SEO / Zoekmachine optimalisatie van de website

Leer hoe bedrijven organisch gevonden worden via zoekmachines.

SEO Zoekmachine optimalisatie

Leer hoe de zoekmachine werkt

Hoe zorg je voor betere vindbaarheid van de website?

 • Bied jij diensten aan op het gebied van online marketing en wil jij dat de website van je opdrachtgever – of die van jouzelf – beter wordt gevonden in Google?
 • Vraag je je af hoe je dat doet?
 • Hoe je zo’n hoge positie bereikt en hoe je die vasthoudt?
 • Of ben je in loondienst en wil je werkgever dat zijn website beter organisch gevonden wordt via een zoekmachine?

Tijdens de opleiding Zoekmachineoptimalisatie / SEO leer je hoe je dit doet. Je leert hoe de zoekmachine werkt. En hoe je de website kunt verbeteren (optimaliseren) zodat deze hoger scoort in de zoekmachines.

Je gaat gedurende 4 maanden een (betaalde) praktijkopdracht uitrollen bij een opdrachtgever of een opdracht bij je werkgever, waarbij je alles wat je leert om hoger in Google te komen meteen toepast in de praktijk.

Certificeringsopleiding voor Virtueel Assistenten en Virtueel Professionals die zich willen specialiseren in Zoekmachineoptimalisatie / SEO

SEO zoekmachine optimalisatie

Stijg er bovenuit!

Verder specialiseren in online marketing

Ben jij een Virtuele Assistent / Virtueel Professional en:

 • Bied je al diensten aan op het vlak van online marketing en wil je jezelf verder specialiseren, zodat je je kunt onderscheiden van collega VA’s en VP’s?

Of ben je in loondienst en wil je je werkgever beter van dienst kunnen zijn op dit vlak?

 • Ben jij door je opdrachtgever /werkgever gevraagd om de website bij te houden?
 • Heb jij als opdracht te zorgen dat er meer bezoekers op de website komen zodat de website meer nieuwe klanten oplevert? Zonder te betalen voor de online zichtbaarheid?
 • Merk je dat je niet zo goed weet waar je moet beginnen?
 • Ziet de website er in jouw ogen best goed uit en snap je niet waarom deze niet meer klanten oplevert?
 • Kijk je naar Google Analytics en zie je dat er bezoekers komen, maar is het voor jou lastig te achterhalen wat die bezoekers precies doen?
 • Wil je leren hoe te analyseren en bij te sturen om een optimaal resultaat te behalen met je inspanningen?
 • Wil jij vol zelfvertrouwen tegen een opdrachtgever kunnen zeggen: “Ik ga dit voor je oppakken”?
 • Wil jij je als zelfstandig VA / VP kunnen profileren als specialist in zoekmachineoptimalisatie en daarmee eenvoudiger nieuwe klanten aantrekken?

Dan is deze 4 maanden durende certificeringsopleiding Zoekmachineoptimalisatie / SEO echt wat voor jou!

Zoekmachineoptimalisatie is een must voor ondernemers die via hun website ook echt klanten willen werven.

— Janke, Het Plan

Praktijkervaring

Mieke van der Steeg

"Ik doe veel social media en websitebeheer. Het draait allemaal om content. Het is heel belangrijk hoe je het brengt en hoe je het op de website zet. Maar vooral hoe je gevonden wordt, zodat het voor de ondernemer ook wat opbrengt. Deze kennis was de kers op de taart!"

doen en leren in de Praktijkopdracht

Implementeren SEO tijdens (betaalde) praktijkopdracht

Zoals vermeld ga je gedurende de opleiding werken met een praktijkopdracht. Hierdoor leer je direct on-the-job hoe je de ondernemer helpt met betere organische vindbaarheid om klanten te werven.

Als je in loondienst bent kun je de opdracht voor je werkgever uitvoeren.

Voor zelfstandig Virtueel Assistenten en Virtueel Professionals is het vinden van een praktijkopdracht meestal geen probleem. Ondernemers zitten vaak tot over hun oren in het werk en missen de tijd en energie om zelf met hun marketing en online zichtbaarheid aan de slag te gaan. Laat staan dat ze zich gaan verdiepen in de techniek van zoekmachineoptimalisatie. Dit kost veel tijd. Tijd die de ondernemer vaak zelf niet heeft. Daarom vinden zij het vaak meer dan interessant om met een VA / VP in opleiding bij de Academie aan de slag te gaan gedurende een afgebakende periode.

Er zijn een aantal mogelijkheden voor het vinden van een praktijkopdracht:

 • Vraag je huidige, drukbezette opdrachtgever of hij/zij tevreden is met het aantal nieuwe klanten dat via de website binnenkomt. Zou dit beter kunnen? Dan is hij vast geïnteresseerd om de website te laten optimaliseren. Jullie kunnen de kosten voor de opleiding delen.
 • Je kunt ook kiezen om je huidige opdrachtgever extra uren af te laten nemen voor een 4-maandenproject. Ons advies is 10 uur per maand tegen een tarief van € 350,- excl. btw per maand. Dit gereduceerde tarief is voor het feit dat je nieuwe kennis opdoet en dit na de opleiding bij alle opdrachtgevers kunt inzetten.
 • Of zoek een nieuwe opdrachtgever met wie je gedurende 4 maanden een praktijkopdracht uitrolt. Wederom voor 10 uur per maand tegen een gereduceerd tarief. Natuurlijk ben je vrij om zelf je tarief te bepalen.
 • Als het je niet lukt om zelf een opdrachtgever te vinden kun je je eigen bedrijf gebruiken voor de praktijkopdracht. Of je kunt ons inschakelen om een praktijkopdracht(gever) voor jou te zoeken. Hiervoor betaal je een eenmalige bijdrage van € 397,- excl. btw. Dit moet je dan wel uiterlijk 6 weken voor de start van de opleiding aan ons doorgeven, zodat wij de tijd hebben om het te regelen.

Specialiseren in online marketing

De investering voor de SEO opleiding

De opleiding geeft jou alles wat je nodig hebt om een expert te worden op het gebied van Zoekmachineoptimalisatie / SEO. Je krijgt 4 maanden lang waardevolle online lessen, 2 individuele coach/adviesgesprekken en 2 dagen live training.

Daarnaast krijg je begeleiding van een ervaren coach aan wie je vragen kunt stellen en die je verder helpt als je vastloopt. Je bent per week gemiddeld 4 tot 6 uur tijd kwijt aan de opleiding inclusief implementatie van het geleerde in je praktijkopdracht.

Voor de zelfstandigen geldt: als je ons advies volgt om de uren voor de opdrachtgever tegen een gereduceerd maandtarief tarief van € 350,- excl. btw aan te bieden, verdien je hiermee een groot deel van de financiële investering van de opleiding direct terug.

De investering voor deze 4 maanden durende opleiding is € 2.097,- exclusief btw. Dit bedrag is exclusief de arrangementskosten en het lesmateriaal van € 170,- exclusief btw. De totale investering voor deze opleiding is € 2.267,- exclusief 21% btw.

Het is ook mogelijk om in 3 maandelijkse termijnen te betalen à € 797,33 exclusief 21% btw. Het totaalbedrag inclusief de arrangementskosten en het lesmateriaal is dan € 2.392,- exclusief btw.

Op aankoop van deze training zijn de Algemene voorwaarden voor de Academie voor Virtueel Professionals van toepassing.

NB: Tussentijds opzeggen van de training ontslaat je niet van je betalingsverplichting tot en met het einde.

SEO zoekmachine optimalisatie opleiding

Dat wil jij toch ook?

Wat levert de opleiding SEO / Zoekmachineoptimalisatie jou op?

Na de 4-maandse opleiding weet je:

 • Hoe de zoekmachine werkt.
 • Welke onderdelen van een website belangrijk zijn voor de score in de zoekmachine.
 • Hoe je goede titels maakt voor de pagina’s.
 • Hoe je een zoekwoordenonderzoek doet en hoe je deze kunt toepassen.
 • Het verschil tussen longtail en shorttail zoekwoorden.
 • Hoe je content gebruikt die de doelgroep aanspreekt.
 • Hoe je de navigatie van de website verbetert.
 • Hoe je landingspagina’s maakt voor meer bezoekers.
 • Hoe je ‘Google Mijn Bedrijf’ inzet voor betere zichtbaarheid.
 • Hoe linkbuilding werkt en wat het verschil is tussen backlinks en interne links.
 • Hoe je een kennisbank opbouwt.
 • Hoe je altijd onderwerpen hebt om over te bloggen.
 • Hoe je sociale media kunt gebruiken voor betere vindbaarheid van de website.
 • Hoe je de technische kant van de website kunt monitoren.
 • Hoe je de resultaten van je SEO-inspanningen meet in Google Analytics.
 • Hoe je een bestaande website kunt optimaliseren.
 • Waar je op moet letten als je een nieuwe website gaat (laten) maken.

Kortom, jij zorgt straks voor je opdrachtgever dat hij of zij meer nieuwe klanten krijgt via de website en daarmee meer omzet genereert. Daarnaast kun je alles wat je in deze opleiding leert inzetten voor je eigen bedrijf en zorg je hiermee dat je zelf ook meer klanten krijgt.

De nieuwe kennis en het certificeringsniveau van de opleiding Zoekmachineoptimalisatie / SEO Specialist geeft je een expertstatus waardoor je jezelf onderscheidt in de markt.

Ben je werknemer? Dan ben je door de vernieuwde kennis en vaardigheden interessant voor de arbeidsmarkt. Door jouw expertise haalt je werkgever de kennis in huis, waardoor je een waardevolle, belangrijke en interessante functie creëert die wezenlijk is voor ondernemers die willen groeien met hun bedrijf.