijk iets afnemen en klant worden. Pas dan wordt omzet gegenereerd en kan het bedrijf verder groeien. Het is belangrijk om de marketingstrategie en het salesproces geheel uit te werken en aan elkaar te koppelen.

Voor de zelfstandigen hebben we een onderdeel binnen deze opleiding over het vormgeven van je eigen aanbod rondom deze expertise. Je ontdekt welke online marketing onderdelen van de opleiding bij jou passen. Waar jij je mogelijk nog in wilt verdiepen. En je creëert je eigen unieke dienst mét tarief, zodat je dit als Virtueel Professional in de markt kunt aanbieden.

werken met een praktijkopdracht

De theorie gelijk in de praktijk uitvoeren

Zoals vermeld ga je gedurende de opleiding werken met een praktijkopdracht. Je leert direct hoe je een plan van aanpak maakt, hoe je met je opdrachtgever kunt afstemmen en hoe je stappen zet. Hierdoor ga je echt het verschil maken.

Als je in loondienst bent kun je de opdracht voor je werkgever uitvoeren.

Voor zelfstandig Virtueel Assistenten en Virtueel Professionals is het vinden van een praktijkopdracht meestal geen probleem. Ondernemers zitten vaak tot over hun oren in het werk. Ze weten dat ze online marketing moeten voeren maar alles bij elkaar is het heel veel werk en komen ze er vaak niet aan toe. Zij vinden het vaak meer dan interessant om met een VA / VP in opleiding bij de Academie aan de slag te gaan gedurende een afgebakende periode.

Er zijn een aantal mogelijkheden voor het vinden van een praktijkopdracht:

 • Vraag een huidige, drukbezette opdrachtgever of hij/zij samen met jou de online marketing onder de loep wil nemen. Of hij de online marketing wil optimaliseren of actief gaat inzetten, waarbij jullie de opleiding als een (start)project zien om slagen te maken. Jullie kunnen de kosten voor de opleiding delen.
 • Je kunt ook kiezen om een van je huidige opdrachtgevers extra uren af te laten nemen voor een 6-maandenproject. Ons advies is 20 uur per maand tegen een tarief van € 497,- excl. btw per maand. Dit gereduceerde tarief is voor het feit dat je nieuwe kennis opdoet en dit na de opleiding bij alle opdrachtgevers kunt inzetten.
 • Of zoek een nieuwe opdrachtgever met wie je gedurende 6 maanden een praktijkopdracht uitrolt. Wederom voor 20 uur per maand tegen een gereduceerd tarief. Natuurlijk ben je vrij om zelf je tarief te bepalen.
 • Als het je niet lukt om zelf een opdrachtgever te vinden kun je je eigen bedrijf gebruiken als stageopdracht of je mag ons inschakelen om een praktijkopdracht(gever) voor jou te zoeken. Hiervoor betaal je een eenmalige bijdrage van € 397,- excl. btw. Dit moet je dan wel uiterlijk 6 weken voor de eerste live trainingsdag aan ons doorgeven, zodat wij de tijd hebben om voor je op zoek te gaan.

Fundament opleiding van 6 maanden

Investering

De opleiding Virtueel Succes geeft jou alles wat je nodig hebt om een expert te worden op het gebied van online marketing & sales. Je krijgt 6 maanden lang waardevolle online lessen en 4 dagen live training. Daarnaast krijg je begeleiding van ervaren trainers aan wie je vragen kunt stellen en die je verder helpen als je vastloopt.

Het kost je per week gemiddeld 10 uur tijd, waarvan je 5 uur nodig hebt voor het uitvoeren van de praktijkopdracht en 5 uur voor de opleiding zelf.

Voor de zelfstandig VP’s geldt dat als je ons advies volgt om de uren voor de opdrachtgever tegen een gereduceerd maandtarief tarief van € 497,- excl. btw aan te bieden, verdien je hiermee de financiële investering van de opleiding direct terug.

De investering voor deze 6 maanden durende opleiding is € 3.147,- exclusief btw. Dit bedrag is exclusief de arrangementskosten en het lesmateriaal van € 400,- exclusief btw. De totale investering voor deze opleiding is € 3.547,- exclusief 21% btw.

Het is ook mogelijk om in 6 maandelijkse termijnen te betalen à € 632,83 exclusief 21% btw. Het totaalbedrag inclusief de arrangementskosten en het lesmateriaal is dan € 3.797,- exclusief btw.

Op aankoop van deze opleiding zijn de Algemene voorwaarden voor de Academie voor Virtueel Professionals van toepassing.

NB: Tussentijds opzeggen van de opleiding ontslaat je niet van je betalingsverplichting tot en met het einde.

virtueel succes livedagen met heerlijke lunch

Vernieuwde expertise als VP

Wat levert de opleiding Virtueel Succes jou op?

Het resultaat na de 6-maandse opleiding:

 • Jij weet wat online ondernemen én online marketing inhoudt en waarom er gekozen wordt voor diverse strategieën.
 • Jij kunt met ondernemers meedenken welke strategieën passend zijn bij zowel het aanbod als de doelgroep.
 • Je kunt activiteiten binnen het bedrijf m.b.t. online marketing systematiseren.
 • Je hebt kennis van de online tools die ingezet worden voor online marketing.
 • Je kunt doelen bepalen en een plan van aanpak maken met de bijbehorende planning en taakverdeling.
 • Je weet van A tot Z hoe je een dienst, webinar of gratis weggever moet lanceren.
 • Je kunt een salesfunnel / automation / workflow ontwikkelen die continu ingezet kan worden om de pijplijn te vullen.
 • Je weet hoe je de continuïteit van de online marketing bewaakt.
 • Jij zorgt ervoor dat online marketing niet alleen opgestart wordt voor een bedrijf, maar door continuïteit ook daadwerkelijk gaat werken.

Door de vernieuwde expertise kun je als zelfstandig Virtueel Professional je tarief verhogen. Daarnaast kun je diverse producten ontwikkelen, passend bij jouw eigen wensen, waardoor je je eigen unieke aanbod hebt. Door het certificeringsniveau van de opleiding Virtueel Succes onderscheid je jezelf in de markt.

Ben je werknemer? Dan ben je door de vernieuwde kennis en vaardigheden interessant voor de arbeidsmarkt. Door jouw expertise haalt je werkgever de kennis in huis, waardoor je een waardevolle, belangrijke en interessante functie creëert die wezenlijk is voor ondernemers die willen groeien met hun bedrijf.